Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Felnőttként kezeled az egyetem...

Felnőttként kezeled az egyetemista gyerekedet, aki kolis, de még te tartod el?

Figyelt kérdés

Ha igen ez konkrétan részletekbemenően mit jelent?

Ha nem, és gyerekként kezeled, akkor az mit jelent?

2022. szept. 27. 12:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
14%
Miért kérdezed ezt?
2022. szept. 27. 13:24
 2/11 anonim ***** válasza:
98%
"Gyerekként" válaszolok, remélem, nem baj. Én úgy érzem, hogy nagyrészt felnőttként kezelnek. Nem várják el, hogy beszámoljak mindenről, hogy éppen hova megyek és kivel mit csinálok, de ettől függetlenül szoktak érdeklődni, hogy ma csináltam-e valamit, megyek-e valahova, de egyáltalán nem ilyen számon kérő stílusban. Ha valami ügyet el kell intéznem, az rám van bízva, nem rágják a fülem miatta és főleg nem csinálják meg helyettem. Nem éreztetik velem, hogy azért, mert ők tartanak el, gyerekként kell velem bánni, ők vállalták el, hogy támogatnak, ameddig az alapképzést elvégzem, nem szólnak rám, hogy szórom a pénzt (bár ez nem is igazán jellemző). Adnak egy bizonyos összeget havonta, abból kell gazdálkodnom, az én felelősségem, hogy mire költöm el. Nem tudom, mire gondoltál még konkrétan, egyelőre ezek jutottak eszembe.
2022. szept. 27. 13:25
 3/11 anonim ***** válasza:
17%
Mit értesz felnőttként kezelésnek? Hogy kontroll nélkül nyomom-e neki a pénzt, és nem figyelem mire veri el? Akkor a fogalmaid szerint gyereknek kezelem..
2022. szept. 27. 13:27
 4/11 anonim ***** válasza:
31%
Most Te úgy gondolod, hogy a szülőnél van a felnőttségnek egy kritériumrendszere (pl. nem otthon lakik, dolgozik stb.), aminek meg kell felelni, és ha ez megvan, abban a pillanatban minden megváltozik a szűlő-gyerek kapcsolatban?
2022. szept. 27. 13:35
 5/11 anonim ***** válasza:
90%
Én szerencsés voltam, szerintem jó dolgom volt. Minden alkalommal megkaptam egy keretösszeget, amiből gazdálkodtam és a találékonyságomon múlt, hogy jövök ki hó végére. Tisztában voltam azzal is, ha adott időszakban nem volt több pénz rám. Annyi elvárás volt, hogy becsülettel csináljam a dolgom az egyetemen, ne lógjak túl sokat, legyenek meg a vizsgák. Ha például nem futotta buszjegyre haza, akkor nem mentem, de nem kértem pluszban rá otthonról. Másodévtől dolgoztam elég sokat és nem kértem tovább otthonról pénzt. Tudtam fedezni egyedül az albérletet, étkezést, utazást, tananyagot és ugyanúgy teljesítettem. Büszkék voltak rám és én is. 2 év után már hazaküldeni is tudtam és azóta is önellátó vagyok a diploma és első munkahely közti pár hónapot leszámítva (akkor hazaköltöztem, elhelyezkedés óta viszont nem laktam szülőkkel). Hasonlóan fogom a gyerekeimmel is csinálni.
2022. szept. 27. 13:36
 6/11 anonim ***** válasza:
89%

Igen, felnöttkénz kezelem.

Az egyetemi életét maga rendezi úgy, ahogy neki megfelel, a tanulást sem ellenörzöm, mert nem az én dolgom.

Az eltartás meg annyiban merül ki, hogy megbeszéltük, mennyi pénzt kap havonta, a szállás-megélhetésre, ezt átutalom neki, többet nem kap - kivéve néhány ritka esetet, pl. valami nagyobb értéket meg kell venni az egyetemhez vagy hasonló, abba belefizetej -, ebböl kell kijönnie.

Amit emellett keres, az a saját pénze, azt csinál vele, amit akar, elköltheti, félreteheti, ahogy neki tetszik.

2022. szept. 27. 13:44
 7/11 anonim ***** válasza:
28%
Már felnőtt, alapvetően egy egyetemista.
2022. szept. 27. 14:24
 8/11 anonim ***** válasza:
88%
#4 nálunk így volt... Amíg nem költöztem el, hiába volt munkám és vásároltam be otthonra, főztem, kivettem a részem a házimunkából, gyerekként kezeltek.
2022. szept. 27. 14:32
 9/11 anonim ***** válasza:
11%
7es, míg a papabank szponzorál valakit, és a mamahotelben lakik addig nem felnőtt.
2022. szept. 27. 16:54
 10/11 anonim ***** válasza:
78%

9-es, hogyha a gyereked egyetemre megy, akkor felnőtt, pont! Vagy mit akarsz, suli mellett még hétvégente dolgozzon, vagy suli helyett?

Nálunk is ilyen elcs.szett volt a gondolkodás, menjél csak egyetemre, támogatunk, de akkor gyerekstátuszban tartunk és 21 évesen is el kell kéredzkedned egy fesztiválra, és eldöntjük, mehetsz-e.

Hát anyd. Ott is hagytam a sulit, mert mellette nem tudtam volna dolgozni (napi min 6 óra kötelező benntlét) és elmentem bébiszitternek (egészségügyi érettségivel és három év egészségügyi egyetemmel a hátam mögött simán alkalmaztak).

Persze azóta is hallgatom, hogy selejt vagyok, amiért nincs diplomám. De így?!

2022. szept. 28. 07:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!