Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy szokás nálatok ünnepelni...

Hogy szokás nálatok ünnepelni a felnőtt gyerek szülinapját? Aznap köszönti fel a család?

Figyelt kérdés

Most legközelebb majd hétvégére (szombatra) esik a szülinapom.

A szüleim már jó előre elkezdték szervezni hogy de jó, végre aznap tudnak megköszönteni, nyilván akkor aznap megyek hozzájuk.

Őszintén szólva én arra gondoltam hogy a barátaimmal és a párommal csinálnánk valami kis házibulit, vagy elmennénk egy koncertre. (Lesz egy aznap, ami érdekel)

Elbizonytalanodtam, hogy ilyenkor mi a szokás? A szüleimmel vagy a barátaimmal "kellene" lennem aznap? Nálatok hogy működik?

2022. dec. 7. 13:22
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
91%
Ki mikor ér rá. Összehangoljuk. Bár én azt sem bánnám, ha nem köszöntenének. Azért az 1 bonbonért elég jól be kell vásárolnom vendégváráshoz. Nem igazán éri meg...
2022. dec. 7. 13:26
 2/32 anonim ***** válasza:
85%
Előre megbeszéljük abban a hónapban több rokonnak van névnapja, születésnapja, így mindet egyben szoktuk általában.Nem csinálunk külön 4-5 vendégséget.
2022. dec. 7. 13:28
 3/32 anonim ***** válasza:
77%

Hát, ha nagyon szigorúan vesszük, a születésnapon a szülinapos és a szülei az ünnepeltek, hiszen az a tény, hogy megszületett, felnevelődött, normál esetben a szülőknek köszönhető.

Nálunk egyébként úgy van, hogyha hétköznapra esik, akkor csak szóbeli köszöntés van, az ünneplés mindig hétvége.

A haverokkal bulizást a másik hétvégi napra tenném.

Ha viszont van egy koncert, amire elmennél, akkor beszéld meg a szülőkkel, hogy ez most kivételes alkalom, így a köszöntésed előtte, vagy utána való napon legyen!

2022. dec. 7. 13:29
 4/32 anonim ***** válasza:
96%
Nálunk ez úgy működik, hogy ahhoz alkalmazkodunk amit a szülinapos akar. Nem rángatjuk el családi banzájra azt aki rosszul van az ilyentől, nem csesszük el a programját ha koncert van, mert a koncertet nem fogják más időpontra áttenni, de mi ünnepelhetünk pár nappal előbb vagy később is. A lényeg: ne kényszerről szóljon a szülinap, és ne csesszük el azt amire vágyik az ünnepelt.
2022. dec. 7. 13:32
 5/32 anonim ***** válasza:
94%
Mi már nem vagyunk fiatalok, és elég ritkán járok haza, de mi úgy szoktuk csinálni, ha valakinek van valamilyen ünnep, akkor próbálunk egy ahhoz közeli időpontban menni. előtte nem, mert babonásak vagyunk. Most pl. legutóbbi alkalommal úgy alakult, hogy mind a négyünknek (anyuék, én, férjem) volt valami esemény abban a hónapban, így mindenki fel lett köszöntve. Tehát: nem konkrétan az adott ünnep napján megyünk. De szerintem minél idősebb valaki, annál inkább elengedi már ezeket a dolgokat, egy fiatal esetében még ez nincs így.
2022. dec. 7. 13:33
 6/32 anonim ***** válasza:
71%
Én magamnak szeretem megtartani a születésnapomat, én tudom jobban, hogy mit szeretnék kapni magamtól. Mások ajándékai általában csalódást okoznak és a figyelem amivel körbevesznek az is.
2022. dec. 7. 13:36
 7/32 anonim ***** válasza:
80%
Nem szoktunk különösebb felhajtást csinálni, torta aztán kész.
2022. dec. 7. 13:41
 8/32 anonim ***** válasza:
94%
Telefonos köszöntés, a következő látogatás alkalmával esetleg ajándék, buli, ünnep nincs.
2022. dec. 7. 13:44
 9/32 A kérdező kommentje:

Nem hosszúhétvégére esik, nem opció az előtte/utána nap.

Felőlem teljesen el is felejthetnénk a köszöntést. :D

Köszi a válaszokat!

2022. dec. 7. 13:47
 10/32 anonim ***** válasza:
80%
25 vagyok, a szülinapomon el szoktunk menni anyáékhoz (nekünk kicsi az albérlet az összejövetelekhez), megköszöntenek, vacsorázunk ott egyet nagyon szűk körben (anya, apa, tesók, barátnőm) és ennyi. Családban már nem szoktunk kifejezetten bulit szervezni egyesével mindenkinek, hanem amikor több alkalom összegyűlik, akkor van egy össznépi összejövetel. Ha hétköznapra esik, a barátokkal előtte vagy utána hétvégén üljük meg.
2022. dec. 7. 14:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!