Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A barátnőm már akkor el vált...

A barátnőm már akkor el vált a férjétől mikor 6 hónapos volt a gyermekük. Most 2 éves És az apa váltót nevelést szeretne Mennyi esély van erre?úgy hogy ezt anyuka nem szeretné!Az apuka dolgozik fizet is /hó egy X összeget,2 hentete hétvége apukaé.

Figyelt kérdés

2022. dec. 12. 21:57
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 anonim ***** válasza:
92%

Nézd, mondja minden vasárnap, hogy nem akarok vissza menni, utána ide nem akar jönni, szorong, kényszeres, üt minket, szülőket váltónapokon..szombaton sírva ébred, hogy ugye nincs még vasárnap. Mire megnyugszik valamelyikunknel, mehet is vissza. Ez minden, csak nem stabilitás. Még nekem is sok érzelmileg, megszokhatatlan egy hét itt, másik ott. Az exanyóspajtás olaj a tűzre, kár volt ideírnom, mert nélküle is megviselné.

Ez csak a mi esetünk, lehet más gyerekkel, másik családban teljesen működőképes felállás. Mondom, én sem tartottam rossznak, míg benne nem voltunk.

2022. dec. 13. 05:46
 32/65 anonim ***** válasza:
79%

Gyerekként így nőttem fel. Egy hét anyánál majd egy hét apánál. Felnőttként visszagondolva nekem boldog gyerekkorom volt. Mondjuk ehhez kellettek a szüleim is.

Ha az apa és az anya megfelelően viselkedik akkor a két éves gyereknek is jó lesz.

2022. dec. 13. 05:54
 33/65 anonim ***** válasza:
87%

Nekem 3 éves a gyerekem, válóperes ügyvéd azt mondta, nem sok esélyt ad a váltott nevelésre, mert nem szolgálja ilyen fiatalon S gyermek érdekét. A bírónak van lehetősége mérlegelésre, a törvény nem azt mondja, hogy ha bármelyik fél kéri, kötelező megadni, ez tévhit.

Kérdező, a barátnőd menjen el egy jobb nevű családjogi ügyvédhez.

2022. dec. 13. 06:14
 34/65 anonim ***** válasza:
30%
Külföldön ez teljesen normális helyzet. A sogoromnal 3 gyerek volt. Tökéletesen működött a rendszer annak ellenére, hogy a sogorom kimondottan gyűlölte az élet, mégis képes volt vele normálisan kommunikálni. Merthogy az az alap, a kommunikáció, anélkül nem működik. Nem, a gyerekeknek semmi lelki problémájuk nem lett belőle, a legidosebb 30 felett van, a legkisebb 25
2022. dec. 13. 06:17
 35/65 anonim ***** válasza:
83%

2, a felügyeleti jogot adják meg kérésre..

A felváltva gondozást mindig vizsgálják, szolgálja-e a gyerek érdekét. Számít pl az életkor, hogy mennyire borítja fel a mindennapokat, hogy a másik szülő jóval távolabb él az óvodától, iskolától, elég sok szempont van.

2022. dec. 13. 06:26
 36/65 anonim ***** válasza:
76%
27, gyerekként volt benne részem. Értelmes, szerető szülők mellett sem volt jó. Szerencsére az első panaszomra újragondolták az egészet.
2022. dec. 13. 06:29
 37/65 anonim ***** válasza:
89%

Én láttam ilyen helyzetet. Jogok, meg bíróság, meg a gyerek érdeke... aha...

A kislány teljesen szétesett, mindig valamelyik szülőjénél hagyott valamit, a tanulmányi eredményei romlottak, a nagy közös felügyelettel, inkább elhanyagolt volt, mintsem olyan jól ellátott, mint ahogy itt szajkózzák a nagy jogokat sokan.

Nem is értem hogyan alakulhatott ez így a törvénykezésben, mikor egy gyereknek stabilitás, kiszámíthatóság kell.

2022. dec. 13. 06:33
 38/65 anonim ***** válasza:
18%

Anyuka baromi önző, fel kéne nőni a gyerekhez.

Aki nem élte ki magát az minek szül?

2022. dec. 13. 07:13
 39/65 anonim ***** válasza:
13%
Aki lepontozott az miért tette? Tudom, az átlag szerint idegrendszeri lesz a gyerek a váltott elhelyezestől és xar, ha valaki épp az ellenkezőjét tapasztalja, de ettől még nem kell lepontozni.
2022. dec. 13. 07:18
 40/65 anonim ***** válasza:
37%

Bár manapság valóban elegendő az egyik szülőnek kérnie, ettől függetlenül ilyen pici gyereknél nem valószínű, hogy megítélik.

Viszont! Kérdező, a te barátnőd mit szólna hozzá, ha csak kéthetente hétvégén láthatná a gyerekét? Ő örülne, nem vágyna többre, nem hiányozna a gyerekek? A kérdésben szereplő apuka feltehetően azért akár váltott elhelyezést, mert szereti a gyerekét, akárcsak az anya, és havonta alkalom baromi kevés egy apával, szinte részt sem tud venni az életében.

Miért nem tudnak az emberek néha a másik helyzetébe is belegondolni? Nem mondom, hogy a váltott felügyelet jó, de ha a barátnőd el akarja kerülni, akkor egyeztessen az apával arról, hogy gyakrabban vihesse el a gyereket, akár hétköznap is vagy minden hétvégén vagy bármi.

Mert lehet, hogy 2,5 évesen nem ítélik meg a váltott felügyeletet, de ha apukánál minden rendben, előbb-utóbb igen.

2022. dec. 13. 07:22
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!