Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan lehetne könnyebb...

Hogyan lehetne könnyebb számomra az apámmal való rossz viszonyunk miatt?

Figyelt kérdés
Édes apám kiskorom óta bántalmaz lelkileg. Járok pszichológushoz már, hogy megbírkózzak/segítsen valaki túlélni. Nos az édesapám egy nárcisztikus személy. Vele nem lehet vitába szállni, mert csak én jövök ki rosszul. Napi szinten csak a rosszat kapom, sosem áll ki mellettem. Ha rosszul érzem magam, csak rá tesz egy lapáttal. Sajnos a családtagjaim nem tudnak ebben segíteni, mivel ők is áldozatok. Egyedül én vagyok az aki felismerte a családban, hogy az édespánk egy rossz ember, akinek csak a saját jóléte a fontos. Sajnos az elköltözést nem tudom megoldani, mivel nincs annyi bevételem. De más segítséget/tapasztalatot szívesen meghallgatnék, hátha könnyebb lesz. Ebből ki kell szakadnom és azon is vagyok, hogy elmennyek itthonról. Mert csak a távolság tud segíteni.

2022. nov. 27. 00:26
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Na, ez így még bonyolultabb. Az elején azt írod, a különköltözés a célod. Tízesben pedig, hogy az állataid miatt maradsz. Állattenyésztéssel foglalkoztok? Mert akkor ennek soha nem lesz vége, mindig lesznek állatok, amikhez ragaszkodsz, ezért nem mész. Ez esetben 50-60 éves korodig hallgatod apád szidalmait, tűröd a rosszindulatát, majd mikor elkezd leroggyanni te elkezded ápolgatni, mert hát annyira nem is volt rossz ember. Meg hát itt van mindened, a végén még ráíratja másra. Ha ezt az utat választott, max. annyit tudsz tenni, hogy a veled szemétkedő emberrel minden nap közlöd, attól, hogy apámmal jóban vagy én még utállak minta a sz.rt. Akit odahív a nyakadra, azzal meg azt közlöd, hogy apám hívott nem én, menj, beszélgess vele, én nem érek rá. Vendégségbe meg egyáltalán nem kell járnod vele, felnőtt ember vagy, oda mész ahova kedved van.

Az általános pedig ilyen esetben az szokott lenni, hogy kb. 50 éves (ez tényleg így van) korodra telsz fel annyira a téged körülvevő rosszindulattal, hogy akkor már tényleg nem érdekel semmi és mész, csak onnan már könnyű depresszióba fordulni, 50 évesen indulni a nulláról már nem egy vicces dolog. De az átlag ember idegrendszere általában addig bírja.

Szerintem pedig a legjobbat akkor tennéd magaddal (de ez csak az én véleményem az eddigi tapasztalataim alapján), ha amint végzel a sulival az addig élére állított forintjaiddal megindulsz munkát keresni valahol távol, szobabérlés, spórolás, saját, vadonatúj élet beindítása. Huszonévesen, nem középkorúan.

A döntés pedig egyedül a tiéd, senki nem tudná neked garantálni, milyen lépéssel járnál legjobban.

Talán valaki tud még más lehetőséget is, remélem, megírja.

2022. nov. 28. 14:25
 12/13 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Örülök, hogy ennyi jó ember van, aki támogat, ráadásul ismeretlen személyek! Köszönöm!
2022. nov. 29. 00:56
 13/13 anonim ***** válasza:
Mi történt azóta kérdező? Minden renden?
okt. 22. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!