Felnőttként kezeled az egyetemista gyerekedet, aki kolis, de még te tartod el?
Ha igen ez konkrétan részletekbemenően mit jelent?
Ha nem, és gyerekként kezeled, akkor az mit jelent?
Igen, felnöttkénz kezelem.
Az egyetemi életét maga rendezi úgy, ahogy neki megfelel, a tanulást sem ellenörzöm, mert nem az én dolgom.
Az eltartás meg annyiban merül ki, hogy megbeszéltük, mennyi pénzt kap havonta, a szállás-megélhetésre, ezt átutalom neki, többet nem kap - kivéve néhány ritka esetet, pl. valami nagyobb értéket meg kell venni az egyetemhez vagy hasonló, abba belefizetej -, ebböl kell kijönnie.
Amit emellett keres, az a saját pénze, azt csinál vele, amit akar, elköltheti, félreteheti, ahogy neki tetszik.
9-es, hogyha a gyereked egyetemre megy, akkor felnőtt, pont! Vagy mit akarsz, suli mellett még hétvégente dolgozzon, vagy suli helyett?
Nálunk is ilyen elcs.szett volt a gondolkodás, menjél csak egyetemre, támogatunk, de akkor gyerekstátuszban tartunk és 21 évesen is el kell kéredzkedned egy fesztiválra, és eldöntjük, mehetsz-e.
Hát anyd. Ott is hagytam a sulit, mert mellette nem tudtam volna dolgozni (napi min 6 óra kötelező benntlét) és elmentem bébiszitternek (egészségügyi érettségivel és három év egészségügyi egyetemmel a hátam mögött simán alkalmaztak).
Persze azóta is hallgatom, hogy selejt vagyok, amiért nincs diplomám. De így?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!