Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan lehetne könnyebb...

Hogyan lehetne könnyebb számomra az apámmal való rossz viszonyunk miatt?

Figyelt kérdés
Édes apám kiskorom óta bántalmaz lelkileg. Járok pszichológushoz már, hogy megbírkózzak/segítsen valaki túlélni. Nos az édesapám egy nárcisztikus személy. Vele nem lehet vitába szállni, mert csak én jövök ki rosszul. Napi szinten csak a rosszat kapom, sosem áll ki mellettem. Ha rosszul érzem magam, csak rá tesz egy lapáttal. Sajnos a családtagjaim nem tudnak ebben segíteni, mivel ők is áldozatok. Egyedül én vagyok az aki felismerte a családban, hogy az édespánk egy rossz ember, akinek csak a saját jóléte a fontos. Sajnos az elköltözést nem tudom megoldani, mivel nincs annyi bevételem. De más segítséget/tapasztalatot szívesen meghallgatnék, hátha könnyebb lesz. Ebből ki kell szakadnom és azon is vagyok, hogy elmennyek itthonról. Mert csak a távolság tud segíteni.

2022. nov. 27. 00:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

A kulcs az eltávolodás, de ezt te is tudod már. Ha együtt laktok is el tudsz szeparálódni tőle, elég csak magadra csukni a szobád ajtaját.

Miért kapod napi szinten a rosszat, és miben kellene kiállnia melletted?

2022. nov. 27. 00:42
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Mivel bántalmaz ?
2022. nov. 27. 00:44
 3/13 A kérdező kommentje:

Ha magamra csuknám az ajtót, rám is törné.

Ideges természetű apám. Az idegességét rajtam tölti le. Ha nem is csinálok semmi rosszat (nem mintha szoktam volna) akkor is talál rá okot. Például ha egyszer nem söpröm fel az udvart, akkor rögtön üvölt, hogy lusta szar disznó, az életben nem érek el semmit. Vagy pl. ha tanulok, és ő bejön a házamba, akkor azonnal fel kell keljek és ki küld dolgozni, mert hogy a tanulással mit érek el. Mert neki egész nap van dolga, dolgozik. Állandóan sajnáltatja magát. Semmi magánéletem nincs. Mindig bejön a házamba, kutakodik, hogy mibe tud bele kötni. Megjegyzem munka mellett tanulok. De nem lehet tanulni sem tőle, mert azonnal az ő dolgát teszi előrébb. Viszont szerenitem mindenkinek a saját dolga és problémája a legfontosabb. Tehát nem vagyok már tini. 24 éves vagyok és még mindig napi szinten zaklat. Egyszerűen érzelmileg már elhatárolódtam tőle. Depressziós is voltam. Mert nem tudtam feldolgozni a bántó szavait tetteit. Ha el megyünj valahová társaságba. A szemem láttára beszél ki másnak, hogy milyen egy lehetetlen lánya van. Az benne a jó, hogy én igen is tudom, hogy jó ember vagyok. De apám a saját rossz érzéseit fejti ki rajtam. Ez egy egészségtelen dolog. De ő sosem fog változni azt tudom. De abban reménykedem, hogy esetleg kapnék egy kis jó tanácsot a hasonló cipőben járóktól. Fizikaikag nem bántalmazott, régebben volt rá példa. Mikor nyilvános kérnék segítséget valakitől tagad és én jövök ki hülyén. Erről olvastam egy cikket.

2022. nov. 27. 00:54
 4/13 A kérdező kommentje:
Kiállnia mellettem pedig abban, hogy ha van egy olyan személy körülöttem aki számomra egy negatív személy és rosszat akar nekem, akkor nem egy munkába tesz vele, vagy közös dolgot kell veke csinálom. Volt egy ismerősöm aki maximálisan kihasznált. Leszögeztem, hogy ki akarom zárni az életemből, ő pedig titokban hívigassa, hogy jöjjön el hozzánk, stb..
2022. nov. 27. 00:56
 5/13 A kérdező kommentje:

[link]

Ez a cikk teljesen le ír mindent.

2022. nov. 27. 00:57
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Pedig ez csak úgy fog menni ha elköltözöl.

Szobabérlés olcsóbban kijön mint egy egész lakás.

2022. nov. 27. 02:39
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Azt írod, a családtagjaid is áldozatok. Ha bennük nincs annyi, hogy az áldozatok összefogva tudnának tenni a bántalmazó ellen, akkor nincs mire várnod, saját magadat kell mentened. Meddig akarsz bízni a csodában? Írod, hogy dolgozol, állj neki minden fillért félrerakni, első dolgod legyen lelépni onnan. Meg miért kellene neked 24 évesen vendégségbe járnod apáddal? Miből gondolod, hogy 30 éves korodban nem ugyanígy fog bánni veled? Mikor tudatosul benned, hogy semmi más megoldás nincs mint eltávolodni tőle messzire, meddig akarsz várni? Semmi nem változik, te is tudod, csak te leszel egyre gyengébb. Inkább nálad is az van mint a legtöbb ilyen esetben, áldozattá kuporodva várod a csodát, apuka majd megváltozik, rájön, hogy te milyen kis szerethető vagy. Pedig az eszed tudja, sosem lesz így.
2022. nov. 27. 05:38
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
a bejön a házamba mit jelent? bemegy a szobádba?
2022. nov. 27. 06:24
 9/13 anonim ***** válasza:
Amint lehet költözz onnan.
2022. nov. 27. 10:25
 10/13 A kérdező kommentje:

8/9. Van egy kis vendégszállónk a birtokon. Itt lakom.

Amiatt nem megyek el itthonról, mert állatokkal foglalkozunk. Az állataim tartanak itt.

Tudom, hogy apám nem tud változni.

A családom egy káosz. Senkit nem érdekel senki, csak saját maga.

2022. nov. 28. 07:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!