Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Melyik szülővel lakjunk?...

Melyik szülővel lakjunk? Hogyan oldjuk meg?

Figyelt kérdés
Apukám egyedül lakik falun egy családi házban, amihez kert is van és nagy udvar. Nagyon szeretek kertészkedni. Párom anyukája is egyedül lakik városban családi házban, amihez egy pici udvar van.Mind a ketten jól kijövünk velük. Nem szeretnénk albérletbe költözni. Külön házat pedig nem tudnánk venni. Kisbabánk lesz. Párom ragaszkodik ahhoz, hogy az anyukájánál lakjunk, mert közel van az ovi és az iskola, egyetem. Én viszont inkább falun laknék a kert miatt. Igaz, hogy 20 perc buszozásra van a szomszéd város, viszont nyugodtabb a környék. Azt se szeretném, ha apum sokat lenne egyedül.

2022. dec. 4. 14:04
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
22%
11, adott a lakhatás, mindkét szülőnél van hely.
2022. dec. 4. 17:22
 42/51 anonim ***** válasza:
35%
Anyóshoz SOHA!! Nagyon meg bánnád. Olvasd el itt az anyósos írásokat, tanulj inkább mások hibáiból.
2022. dec. 5. 00:19
 43/51 anonim ***** válasza:
73%

Felnőttek vagytok, vagy felnőttesdit játszó gyerekek?

Ebből tudod mi lesz? Hogy előbb-utóbb vszeg tönkremegy a kapcsolat, mégpedig azért, mert egyikőtök mindenképpen vendég lesz a "másik szülőnél".

Hiába lakik ott, hiába van gyerek, attól ő nem olyan, mintha ott nőtt volna fel.

Felejős, én így kapcsolatot sem tartanék fenn egy férfivel, nemhogy gyereket szülni.

2022. dec. 5. 10:57
 44/51 anonim ***** válasza:
76%

És ne hidd azt, hogy ez úgy működik, mint a nyálas amerikai giccsekben, ahol minden happy.

Ó, egy nagy fenéket! Az esetek nagyrészében komoly konfliktusok adódnak ebből a pepita-családból - ha nem is az elején, de idővel.

Én éltem így (apám + új nőjével), eleinte minden nagyon szép volt, és 3 év után eljutottunk odáig, hogy egymáshoz sem szóltunk.

Miért? Mert teljesen más személyiségek vagyunk, ő kontrollos, engem lazán neveltek (nem drog, pia, stb, csak önállóságra), ő tisztaságmániás, én ezt is lazábban kezelem, nem törölgetem át a lakást minden nap vagy vasalom a konyharuhát.

Ha választhattam volt - nem lehetett, mert kamasz voltam - sohasem költözök össze.

Ti is vagy menjetek el külön albérletbe, vagy akkor készüljetek fel rá, hogy a kapcsolatnak hamarosan vége (esetleg szenvedtek benne).

2022. dec. 5. 11:01
 45/51 anonim ***** válasza:
83%
*volna
2022. dec. 5. 11:02
 46/51 anonim ***** válasza:
90%

Ez egy kész katasztrófa lesz, így meg pláne, hogy beteg.

Nálunk ez úgy volt, hogy

- nagymama-nagypapa

- apám új nője + a gyereke

- apám meg én

Egy házban. Mi négyen fenn (csoda, hogy volt külön szobám), ők ketten lenn.

Király... ja, nem, mert ők pl. este 9 már aludtak, tehán onnantól kezdve TILOS volt lemenni a konyhába (nem, egy pohár tejért sem, vagy kajáért, amikor fél tízre estem haza az edzésből), sőt a bejárati ajtón is csak kisurranni lehetett, mert minden szrra felriadtak és onnantól kezdve ment a morgás, hogy mé nem hagyjuk aludni.

Na, egy kisgyerek ezerszer rosszabb ;)

2022. dec. 5. 11:09
 47/51 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2022. dec. 5. 18:14
 48/51 anonim ***** válasza:
96%
Ezen a kétszavas szűkszavúságon túl azért reagálhatnál is. Leginkább arra, hogy mért merült fel a költözés, ha már eleve az anyósnál laktok. (És mellesleg mért írtad, hogy egyedül lakik, miközben veletek.)
2022. dec. 5. 18:19
 49/51 anonim ***** válasza:
100%
#48: minek? Jó kis válaszgeneráló kérdés volt, úgy sincs már ebben több, és egyébként se sikerült eléggé kidolgoznia a történetet.
2022. dec. 5. 19:05
 50/51 anonim ***** válasza:
90%

Nálunk a dédi lakik velünk egy udvarban, lassan szülök. Nagyon próbál dirigálni, gyámüggyel, rendőrséggel is fenyegetőzött már.

Egy időre leállt, mert le lett teremtve. Aztán megint elkezdte, mert nem tetszik neki a baba már 5 hónapja kiválasztott neve.

Papa érdekes nem szól bele, ő csak örül az unokának, pedig ő is pár házzal odébb lakik🙂

2022. dec. 6. 00:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!