Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Befolyásolhatja a kapcsolataim...

Befolyásolhatja a kapcsolataimat,hogy ennyire rossz apukám volt?

Figyelt kérdés
Apukám egy alkoholista,munkanélküli volt ezt néztem 10 éves koromig,aztán elváltak anyukámmal.Ahogy telt az idő egyre kevesebbszer találkoztam apukámmal. Amikor 12 éves lettem anyukám balesetet szenvedett és meghalt. A nálam 7 évvel idősebb féltesóm(más az apukája)nevelt.Apukám csak akkor keresett,ha pénz kellett neki. Elkezdtem dolgozni ahogy lehetett,mert a tesóm nehezen tudott kettőnket eltartani. Én kevesebbszer adtam apukámnak pénzt,mert tudtam,hogy úgyis elissza és nekünk is kevés volt,ha nem adtam neki minden utolsónak elmondott,hogy kár volt megcsinálni stb.Soha nem dicsért meg vagy mondta,hogy büszke rám.A tesóm kénytelen volt neki pénzt adni,mert egy boltban dolgozott és betudott menni és akár cirkuszt is rendezett,ha nem kapott.18 éves koromban megismertem egy fiút.6 évig voltunk együtt,minden évben kb 3x szakítottunk,voltak drog problémái,rengeteget bántott ,megcsalt,megalázott aztán visszakönyörögte magát mindig,még végül januárban úgy döntöttem,hogy elég volt,jobbat érdemlek.Van egy kollégám nem ismerek nála jobb embert,függőség mentes,kedves stb.Sokáig küzdött,hogy elmenjek vele randizni,míg végül elmentem és összejöttünk,lassan együtt lennénk 3 hónapja,de az exem 3hete megtudta,hogy osszejottem valakivel és folyamatosan könyörgött,eléggé fájt ezért úgy döntöttem,hogy amég ilyen érzéseket kitud váltani belőlem ,addig nincs helyem egy új kapcsolatban.Az exem újra megígérte nekem a csillagokat is,de mondtam neki,hogy én egyelőre csak baráti viszonyt szeretnék vele ápolni. Azt mondta, hogy neki az is jó,mert megfogom látni,hogy mennyit változott,mert fél év alatt átértékelt magában mindent. Ez a hatalmas kedvesség egy hétig tartott,utána nyilván elő jött az igazi énje,de én mindig kifogásokat keresek,hogy ezt ezért mondta,ezért meg én vagyok a hibás,de közben az eszem tudja,hogy mi is történik,de mégse tudom elengedni. Jelenleg ott tartok,hogy elmegyek egy pszichológushoz,mert valószínű,hogy a normál apakép hiánya miatt csinálom ezt magammal. Kérlek a negatív kommenteket mellőzzétek! Köszönöm a válaszokat,tapasztalatokat!

2022. nov. 27. 23:26
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%

Szia, ha tényleg szeretnél változtatni, írj privát üzenetet. Tudok tanácsot adni.

Nagyon sajnálom, ennek nem lett volna szabad megtörténnie veled.

2022. nov. 28. 05:22
 12/16 anonim ***** válasza:
52%
Mondjuk ird le nyilvanosan, ha mar masnak is hasznos lehet...
2022. nov. 28. 09:23
 13/16 anonim ***** válasza:
74%
Lehet rá hatással, ez természetes. Az lenne a meglepő, ha nem így lenne. Ami leginkább meghatározza,az az, hogy te milyen döntéseket hozol. 25 évesen már rég le kellett volna zárni az apáddal ezt a romboló kapcsolatot, akár úgy is megtettem volna, hogy az ország másik felére költözöm és nevet változtatok. Ehhez nem kell komoly elhatározás, csak annyi szenvedés, ami miatt már egy ilyen döntés nem okoz lelkiismereti kérdést. A volt kapcsolatodban bántott, megcsalt, megalázott és drogproblémái voltak. Ebből egy is elég legtöbb embernek, hogy kilépjen. Egy ilyet megoldani kapcsolatban is szinte lehetetlen feladat. Az egyetlen érzés, amit ki tudna váltani belőlem egy ilyen kapcsolat, az a félelem. Az egész életed tönkremehet egy ilyen bizonytalan döntés miatt, amiről 100 kívülálló emberből 100 megmondja, hogy elkezdeni se lett volna szabad. Amit viszont megfigyeltem az ilyen embereknél, hogy ha van 5 elfogadható lehetőség és mindenki a jó irányba próbálja terelni, akkor is valahogy a 6. legrosszabb opció lesz. Nem tudom érted e mit akarok mondani. Egy megbízhatatlan alak szétveri az alakuló normális kapcsolatod, győzköd, hogy majd jó lesz. Aztán győzköd, hogy vállaljatok be gyerekeket, meg nagy hitelt. Ezt még meg lehetne fejelni azzal, hogy a "szerencsétlen" sorsú apádat is befogadod. Mintha egy gond nem lenne elég, az összes kell.
2022. nov. 28. 10:27
 14/16 anonim ***** válasza:
48%
Nem becsülöd magad, valószinűleg otthonról hoztad a mintát. Ha normális életet akarsz akkor változtass magadon amennyit csak tudsz. Különben mindig csak ilyen fog megtalálni aki megcsal, megver, megaláz, hazudik neked és valamilyen szenvedélybetegséggel küzd. Kár volt a normális kollégádat elhajtani.
2022. nov. 28. 12:35
 15/16 anonim ***** válasza:
0%

nem

a kapcsolataidat egyedül te befolyásolod

2022. nov. 28. 12:46
 16/16 anonim ***** válasza:
0%
Nem látom, hogy más írt volna. Ha problemád van, tedd fel a kérdésed.
2022. nov. 28. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!