Miért nem lehet békén hagyni a vizsgaidőszakban? Ilyen embert hogy kezeljek?
Olyanokba köt bele a nevelőapám, hogy miért az ágyban, hason fekve tanulok. Miért iPadről tanulok, hát így a kezemben sem tudom fogni a könyvet. Mikor mondtam, hogy jegyzetből tanulok, nem 4-600 oldalas könyvekből próbálom kibogarászni a lényeget, ettől is idegrohamot kapott.
Meg hogy én milyen lazán veszem a vizsgaidőszakot, hogy szilveszterezni tervezek menni, meg a két ünnep között barátnőkkel utazom és hogy bezzeg ő anno még Szenteste is csak 10 perc szünetet engedélyezett magának. És hogy látja azt is, hogy én 11-kor este már alszom reggel 8-9 között kelek fel, ő vizsgaidőszak alatt 2-3 órákat aludt hajnalban maximum és már a kávészemeket rágcsálta, hogy ébren maradjon.
Mióta hazajöttem, ezt hallgatom. Minden baj, semmit nem csinálok jól, "bezzeg ő".
Ugyanott végzett, ahol én most harmadéves vagyok. Csak éppen kb. 30 év különbséggel. Azóta rengeteg minden változott az egyetemen, meg a technikákat tekintve is. Pl. ami nekik két félévet felölelő szigorlat volt, nekünk az ma egy Coospace vizsga, kamera nélkül és évek óta ugyanaz a kérdéssor ismétlődik. Vagy amire nekik 200 beugrójuk volt és már egy vessző miatt buktattak, arra nekünk már beugró sincs és egy tündéri tanárnő vizsgáztat, aki a legnagyobb jóindulattal áll hozzá mindenkihez. Ezzel nem az egyetemet szólom le, mert kell tanulni, vannak továbbra is gyilkos vizsgák, de azért nem annyira vészes a helyzet, hogy másfél hónapig napi 2-3 óra alvással funkcionáljak, meg végigtanuljam a karácsonyt. Főleg úgy, hogy évközben azért én tanulok, minden zh-m megvan, csináltam két elővizsgát is sikeresen. Szóval ilyenkor vizsgaidőszakban inkább csak átismétlem az anyagot, kiemelem a hangsúlyosabb részeket.
De konkrétan ő jobban stresszel, mint maguk a vizsgák. Mert azt hallgatni 15-20 percen át, hogy mennyire lusta vagy, nagyon levisz az életről... És most is anyukám kérte, hogy legyen már itthon többet, legalább a karácsony miatt (amúgy 1-2 havonta szoktam hazajönni). Oké, gondoltam miért ne, de annak nincs értelme, hogy itthon vagyok és el van rontva a kedvem már korán reggel.
Tanulj konyvtarban.
Es/vagy zard magadra a szobad ajtajat es ne engedd be.
Tudod, hogy nincs igaza, de mi ezzel nem tudunk kezdeni semmit. Az ilyen embert le kell szarni, ki kell zarni az eletterunkbol es tul kell elni koltozesig. Ennyit lehet tenni.
5
ha körbe akarja magát röhögtetni, akkor tegye :D
6, csakhogy ugye nem erről van szó.
Utalom, mikor azzal jönnek, hogy nem tanulok, tudom előre a kérdéseket, meg á, ő nem buktat.
Normális ember nem azért jár egyetemre, hogy meglegyen valahogy, hanem szeretné meganulni a szakmát, hivatást,amit választott. (Ilyenkor jön a duma, hogy ez csak tölteléktárgy...).
8-as, elolvastad, amit írtam?
Évközben is tanulok, egyetem mellett gyakornok vagyok egy irodánál, ahol azért megbizonyosodtam róla, hogy nem csak a két szép szememért kapom a jó jegyeket, hanem van mögöttük tudás is. De nyilván ha egy tárgy teljesíthető könnyebben, akkor élek a lehetőséggel, ahogyan mindenki és nem szívatom magam feleslegesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!