Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit reagálnál, ha megtudnád...

Mit reagálnál, ha megtudnád az "egyetemista" gyerekedről ezt?

Figyelt kérdés

ELMÉLETI KÉRDÉS

Első évben tudomásod szerint végig kolis volt, te havonta támogattad fix összeggel, azzal a megállapodással, hogy ha több kell, akkor dolgozik. Ő dolgozott. Második évben szintén ez volt a felállás, de nem kérte az anyagi támogatásodat. Úgy tudtad, hogy második félévben is bekerült a koliba. Elmondása alapján szeretett kolis lenni egyébként, sokkl jobban, mint előtte gimiben.

Egyszercsak kiderül, hogy ő számodra titokban otthagyta a kolit a második félévben, összeköltözött valakivel. (Mindegy, hogy barát/barátok, vagy pár). Közben te abban a tudatban támogattad anyagilag, hogy még kolis. És megtudod, hogy a második évére nem is vették fel abba a koliba, ahol előtte volt (pedig azt mondta, hogy de), hanem máshová, ezért passzív félévre ment a hamradik és negyedik félévben, közben dolgozott, albérletben lakott, ott ahol eredetileg egyetemre járt. Neked meg végig azt mondta, hogy egyetemre jár, és xy helyen kolis. A tanulmányait tervezi folytatni a két passzív félév után.

2022. dec. 16. 11:19
1 2 3 4
 31/40 A kérdező kommentje:

#30 Hát, valószínűleg nem látogatnak meg az óráim alatt. Pláne, hogy több épületben, elszórva vannak. A koliba meg első itteni beköltözéskor alig akartak bejönni segíteni, mondván, hogy ennyi idősen gáz nekem, ha jönnek. 200km-re, úgy, hogy a helyi közlekedés otthon rossz, autó meg nincs, nem hiszem, hogy random meglátogatnának. Eszükbe nem jutott eddig. :D

Plusz nem hiszem, hogy adhat ki nekik adatokat bárki hivatalos személy arról, hogy odajárok-e, lévén , hogy nagykorú vagyok, a barátaimat meg nem ismerik. :D

2022. dec. 16. 16:46
 32/40 anonim ***** válasza:
100%
De b.sszus kérdező, akkor valójában egész más a baj nálatok. Valahogy azt kéne megmagyaráznod otthon, hogy az, hogy 18 évesen nem sikerült eltalálnod, mi megy neked nagyon (honnan is tudhattad volna, ha a "létezéséről sem tudtál"), az nem azért volt, hogy őket átverd, hanem ugyanazért, amiért ők sem tudták ennyi idősen, mi lesz évek múlva. Jó nagy hülyeséget csináltál, ennek mondjuk biztos, az az oka, hogy te ismered őket, nem lehet egy jófej beszélgetésben rendezni nálatok az ilyesmit. Viszont én a helyedben minél hamarabb megpróbálnám tisztázni velük a helyzetet, ne tartsanak ők téged hazugnak, segítsenek a most már jó irányba. (Az csak sejtés részemről, hogy valószínű apu-anyu mellett gyerekként sem volt szabad hibázni. Nem azért mert ők mindenben tökéletesek, hanem mert neked annak kell lenned.)
2022. dec. 16. 17:45
 33/40 anonim ***** válasza:
40%
Ha passziváltatsz ak egyértelmű h látszani fog hogy csúszol, viszont, ha fel lehet venni következő félévben is aazokat a tárgyakat amikből buktál, és nem épül rájuk hű de sok dolog, akk nyert ügyed van..
2022. dec. 16. 20:46
 34/40 A kérdező kommentje:
#33 A másik szakomon, ami nem matek, nincsenek egymásra épülők kb semennyire. Viszont mivel nincs keresztfélévben meghirdetve a szak, ami bukó, az nem is indul második félévben. Nem is ez a baj, harmadik félévben is tudom pótolni őket, ha nem váltok. Csak nem tudom, hogy jó-e nekem, hogy azt a szakot csinálom, végig tudom-e vinni, stb. Ha meg szakot váltok, akkor instant csúszás, másodévesen úgy leszek, hogy egyik tárgyamból megvan az összes elsőéves tárgy, 4-es és 5-ös jegyekkel, a másikból meg nulla, mert akkor kezdem a váltás miatt. Itt tényleg csak a váltás tud bekavarni.
2022. dec. 16. 20:55
 35/40 anonim ***** válasza:
63%
A szakváltást akkor azt tényleg gondold meg, főleg azt a részét, hogy a szüleid TÁMOGATÁSA NÉLKÜL menne-e... Ha igen, semmi gond.. De ha nem akk lehet hogy a végén semmilyen diplomád nem lesz..
2022. dec. 16. 21:20
 36/40 anonim ***** válasza:
79%
Off:egyébként én sem értem ha olyan jó vagy matekból akk miért tanárra mész, m3hetnél infósnak, vagy gépészmérnöknek..
2022. dec. 16. 21:29
 37/40 A kérdező kommentje:

#35 Pont ezért akarok passzív félévre menni. Megmondom, hogy váltok, ezért csúszok, ők közlik, hogy akkor ennyit a támogatásukról, tessék kiiratkozni, mehetsz dolgozni, szállj be az itthoni költségekbe. Feltételezem nem kezelnének továbbra sem elég felnőttnek ahhoz, hogy ha már dolgozom, akkor dönthessek arról, hogy pl hová megyek, kivel talizok, meg nem hiszem, hogy elfogadnák, hogy nem iratkozok ki, mint ahogy megmondják. Nekem meg nem deal, hogy otthon éljek és dolgozzak, de azért meg legyen mondva, hogy hová mehetek. (Kolisként ez ugye kimaradt, mert hiába a támogatás, 160 km-ről azért nem lehet azzal fenyegetni, hogy ha elmész, és nekünk nem tetszik, akkor bezárjuk az ajtót, és benne hagyjuk a kulcsot a zárba belül, hogy x ideig nem engedünk be. Na meg bőőven nem is mondtam el mindent... :D)

Nyilván két félév lesz a passziválásból, mert nem láttam még matek-fizika tanárit keresztfélévvel indulni. Ráadásul mindenképp intézményen belül szeretnék váltani, ami jobban limitálja a lehetőségeimet. Amíg passzív féléven vagyok elköltözök albérletbe, lakótársakkal, dolgozok, lesz tartalékom. (Meg amúgy korrepetáltam egy nyolcadikost idén, és tök sok embernek ajánlottak a szülei, szóóóval....) Közben meg a fizikatudásom hiányos részeit alaposabban pótlom.

Ez a terv, ha tényleg váltok. De mondom, csak akkor, ha azért nem megy a másik tárgyam, mert nincs hozzá képességem, és tényleg nem az időbeosztásom volt rossz.

De ha tényleg nem az időbeosztásom állt az utamba, akkor muszáj váltani. Ha nagy a baj, nem tologathatom örökké, ami nem megy, meg idővel felhalmozódik, egyre több óraütközés, egyre nehezebb szervezés a vizsgaidőszakra, egyre több tárgy. És akkor jobb esetben csúszás, ha arányosan osztom el a tárgyakat, rosszabb esetben meg egy adott tárgyból negyedik bukás után el is tanácsolnak. Közben meg vesztegetem az államilag támogatott féléveimet :D Kicsit nagyobb baj lenne, mintha hamarabb a saját lábamra állnék, mint terveztem, meg csak két évet csúsznék. :D

2022. dec. 16. 21:40
 38/40 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam végig a válaszokat, de ha tudod inkabb fogadd meg a tanacsom. Én nem mertem váltani és kiallni magamert. Ennek az lett a következménye hogy már utaltam az egészet es 2 ev utan be se tudtam fejezni, utana nyilvan mondták hogy na 2 év felesleges penzkidobás és a társai... ha nem neked való válts minél hamarabb es legyel velük öszinte. Az őszinteség még mindig jobb hidd el, barminél jobb! Az a lényeg hogy legyen egy B terved amivel elő állsz. Meg nagyon fiatal vagy, legyel bátor es ne félj a szüleidtől sem.
2023. jan. 4. 13:59
 39/40 anonim ***** válasza:
100%
+ az se számít ha 1 vagy 2 évvel később vegzel, az a lenyeg hogy szeresd amit csinálsz es el is tudsz vegezni. Ha meg tandíjat kell fizetned azt is ki tudod gazdalkodni ha dolgozol legalabb nyáron, vagy amikor időd engedi a szorgalmi időszakban. Ha látjak hogy csinálod akkor nem fognak belőle nagy ügyet csinálni.
2023. jan. 4. 14:02
 40/40 anonim ***** válasza:
56%
Láttam ilyet. Elnyomó, kontrolláló szülők gyerekei voltak mind.
2023. jan. 13. 19:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!