Bántana szülőként ha a a gyerekedtől ezt hallanád?
Van egy nagyobb, 14 éves fiad és két, kicsi gyereked. A kicsik másik anyától/apától, akivel házastárs vagy. A fiad apjától/anyjától elváltál.
Ergo van két féltestvére a fiadnak.
És ha a füled hallatára megkérdeznék arról a fiadat, hogy van-e testvére és azt mondja, hogy nincs, csak apámnak/anyámnak van még két gyereke, arra miként reagálnál? Bántana?
A fiút ugyanolyan szeretetben neveled, mint a két kicsit, annyi különbséggel, hogy nincs 24/7 nálad, hanem minden 2. héten.
Persze. A gyerek ezt nyilván nem úgy éli meg, mint a szülője, nem mindegy, hogy milyen volt a válás, mikor, és milyen a kapcsolatunk, olyan nagyon szerető nem lehet, ha ilyet mond. +1 kamasz, tehát lehet semmi baj nincs, csak éppen a körmeit élezi.
Megkérdezném, hogy miért érez így!
Igen, bántana. Az nem, ha azt mondaná, feltestvere van.
1!
Ha menne az értő olvasas, akkor látnád, nincs is meghatarozva melyik szülőnek van kisebb gyereke. Váló ok sincs feltuntetve. Neked evidens, hogy apa "fiatalabbra cserélte le az anyját." Másnak meg az jut eszébe, hogy anyuci lépett félre. Megint másnak meg az, hogy simán kihukt a kapcsolat és egyetértésben, békésen váltak el.
+ én a saját testvéreimet letagadom vagy ha megkérdezik vannak-e akkor jó esetben úgy válaszolok h " sajnos"
Van oka ennyi
Te NEM neveled őt, hanem kéthetente néhány napot nálatok tölt.
És lehet, hogy gyakorlatilag féltestvérek, de nem is él veletek, semmi kapcsolata a két kisebbel.
Teljesen mindegy, hogy ki kezdeményezte a válást, ha anyuka, ha te, a gyereked lát kéthetente, és ennyi.
Ez NEM szülő-gyerek kapcsolat.
Én kamaszként ennél több időt töltöttem anya testvérénél, pedig ő "csak nagynéném", nem szülőm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!