Hogy szokás nálatok ünnepelni a felnőtt gyerek szülinapját? Aznap köszönti fel a család?
Most legközelebb majd hétvégére (szombatra) esik a szülinapom.
A szüleim már jó előre elkezdték szervezni hogy de jó, végre aznap tudnak megköszönteni, nyilván akkor aznap megyek hozzájuk.
Őszintén szólva én arra gondoltam hogy a barátaimmal és a párommal csinálnánk valami kis házibulit, vagy elmennénk egy koncertre. (Lesz egy aznap, ami érdekel)
Elbizonytalanodtam, hogy ilyenkor mi a szokás? A szüleimmel vagy a barátaimmal "kellene" lennem aznap? Nálatok hogy működik?
Engem felhívank, és anyám mindig megpróbalkozik hogy akkor menjek át, vagy ő jön. Mindig elmondom hogy nem, a szülinapomon azt akarok csinálni amit akarok. Torták úgysincs soha, ajandékot nem nagyon szoktam kapni, semmi értemle egy kényszer ebédnek/vacsorának. Inkább megyek ha kedvem ha a barátaimmal, vagy csak itthon filmeztek. Idén példaul strandolni volt kedvem, beültem a kocsiba és egy napig a Balatonon lazultam.
De volt hogy csak simán itthon kertészkedtem.
Csináld amihez kedved van, ne legyen kényszer hogy menni kell.
Én is messze lakom a szüleimtől, havi 1-2 alkalommal járok haza. A születésnap előtt már pár héttel megbeszéljük, hogy nekem melyik hétvége lenne jó, mert tudják, hogy én is szoktam a barátaimmal közös bulit tartani. Szerencsére sosem volt belőle sértődés, idén például öt nappal korábban tartottuk, mert úgy jött ki nekik is a munka, meg nekem is úgy érték rá a barátaim a születésnapom után pár nappal. A távolság miatt nekem sem opció, hogy délelőtt megyek, este jövök.
A kérdésedből meg a válaszaidból úgy jön le, hogy jó a kapcsolatotok, az a legegyszerűbb, ha elmondod, hogy aznap lesz egy koncert, ami érdekel, ezért nem tudnál pont aznap hazamenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!