Milyen átlagot várszel a gyerekedtől? Hányadik osztályos?
Általánosban azért nem nagy dolog összehozni a kitűnőt, még az erősebb általános iskolákban is a gyerekek 20%-a kitűnő, máshol meg az osztály fele is akár.
Persze vannak tölteléktárgyak, meg amikor tényleg túlságosan szigorú a tanár.
Gimnáziumban a 4,5 fölötti átlag egész jó, de 4-es átlagig jó, persze iskolafüggő, a 'mucsaröcsögei' középiskolából csak a kitűnőnek van esélye egyetemre.
Persze ez a gyerek képességeitől függ, egy szülőnek látnia kell a gyerek képességeit és néha megnyirbálni a szárnyait, például 4-4,2 alatti átlaggal és 40 pont körüli, vagy az alatti felvételivel felesleges gimnáziumba küldeni, mert még, ha fel is veszik, nem biztos, hogy gimnázium után nem szakmunkásba/szakközépbe megy, mert az egyetem nem lesz meg.
2# Wáó, ilyen hozzáállás is ritka, szerencsére...
Már maga az a tény, hogy te akarsz dönteni a gyereked jövőjéről és arról, hogy mit fog élete végéig csinálni... hááát... már csak ez szörnyű szülői képességekre vall...
Tőlem nem vártak el semmit, annyi volt a lényeg, hogy ne bukjak meg, én se fogok máshogy tenni... Ha a szülő próbálja beletuszkolni a gyerekbe úgyse marad meg a fejében, meg persze a depresszió is szép kis csodát fog vele tenni, aztán sír a boldogtalan anyuka, hogy életképtelen fia lett...
Erősen félreértesz.
Az elején elmondtam, hogy mi az, ami szerintem jó. Szerintem sem szabad erőltetni, nem mindenki egyforma, elvárni azért lehet, persze ez gyerekfüggő. Van, akinek kell a szülői elvárás, mert másképp nem tanul, van akit meg stresszel az, ha a szülő elvár valamit.
Aztán pedig azt, hogy a szülőnek is meg kell beszélnie a gyerekkel, hogy a képességeink megfelelő intézményt válassza. Ha véletlenül gyengébb képességű a gyerek nem szabad ráerőltetni, hogy gimnázium, aztán egyetem. Ha a gyerek azt akarja, akkor is meg kell vele beszélni.
Igen, természetesen nem a szülő dönt, de egy olyan családban, ahol megfelelő kötődés van a szülő és a gyermek között, utóbbi kikéri a véleményét az előbbinek, hogy ő mit javasol.
Összességében azt akartam mondani, hogy a szülőnek tudnia kell a gyermek korlátait és, ha az nincs is tisztában vele, terelgetni kell.
Általános iskolában 4-es 5-ös
Középiskolában ha szakmunkas,akkor a szakmai tárgyak menjenek jol neki (legalabb 3-as,de inkabb 4-es) a tobbibol meg ne bukjon meg
Szakkozepiskolaban sztem egy 3-as,4-es átlag bőven jó,érettségit kettesekkel is meg lehet szerezni :)
Gimnazium..ahol mindenki elvarja,hogy jol tanuljon a gyerek..hiaba okos nincs sok ideje tanulni..4es atlag ha sima erettsegit akar,de ha tovabb akar tanulni (pl.:egyetem) akkor 4.5feletti atlag
Ha egy "átlagos" képességű gyerekről beszélünk, akkor érettségiig osztálytól teljesen független, a készségtárgyakon kívül a 4-es legyen meg mindenből. Persze ha valami tanulási nehézség van a képben, az más helyzet.
Egyetemen ne veszítsen félévet.
4-es, 5-ös, mindegy épp milyen osztályos.
Azért, mert nekem is ilyen átlagom volt.
Bizonyos tantárgyakból pl. nem érdekel, ha rosszul teljesít (ének, rajz, tesi, stb.), illetve a matek-kémia-fizika trió sem érdekel, ha máshoz van tehetsége.
Amit fontosnak tartok az az irodalom, történelem, nyelv az alapműveltség.
Semmilyen átlagot nem várok el, mert hülyeség átlagot számolni.
11. osztályos a gyerekem, azt várom el tőle, hogy az érettségi tárgyakból (magyar, matek, töri, idegennyelv, természettudományos tárgy, választott tárgy) 4-es vagy 5-ös legyen, a többi le van szarva.
Pl. a félévi bizonyítványa ilyen lett:
magyar irodalom - 4
magyar nyelv - 5
matematika - 5
matematika fakultáció - 5
történelem - 5
angol - 5
angol fakultáció - 5
német - 5
biológia - 4
fizika - 2
etika - 3
vizuális kultúra - 2
testnevelés - 2
Ha ezt átlagoljuk, akkor kereken 4 jön ki, ami ugye nem a legjobb átlag. De mint már mondtam, nincs értelme átlagolni, mert a fontos tárgyakból jó jegye van, főleg a kamu tantárgyak (etika, tesi, vizuális hülyeség) húzzák le.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!