Hogy szokás nálatok ünnepelni a felnőtt gyerek szülinapját? Aznap köszönti fel a család?
Most legközelebb majd hétvégére (szombatra) esik a szülinapom.
A szüleim már jó előre elkezdték szervezni hogy de jó, végre aznap tudnak megköszönteni, nyilván akkor aznap megyek hozzájuk.
Őszintén szólva én arra gondoltam hogy a barátaimmal és a párommal csinálnánk valami kis házibulit, vagy elmennénk egy koncertre. (Lesz egy aznap, ami érdekel)
Elbizonytalanodtam, hogy ilyenkor mi a szokás? A szüleimmel vagy a barátaimmal "kellene" lennem aznap? Nálatok hogy működik?
Hát, ha nagyon szigorúan vesszük, a születésnapon a szülinapos és a szülei az ünnepeltek, hiszen az a tény, hogy megszületett, felnevelődött, normál esetben a szülőknek köszönhető.
Nálunk egyébként úgy van, hogyha hétköznapra esik, akkor csak szóbeli köszöntés van, az ünneplés mindig hétvége.
A haverokkal bulizást a másik hétvégi napra tenném.
Ha viszont van egy koncert, amire elmennél, akkor beszéld meg a szülőkkel, hogy ez most kivételes alkalom, így a köszöntésed előtte, vagy utána való napon legyen!
Nem hosszúhétvégére esik, nem opció az előtte/utána nap.
Felőlem teljesen el is felejthetnénk a köszöntést. :D
Köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!