Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Melyik szülővel lakjunk?...

Melyik szülővel lakjunk? Hogyan oldjuk meg?

Figyelt kérdés
Apukám egyedül lakik falun egy családi házban, amihez kert is van és nagy udvar. Nagyon szeretek kertészkedni. Párom anyukája is egyedül lakik városban családi házban, amihez egy pici udvar van.Mind a ketten jól kijövünk velük. Nem szeretnénk albérletbe költözni. Külön házat pedig nem tudnánk venni. Kisbabánk lesz. Párom ragaszkodik ahhoz, hogy az anyukájánál lakjunk, mert közel van az ovi és az iskola, egyetem. Én viszont inkább falun laknék a kert miatt. Igaz, hogy 20 perc buszozásra van a szomszéd város, viszont nyugodtabb a környék. Azt se szeretném, ha apum sokat lenne egyedül.

2022. dec. 4. 14:04
1 2 3 4 5 6
 1/51 anonim ***** válasza:
91%
Hát nem tudom, azért én nem költöznék más nyakára gyerekkel. Ha eddig nem volt gond anyóssal akkor nemsokára lesz. Bele fog szólni a gyerek körül mindenbe.
2022. dec. 4. 14:13
 2/51 anonim ***** válasza:
96%
Nőként ne költözz össze anyóssal, mert az rosszul szokott elsülni, bármekkora is most a "barátság"!
2022. dec. 4. 14:13
 3/51 anonim ***** válasza:
39%
Igazából tök nagy elégedettséggel tölt el, hogy a felnőni képtelen parazita emberek mindig megkapják a magukét.
2022. dec. 4. 14:14
 4/51 anonim ***** válasza:
95%

Teljesen egyetértek az előttem szólóval. Nekem anyós pár utcára lakik, de így is túl közel. Addig jobban voltunk, de próbált mindenbe beleszólni. Legtöbbször elég kioktató stílusban és azt mondogatva :

" én felneveltem 3 gyereket, szóval csak jobban tudom"

A gyerek másfél hónapos volt mikor azzal állt belém, hogy szerinte menjek vissza az orvoshoz mert már le kellett volna mennie teljesen a hasamnak.

2022. dec. 4. 14:17
 5/51 anonim ***** válasza:
56%
Hihetetlen hogy van aki a semmire vállal gyereket a mai világban 😮😮
2022. dec. 4. 14:18
 6/51 anonim ***** válasza:
84%

Ha feltétlenül nem akartok önállósodni akkor apáddal éljetek. Anyóssal semmiképp.

De azért nem ártott volna úgy vállalni gyereket, hogy van mit a tejbe aprítani és nem kell egymás nyakára költözni.

2022. dec. 4. 14:19
 7/51 anonim ***** válasza:
96%
Most hol laktok amúgy?
2022. dec. 4. 14:20
 8/51 anonim ***** válasza:
79%
Az a 20 perc buszozás idővel nagyon sok lesz, főleg kisgyerekkel.
2022. dec. 4. 14:22
 9/51 anonim ***** válasza:
78%
Nem könnyű ilyen árak mellet ma lakást venni. Ha ki lehet jönni a szülőkkel, ha jó természetűek vagytok, simán menni fog az együttlakás.Én az elején apámhoz költöznék és ha majd aktuális lesz azovi, suli,akkor beljebb mennék anyóshoz a városba- esetleg.
 10/51 anonim ***** válasza:
83%

Hát, pedig itt valamelyikőtöknek engednie kell! A "Párom ragaszkodik hozzá" megfogalmazás nem sok jóra enged következtetni: egy párkapcsolatban egyik fél sem ragaszkodhat semmihez, hanem valahogy közös, egymás tiszteletén alapuló megegyezésre kell jutni. Gondold át ezt a "ragaszkodik hozzá"-t, hogy ez csak egy félresikerült megfogalmazás, vagy tényleg ragaszkodik, mert az utóbbi esetben nincs közös jövőtök.

Komoly szempont, hogy melyikőtök szülője simulékonyabb, kevésbé agresszív, a fiús anyák ugyanis a kezdeti bűbáj után szokásrend szerint háborúságot hoznak, ami válásba torkollik, anyuka mindenbe bele akar szólni, a fiacskája meg mindig az ő pici fia lesz, nem férj és családapa. Másik oldalról az, hogy te kertészkedni szeretsz, az itt a legutolsó szempont, majd kertészkedsz később, amikor úgy alakul az életetek. A "nyugodt környék" szintén nem elegendő érv egy ilyen súlyos döntéshez. A közlekedés, infrastruktúra sokkal fontosabb. Gondolom, jobb helye is van a pénznek, mint az albérletre elszórni, de a független önálló életetek, közös családotok szerintem megéri.

1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!