Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy szokás nálatok ünnepelni...

Hogy szokás nálatok ünnepelni a felnőtt gyerek szülinapját? Aznap köszönti fel a család?

Figyelt kérdés

Most legközelebb majd hétvégére (szombatra) esik a szülinapom.

A szüleim már jó előre elkezdték szervezni hogy de jó, végre aznap tudnak megköszönteni, nyilván akkor aznap megyek hozzájuk.

Őszintén szólva én arra gondoltam hogy a barátaimmal és a párommal csinálnánk valami kis házibulit, vagy elmennénk egy koncertre. (Lesz egy aznap, ami érdekel)

Elbizonytalanodtam, hogy ilyenkor mi a szokás? A szüleimmel vagy a barátaimmal "kellene" lennem aznap? Nálatok hogy működik?

2022. dec. 7. 13:22
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
84%

Jobb lesz ezt tisztáznod, mielőtt megbántasz valakit azzal a nyilván nem szándékos figyelmetlenséggel, hogy jó előre nem közlöd hogy mit szeretnél.

Értsd, a szüleid biztosan türelmetlenül várják hogy felköszöntsenek, és noha neked nem tűnik annyira fontosnak ez az alkalom, nekik talán egy óriási szeretetfeltöltés lenne. Nem tudom milyen gyakran látogatsz haza, felnőtt vagy saját élettel, barátokkal, és ez természetes. Ha koncertre szeretnél menni a pároddal, lazulni a haverokkal, tedd azt, de ne hagyd lógva a szüleid. Nincs nagyobb csalódás mint hiába várni vagy nélkülözöttnek lenni, így az ünnepek előtt pláne. Egyeztess ha lehet...

2022. dec. 7. 14:19
 12/32 A kérdező kommentje:

A szülinapom csak az ünnepek után lesz, csak már kezdenek szervezkedni.

Havonta 1x legalább megyek hozzájuk.

Még én magam se tudom mit szeretnék igazából.

2022. dec. 7. 14:25
 13/32 anonim ***** válasza:
67%

Ha egyke vagy a családban ne csodálkozz! Nekik te igazából sosem nősz fel :D

btw: előre is Boldogat!

2022. dec. 7. 14:29
 14/32 anonim ***** válasza:
75%
Messze laktok? Mert különben lehetne ebéd a szülőkkel, este buli a barátokkal.
2022. dec. 7. 14:41
 15/32 A kérdező kommentje:

A táv és a közlekedés miatt a szüleimmel csak ottalvós összejövetel játszik. 14 órakor jár az utolsó vonat.... 😵 (Meg nekik az ünneplés amúgy is vacsorát jelent)

2022. dec. 7. 14:59
 16/32 anonim ***** válasza:
81%
Én szülő vagyok, felnőtt lányom van. A szülinapja úgy van, hogy "a napján" simán hagyjuk (úgy értem, nem nyomulunk), kap egy e-mailt, vagy telefonon felköszöntük, apja és én. Ők megtartják a férjével kettesben, vagy pár baráttal, mikor hogy. Mi pedig úgy tartjuk meg, hogy amikor legközelebb jönnek hozzánk, akkorra szervezünk tortát, főzök valami nagyon finomat, és akkor is köszöntjük, és akkor kapja az ajándékot is tőlünk. (Vejemmel is így szoktuk egyébként). Aztán ez az ajándékozós-tortás figura itt nálunk, ez lehet akár 2-3 héttel a tényleges dátum után, pl. legutóbb vizsgák miatt nem tudtak jönni, vejem külföldön volt pár napig a cégtől, ilyenek, szóval mi úgy vagyunk, hogy ahogy nekik is jó, úgy tartjuk, legalább miattunk ne stresszeljenek:)
2022. dec. 7. 15:01
 17/32 anonim ***** válasza:
77%
Nálunk sose volt divat. Apámmal rég nem is tartom a kapcsolatot, nincs vele semmilyen kontaktom. Anyuval és a tesómmal szoktunk beszélni pár szót néha havonta , de semmi több. Egyáltalán nem köszöntenek fel vagy 10 éve. Tizenévesen is ilyen 1-2 héttel utána ha egyáltalán eszükbe jutott. Amúgy teljesen leszarják. A férjem és anyósom szokott felköszönteni. :)
2022. dec. 7. 15:11
 18/32 anonim ***** válasza:
80%

300 kilometerre elek, szoval a koszontes telefonon van, aztan megyek hozzajuk, amikor tudok. Vagy ok jonnek, amikor raernek.

Anyukam meg szokott nekem targyi ajandekot venni, ezt meg akkor adja oda, amikor talalkozunk. De olyan is volt mar, hogy egyenesen hozzank rendelte,csak megbeszelte velem, hogy kb mikor jonne a csomag.

2022. dec. 7. 15:29
 19/32 anonim ***** válasza:
71%
Kommunikáció kérdése. Ilyen esetben lenne egy ebéd, megköszöntés, aztán menne mindenki a dolgára.
2022. dec. 7. 15:40
 20/32 anonim válasza:
27%
Nincs olyan, hogy "felnőtt gyerek".
2022. dec. 7. 16:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!