Mit reagálnál, ha megtudnád az "egyetemista" gyerekedről ezt?
ELMÉLETI KÉRDÉS
Első évben tudomásod szerint végig kolis volt, te havonta támogattad fix összeggel, azzal a megállapodással, hogy ha több kell, akkor dolgozik. Ő dolgozott. Második évben szintén ez volt a felállás, de nem kérte az anyagi támogatásodat. Úgy tudtad, hogy második félévben is bekerült a koliba. Elmondása alapján szeretett kolis lenni egyébként, sokkl jobban, mint előtte gimiben.
Egyszercsak kiderül, hogy ő számodra titokban otthagyta a kolit a második félévben, összeköltözött valakivel. (Mindegy, hogy barát/barátok, vagy pár). Közben te abban a tudatban támogattad anyagilag, hogy még kolis. És megtudod, hogy a második évére nem is vették fel abba a koliba, ahol előtte volt (pedig azt mondta, hogy de), hanem máshová, ezért passzív félévre ment a hamradik és negyedik félévben, közben dolgozott, albérletben lakott, ott ahol eredetileg egyetemre járt. Neked meg végig azt mondta, hogy egyetemre jár, és xy helyen kolis. A tanulmányait tervezi folytatni a két passzív félév után.
Amúgy, hogy kerültél ilyen helyzetbe?
Mármint, hogy jött képbe a humán tárgy felvétele, ha ilyen penge reálos vagy?
A szüleid nem tanult emberek ugye? Azok szoktak ilyen értetlenek lenni és értelmetlen "szabályokat" hozni pl. nálad a kolis hülyeségük, akik nem jártak felsőoktatásba.
Nem csodálom, hogy titkolózol.
#24 Eredetileg nem is akartam matekra menni, az a vicc. Én nem tudtam, hogy nekem ez megy, középiskola első éveiben tettem rá, rosszul is álltam, később középszintű érettségire készülve meg azt hittem, hogy csak azért megy jól, mert begyakorolt sémákról van szó. Azt a szakomat akartam, amit lehet le akarok váltani, plusz egy idegennyelvet. Viszont későn esett le, hogy akkor az idegennyelvből kéne emeltezni,mert az a felvételi követelmény, szóval random választottam valamit, amit nem utálok és ez lett a matek. A tanárom azt mondta, hogy boldogulnék olyan szakon js, ahol van matek, ne zárkózzak el előle, én meg akkor úgy voltam vele, hogy jó, legyen matek a másik szakom, lesz ami lesz. Nekem aztán kb mindegy volt a tárgy, csak annyi volt a koncepció, hogy mindenképpen tanár szeretnék lenni.
A fizika meg úgy jött képbe, hogy nekem amúgy nem is volt fizikám középiskolában, csak ilyen összevont természettudományos tárgy. Viszont a szobatársam fizika tanárin van. És amúgy néha kér tőlem segítséget, meglepően sok az átfedés a kettő között, meg szinte teljesen érthető számomra, annyira, hogy tudjak segíteni, pedig marhára nem voltam ott az órákon, mert nekem nyilvánvalóan nincsenek olyan tárgyaim. :D
De aztán lehet matek alapszakra megyek át inkább, ez is lehet egy opció....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!