Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Azt hogy lehet elintézni hogy...

Azt hogy lehet elintézni hogy valakit ott fogjanak a korhâzban ha nem tudom àpolni?

Figyelt kérdés
Van valaki hasonló szituban hogy szerette teljesen magatehetetlen és sajnos nem tudnâm megmozdítani sem most akkor ott fog otthon meghalni és így êljem le az életem. Eddig az év nagyrészében àpoltuk de most màr megse mozdul enni se nagyon eszik vagy iszik.
2022. dec. 1. 15:17
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 A kérdező kommentje:
Igen apa is belgyógyàszaton van de ő alig egy hete.
2022. dec. 1. 16:07
 12/62 A kérdező kommentje:
Gondolom otthon is vàrolista. Holnap péntek semmit nem lehet intézni. Hétfőn meg hozzàk haza.
2022. dec. 1. 16:08
 13/62 anonim ***** válasza:
90%
Mi úgy vittük be a nagypapámat, hogy 2 órán belül oda kellett érni az otthonba. Épp volt egy üresedés. Tudom, hogy ehhez hatalmas szerencse kell, de én mindenképp hívnám holnap a szóba jöhető otthonokat. Esetleg átmeneti megoldásként ápolót is fogadhattok otthonra.
2022. dec. 1. 16:13
 14/62 anonim ***** válasza:
10%
5ös, akkor gondolom az örökségért se tartsa majd a markát igaz?
2022. dec. 1. 16:20
 15/62 anonim ***** válasza:
71%

Nézd, kérdező, a kórhàz nem fogja rendőrökkel odavitetni a ti lakásotokhoz a ápolásra szorulót, hogy tessék, gondozzátok. Közöljétek, hogy sajnos nem tudjátok hazavinni, ezt kell ismételgetni, és bedőlni a fenyegetésnek/zsarolásnak, nem kell kiadni magatokról semmi infót sem, se címet, se munkahelyet, semmit.

Amennyiben a kórház már nem tudja/akarja ellátni a beteget és nincs, aki elvigye, majd beteszik az elfekvőbe. Persze, lehet, hogy indítanak eltartási pert, de ez esetben sem vagytok kötelesek ti a saját otthonotokba hazavinni a beteget, max. beszállni a költségekbe, ha az illető nyugdíja nem fedezi.

Mondom, akkor van gáz, ha a lakcíme odaszól, mert akkor úgymond nem hozzátok viszik, hanem haza, a saját otthonába saját felelősségre.

2022. dec. 1. 16:48
 16/62 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk is azt mondták kb 10 nap után, hogy súlyos demens anyukákat hozzuk haza. Már csak feküdni tudott, infúziót kapott. Itthon ápoltuk 5 évig, amíg tudtuk, de már olyan súlyos volt az állapota, hogy nem tudtunk vele semmit csinálni. A doktornő nagyon rendes volt, mindig pár nappal halasztotta a hazaszállítást. Otthont kerestünk, vagy bármi lehetőséget. Bár utólag már rájöttünk, hogy otthonban sem tudtak volna vele mit csinálni. A doktornő vetette fel az ápolási osztályra való helyezést, de azt is mondta, hogy oda szinte esélytelen bekerülni, olyan hosszú a várólista, és annyira kevés beteget tudnak gondozni. Végül valahogy sikerült elintézni. A kórházhoz képest elég "visszamaradott" helynek tűnt. De semmi panaszunk nem volt végül is a környezetre, ellátásra és ápolókra. Naponta annyit voltunk bent amennyit lehetett, néha többet is. Volt egy minimális összeg amit fizetni kellett, amit ha jól tudom azóta rendesen felemeltek. Sajnos már rég nem ismert meg minket anyukánk, és beszélni se tudott. De átmenetileg javult egy kicsit is az állapota, tudták etetni pépes étellel, meg fecskendőn keresztül. Infúziót, és fájdalomcsillapítót is kapott. Másfél hónapig bírta szegény, és ott halt meg egy nyári napon. Sajnos megváltás volt már neki a halál☹️ Már pontosan nem emlékszem hogy sikerült elintézni, hogy oda bekerüljön. De a főorvos talán el tudja intézni. Sok erőt és kitartást kívánok!
2022. dec. 1. 16:55
 17/62 anonim ***** válasza:
94%

"Nézd, kérdező, a kórhàz nem fogja rendőrökkel odavitetni a ti lakásotokhoz a ápolásra szorulót, hogy tessék, gondozzátok. Közöljétek, hogy sajnos nem tudjátok hazavinni, ezt kell ismételgetni, és bedőlni a fenyegetésnek/zsarolásnak, nem kell kiadni magatokról semmi infót sem, se címet, se munkahelyet, semmit."

Nos, először is a betegszallito az utolsó ismert lakhelyere viszi ki a kórházból elbocsatott beteget. Másrészt a kérdező apjarol van szó, ha jól értem, ergo a kérdező a legközelebbi hozzátartozója, így nyilvánvalóan meg vannak adva az ő személyes adatai, mint ertesitendo szemely. Az meg nem fenyegetés meg zsarolás, hogy a kórházból mennie kell. A kórház nem arra van, hogy magatehetetlen demens, de amúgy kórházi apolasra nem szorult Jani bácsit ott tartsa

2022. dec. 1. 17:21
 18/62 anonim ***** válasza:
83%
Hagyjátok már az örökséget. Én ha semmit nem öröklök, akkor sem fogom anyámat bevállalni. Van egy tehermentes lakása megyeszékhelyen, van 10 millája értékpapírban, de lexarom, menjen el ápolási otthonra a pénz, vagy kössön valakivel eltartásit. Én nem akarok 10-15 szar évet magamnak, miközben én sem leszek fiatalabb.
2022. dec. 1. 17:37
 19/62 anonim ***** válasza:
27%

"Nos, először is a betegszallito az utolsó ismert lakhelyere viszi ki a kórházból elbocsatott beteget"

De te nem vagy köteles otthon lenni, befogadni. Ha csengetnek a mentősök, nem mész ki.

2022. dec. 1. 17:39
 20/62 anonim ***** válasza:
20%

20!

Az ugye meg van, hogy a mentős ott ki is teheti simán a papát? Nem kell megvarnia, hogy ajtót nyissanak

2022. dec. 1. 17:43
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!