Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Én vagyok a rossz anya,...

Én vagyok a rossz anya, amiért nem vagyok oda attól, hogy heti 4-5 napot nálunk van a fiam barátnője?

Figyelt kérdés

Nem a kapcsolatukkal van bajom, sem a lánnyal. Egyszerűen hiányzik a privát szféra. Nem úgy mozog az ember a saját hàzában, ha van ott valaki idegen. Nem úgy öltözik, nem úgy viselkedik. Számomra egy kicsit sok. Megemlítettem nekik, hogy lassan egy közös lakás után is nézhetnének, amiben akár segítenénk is az elején az albérlet kifizetésében. 23 évesek, nem gyerekek.

De arra csak húzta az orrát a gyerekem, hogy annyira még nem komoly a kapcsolatuk. Ezt nem értem, nem is értem őket, mert két éve együtt vannak, nekem komolynak tűnik.

2022. dec. 1. 20:07
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
59%

35-ös, igazad van.

Közhely, de tudjuk, kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond.

Amúgy engem pont, amíg kicsi volt a lányom nem zavart, nem idegesített egy percig sem. Most már 24 éves, és hálát adok az égieknek, hogy eddig mind a kétszer olyan fiúja volt (illetve a mostani a vőlegénye már), akinek van lakása. De látom a barátnőm esetét, 24 éves lánya van, 27 éves fia, eszük ágában nincs elköltözni, (lakást venni nem tudtak venni nekik a szülők, sajnos ez az általános), és most lényegében még kb. tíz évig kerülgetheti otthon őket az ötvenes barátnőm és persze a hozzájuk tartozó éppen aktuális pótolhatatlan csillagokat is.

Mondjuk ettől begolyóznék, nem is kérdés. (Most meg már, ha időben visszamehetnék, csak úgy csinálnék, ha tudnék neki lakást is venni, és külön tenni huszas évei elején).

2022. dec. 2. 18:11
 42/49 A kérdező kommentje:

Mi olyan szinten külön tudnánk tenni a gyereket, hogy segítenénk fizetni az albérletet, de nem igazán akaródzik neki összeköltözni a lánnyal.

41 - Az azért szimplán szerencse, hogy pont olyan fiúkra akadt a lányod, akiknek van lakása. Simán kerülgethetnéd te is az udvarlókat. :D

2022. dec. 2. 20:33
 43/49 anonim ***** válasza:
78%

Nem engedném, és nem érdekelne, ha a gyerekem megsértődik.

Akkor költözzenek el, de ne az én lakásomban játsszanak felnőttesdit.

A csaj azért a ráeső költségeket fizeti, hogy "az nem sok" alapon még azt is ti nyögitek utána?

Bár ez nálunk nem történhetne meg. Vannak olyan szabályok és elveim, amikből nem engedek. Az aktuális barátnő kvázi odaköltözése pont ilyen (heti 4-5 nap az gyak. az)

2022. dec. 3. 10:11
 44/49 anonim ***** válasza:
85%

De ugye nem zavarna titeket, ha a gyereketek külföldre költözne, mert itthon albérlet mellett nem tud ilyen árakon lakáshoz jutni, és akkor onnantól évi 2-3 alkalommal látnátok, meg az unokáitokat is?

Mert az látom, hogy önerőt senki nem gyűjt a gyereknek, a barátnő ne menjen oda, hanem 23-24 évesen is éljenek gyerekként otthon vagy menjenek albérletbe, de azért ha beleunnak az alb3rlet melletti spórolásba, akkor meg megy a sírás, hogy nem látják többé őket.

Ilyen szempontból igen, régen azért sokkal jobban segítették a fiatalokat az életkezdésben, ma meg a fiatal teher otthon, oldja meg egyedül.

2022. dec. 3. 10:16
 45/49 anonim ***** válasza:
81%
Az aktuális barátnő - bocs, a FIAM szerint aktuális csaj... Szívás, a fiad csak dgogatja a csajt, semmi komolyat nem akar tőle, különben már külön élnének.
2022. dec. 3. 10:16
 46/49 anonim ***** válasza:
76%

44-es, az ő élete.

Én is külföldön élek, albérletben (25 éves korom óta), és NEM a szülői házban szállásoltatom több éve a szintén felnőtt! páromat ;)

Más: a gyerek jó esetben nem teher, a gyerek párja, aki ott b... a rezet hati 5x, már elég erősen az.

Ne az én kontómra felnőtteskedjen két 23-24 éves.

2022. dec. 3. 10:19
 47/49 anonim ***** válasza:
81%
Nem olvastam végig a kommenteket , de akkor azt mondanám a fiamnak h jó, akkor menjen albérletbe egyedül és vigye oda a nem komoly barátnőjét heti 4-5 napra. :)
2022. dec. 3. 15:53
 48/49 anonim ***** válasza:
78%

Ehhez 50 évesnek se kell lenni.

Én 31 évesen se viselném el heti 5 nap a vendégeket.

Nyugodtan húzd meg a határokat. Ha nem akarnak összeköltözni, mert nem tartanak még ott oké, de akkor het max 2 éjjel alhat ott a lány, és ha ez hétvége akkor vasárnap reggel menjen haza hogy legyen egy napod a saját házadban vendég és munka nélkül.

2022. dec. 6. 08:45
 49/49 anonim ***** válasza:
95%
Igazad van. Az már majdnem beköltözés.
2022. dec. 28. 03:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!