Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A fiam miért vált ilyen remetévé?

A fiam miért vált ilyen remetévé?

Figyelt kérdés
munkán kívül sehova nem jár el, és mióta végzett az iskoláival se barátai, se barátnője nincs. teljesen zárkózott lett, ha hívják a kollegái vagy céges rendezvény van soha nem megy el, de előző munkahelyén is ez volt. nem értem, miért vált ilyenné, régen nem volt ilyen. én nem akarok belemászni az életébe, ennek ellenére nagyon bánt, nem értem miért tol el magától mindenkit, miért zárkózik el minden társas kapcsolattól, még velünk is alig beszél, nekünk is alig mond el valamit. azon aggódom ha velünk valami történik nincs akire számíthat aki segít neki ha valami gondja lesz
2022. nov. 26. 19:16
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
81%
Az embereknek vannak ciklusai. Van, mikor egyedül szeretne lenni, mert ezt érzi. Ezeknek nincsen logikus okuk, de természetes, nincs okod aggódni. Mégha ilyet nem láttál tőle korábban, akkor is normális, de azért ezt jó lenne tudni, hogy mióta is jelentkezett ez a zárkózotság nála?
2022. nov. 26. 20:05
 12/23 anonim ***** válasza:
88%
Minden ember más és más. Mi nem vagyunk része az életeteknek, nem tudhatjuk van e valami a háttérben, vagy csak így érzi pillanatnyilag jól magát. Ültesd le, kérdezd meg, nincs e valami gondja és jól van e. Ha azt mondja minden rendben, akkor nem kell piszkálni, meg megbélyegezni, hogy bármi baj van vele. Támogatásotokat éreztetni kell vele, így ha baja van és akarna, meg tudna nyílni.
2022. nov. 26. 20:06
 13/23 anonim ***** válasza:
95%
10, igen :)
2022. nov. 26. 20:07
 14/23 anonim ***** válasza:
94%
A kommunikáció igen hasznos, elismerem. Talán jobb taktika lenne, ha leülnétek és beszélgetnétek. De ehhez meg kell a bizalom, ami nem minden szülő és gyermek között van jelen.
2022. nov. 26. 20:09
 15/23 anonim ***** válasza:
9%
Lehet, hogy már most csalódott annyit mint az átlag ember 50-60 éves korára. Nem akar többet próbálkozni. Ha amúgy építi az életét akkor nincs semmi baj. Ha már "valakivé" válik, úgyis tapadni fognak rá a "barátok".
2022. nov. 26. 20:21
 16/23 anonim ***** válasza:
6%
Esetleg aspergeres? Csak egy ötlet-vaktöltény, de egy szakember sokat tudna segíteni.
2022. nov. 26. 20:31
 17/23 anonim ***** válasza:
0%

Lehet, hogy belemásztatok az életébe, folyton a nyakára jártatok és egy perc nyugtot sem hagytatok neki ezért megutálta az embereket.

Amúgy én megrögzött hazudozó vagyok.

Megy min a vízfolyás.

Akármit mondtam vagy akármit tettem gyerekkoromban legkisebb apróságért is pofon járt(pl 4es matekdoga), néha véresre vertek ezért megtanultam mikor mit kell hazudni, hogy nyugalom legyen.

Ezzel csak arra akarok kilyukadni hogyha rendszeresen vertétek majd azt próbáltátok vele megetetni, hogy ő a hibás és ti veréssel mutatjátok ki a szeretetet megértem ha nem akar veletek szóba állni.

2022. nov. 27. 02:51
 18/23 anonim ***** válasza:
62%

Én is ilyen vagyok.

Miért? Mert épp elég emberben csalódtam huszonöt év alatt (kezdve a családommal), hogy ne igazán engedjek közel magamhoz senkit.

Van egy jóbarátnőm, a barátom, meg 2-3 családtag, akinek megnyílok, mert nem él vissza a bizalommal és őszinteséggel, de ennyi.

Mások szerint én is remete vagyok. Nem, csak megválogatom, kinek mit mondok, kivel mennyire viselkedek nyíltan.

Ha a nagynénémet kérdezed, mogorva, magamnak való vagyok. Ha a barátomat vagy a barátnőmet, mosolygós, vidám.

2022. nov. 27. 08:37
 19/23 anonim ***** válasza:
22%
Japánoknak van rá egy szavuk: hikikomori. Igazából ez lett belőle a gyakorlatban.
2022. nov. 27. 10:07
 20/23 anonim ***** válasza:
78%

Én is ilyen vok.

Igazából nálam 30-év alatt ez folyamatosan alakult ki.

Kezdve 22-évesen egy szerelmi csalódástól, az éveken át tartó stressz a munkavégzés közben, egészen a családtagok elhalálozásáig bezáróan.

Ma már nem vagyok olyan lelkes mint régen. Nem tartom magam rossznak, csak demotiváltnak. Munkában stabil vagyok, barátaim is vannak, csak mire hazaérek elfogy az energia és beesek az ágyba.

2022. dec. 1. 11:31
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!