Bántana szülőként ha a a gyerekedtől ezt hallanád?
Van egy nagyobb, 14 éves fiad és két, kicsi gyereked. A kicsik másik anyától/apától, akivel házastárs vagy. A fiad apjától/anyjától elváltál.
Ergo van két féltestvére a fiadnak.
És ha a füled hallatára megkérdeznék arról a fiadat, hogy van-e testvére és azt mondja, hogy nincs, csak apámnak/anyámnak van még két gyereke, arra miként reagálnál? Bántana?
A fiút ugyanolyan szeretetben neveled, mint a két kicsit, annyi különbséggel, hogy nincs 24/7 nálad, hanem minden 2. héten.
Nekem 2 féltestvérem van, nem érzem őket tesómnak, inkább távoli, felszínes ismerősnek. Igaz, ők édestestvérek, teljesen egymásra gyógyulva felnőttként is. Én apu második házasságából vagyok, anyukámat eleve utálják, talán ez is rátesz. (Nem hagyott ott apu senkit anno, az ő anyujuk meghalt fiatalon, és apu 6 év után merészet újra házasodni.
Ha kérdezik, van tesóm, én is magyarázom, nem tudom testvérnek nevezni őket.
9 és 10.
Akkor úgy látszik, hogy a ti szótáratok szerint szerencsétlen gyerekemet senki sem neveli, mert a másik szülőjénél is ugyanennyi napot tölt. Egy hetet itt, egy hetet ott. Nem csak pár napot.
Minden 2. héten ezt írod. Ez alapból annyit takar, hogy minden 2. HÉTVÉGÊN.
Egy hetet itt egy hetet ott. Gondolj már bele olyan, mint egy vándor cigány. Elmegy hozzád azt érzi ő csak egy megtűrt személy arra a hétre.
Senki nem mondta h te lexarod de gondolom nem vagy 0-24 a seggében sem.
Nem bántana, én amúgy mindig is hasonlóan gondolkodtam, mint a fiad.
A féltestvért sosem tartottam testvérnek. Féltestvérnek persze lehet hívni, de én a testvér szót sosem használnám rá, ha lenne féltesóm.
Az pedig, hogy ki mennyire néz féltestvérként a másikra, attól is függ, hogy együtt élnek-e.
Ha igen, akkor sokkal könnyebb féltestvérként tekinteni rá, akár még a testvér elnevezés is belefér ilyen esetben, hiszen kötődnek egymáshoz, szeretik egymást.
De ha nem élnek együtt, akkor teljesen természetes, ha még a féltestvér szó sem áll a szájára.
Semmit. Én se nevezem testvéremnek a féltestvéreimet. Nem érzek/éreztem soha semmi rokoni szálat. Én is 2 hetente/havonta láttam őket kb 2 évig, majd nem jártam hozzájuk.
Tehát meg tudom érteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!