Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi tévő legyek ilyen helyzetben?

Mi tévő legyek ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
19 éves már elmúltam,van egy párom,akivel jovoheten összeszeretnék költözni. Az a baj hogy az én anyám,olyan szemtelen,vagy nm is tudom hogy nevezzem,a konyhába 1x nem enged be. Kiabál velem,még úgyse mehetek be,hogy ő főz,és csak nézzem,vagy segítsek neki. Egyáltalán nem enged,életembe soha nem főztem még. Nem tudom hogy kell egy húst megtisztítani,nem tudok egy gáztűzhelyet begyújtani. Egyáltalán semmit sem tudok. És már ez miatt én szegyenlem magam! De sajnos mindig mondja hogy míg itthon lakok,itt bizony nem csinálhatom az ő konyhájába. De párommal meg együtt szeretnénk lakni..hogy főzök majd neki,hogy kezdek hozzá? Mosógéphez sem értek. És nem is lesz aki megmutatja,vagy főzni tanít,mert párom anyukája reggeltől-estig dolgozik,mindennap. Szoktam recepteket nézni,az interneten,dehát hiába nézem,ha gyakorlatba nem csinálhatom,gázt nem tudok begyújtani sajnos. Vagy egy húst szétvágni,szétbontani. Még nézni se engedi,nem hogy csinálni.
2022. dec. 9. 12:38
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
86%
#29, írja a kérdésben h nem engedi egyedül, de nézheti vagy segíthet neki. Ezzel kellene kezdeni.
2022. dec. 9. 15:09
 32/43 anonim ***** válasza:
100%
Kelj fel éjszaka, amikor már alszik és menj ki a konyhába…
2022. dec. 9. 15:23
 33/43 anonim ***** válasza:
100%
Pedig tanítás van... mi lesz itt a téli szünetben?
2022. dec. 9. 15:33
 34/43 anonim ***** válasza:
100%

33: huhh,bele se merek godnolni! :-DDD

És most sokkal hosszabb lesz a szünet!

2022. dec. 9. 15:34
 35/43 anonim ***** válasza:
100%
Ha normális a barátod akkor segít neked és megmutatja hogyan kell.. ha meg ezért beszol neked vagy lenéz hagyd ott a francba
2022. dec. 9. 15:37
 36/43 anonim ***** válasza:
100%
Amikor én elköltöztem otthonról én sem tudtam főzni és én sem indítottam be soha mosógépet. De elég könnyen meg lehet ezt tanulni magadtól is. Nem értem ezen miért izgulsz. Mást nem majd anyósodat kérd meg, hogy mutassa meg hogy működik. Hidd el nem fog hülyének nézni!
2022. dec. 9. 15:40
 37/43 anonim ***** válasza:
100%
Én se voltam egy mesterszakács mikor a párommal összeköltöztem 19 évesen,de szép lassan belejöttem a főzésbe,igaz,az elején elég egyedi ízű kajákat készítettem,de amilyen volt,úgy ettük meg,majd belejössz te is.Nekem anyám mindig mondogatta gyere,főzzünk,készítsünk el ezt-azt,de én csesztem rà,nem èrdekelt :-)))
2022. dec. 9. 15:48
 38/43 anonim ***** válasza:
100%

Miért, gondolod, hogy ha most varázsütésre anyád megváltozna, akkor megtanulnál mindent a jövő hétig??? Egy hét ide vagy oda nem számít. Majd lassan belejössz. A párodnak meg a szüleinek meg egyenesen megmondod, mi a szitu.

Amúgy oltári nagy b*romság odaköltözni úgy, hogy nem lesz munkád! Teljesen ki leszel szolgáltatva nekik. Csak úgy költöznék, ha lenne keresetem!

2022. dec. 9. 16:34
 39/43 anonim ***** válasza:
100%

Főzést megtanulni egyszerű. Ha megtanulod használni a sütőt (elolvasod a kézikönyvet) már nem leszel elveszve. Gondolom a lábost, serpenyőt, merőkanalat, fakanalat ismered. Azokat is venni kell. Ami alap egy konyhába azok a kések amikkel dolgozol, evőeszköz, vágódeszka, mérő edény. Esetleg a húsételekhez egy sütőbe is használható nagyobb edény. Kezdj nagyon alap dolgokkal. Tojásleves, rántotta, melegszendvics. Rengeteg recept és okatató videó van fent a neten.

Mosógép: szintén elolvasod a gép kézikönyvét. Ameddig nem tudod melyik gomb melyik programot jelöli ne rakd messzire, jelöld az oldalt. Valaki 3 mosást szokott indítani, színes, fekete és fehér. Én lusta vagyok és nincs sok színes ruhám így a színes ruhákat a feketével mosom. Színfogó kendő, mosószer, öblítő ami a mosáshoz kell. Valamelyik ruha kényes, de én azt tapasztaltam hogy 40 fokon minden kijön, ami egy átlagos ruhára rákerül szennyeződés. Izzadság folt, picit ha leettem, leittam.

Továbbá a párod is a háztartás része. Gondolom ő is szeretne majd enni, tiszta ruhában járni. Kérd meg, hogy amit tud tanítsa meg neked.

2022. dec. 9. 17:29
 40/43 anonim ***** válasza:
100%

Azért ez nem akkora para. Megnézed youtube videón hogy kell megcsinálni az egyes lépéseket. Akarni kell, ennyi az egész. Engem sem tanítottak soha főzni. A hónom alá csaptam egy Horváth Ilona szakacskönyvet mikor 20 évesen elköltöztem. Leültem, végigolvastam. Aztán próbalkoztam, különben éhenhalok. Netem ekkor nem volt otthon.

Egész jól belejöttem az évek alatt.

Még a gázsütőt is be tudtam gyújtani a neten talált használati útmutató alapján amikor erre 30 évesen először sor került, addig végig elektromos tűzhelyen főztem csak.

Nyugi. Ha akarod, menni fog.

2022. dec. 9. 19:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!