Hogy érjem el, hogy bocsánatot kérjenek tőlem a szüleim a múltban okozott traumák miatt?
Van belőlük bőven, apám alkoholizmusa(már letette a piát), anyám manipulatív attitűdje, hogy röviden legyek.
Most tisztes távolságból menthetőnek tűnik a kapcsolatom velük, de hallani akarok egy bocsánatkérést. Meg akarom mondani, hogy mi fájt, és nem tagadást, meg ostoba magyarázatokat akarok hallani, hogy ez igazából az én érdekekem volt az a sok szr, meg hisztit abból, ha ezt szóba hozom, akkor vitát provokálok és én hibám minden.

4. Válaszoló; Azért a kérdező jogosan szeretné könnyíteni a lelkét a kiskori traumák miatt, ez jár-na- mindenkinek, hogy a sérelmeit sikeresen feldolgozhassa és ne éljen leki nyomorba, hiszen mindenki az egészséges lelki állapotra törekszik, hol lenne ez mérgező mentalitás??!
Viszont a való élettel nem kompatibilis a tisztesség, csak még kell tanulni túl lendulni a mélypontokon.
3.Voltam

Helyedben én is azt tenném, amit az #5 válaszoló (19:39) tanácsol. Arra vigyázz, nehogy veszekedés legyen a vége, mert az ellenkezőjét éred el annak, amit akartál.
Vagy boríts fátylat az ügyre (habár írod, hogy ezt nem akarod...).

"Szóval elpakarod írni mit tegyenek, mondjanak anyádék."
Annyira röhögök azon, hogy a hülye nem tudta megtanulni a 3. osztályos anyagot (igekötős igék helyesírása), azt akarta írni, hogy "előakarod" az elő akarod írni helyett, és elpakarod lett belőle. :D Kapard el magad vagy menj vissza az általánosba! :D

Én is örültem volna, ha a szüleim ezt megteszik, de nem tették. Apukám akkor már nem is élt. Engem viszont folyamatosan rágott a dolog. Összeírtam a sérelmeimet, amikkel megbántottak vagy csak rosszul estek. Elképzeltem, hogy a szüleim nagyon-nagyon picik, mint mondjuk egy babszem. Amikor ilyen kicsik voltak, fogtam, és betettem őket a szívembe. Elmondtam nekik, hogy tőlük kaptam az élet ajándékát, úgyhogy ezt köszönöm nekik. Elmondtam amiket a listára írtam. Végül megbocsátottam nekik. Így tudtam magamban, nélkülük lerendezni a dolgokat. Anyának sosem mondtam el. Vele jóban vagyok. Valahogy más lett vele a kapcsolatom, Nem tökéletes, de mindig ha bánt valami, eszembe jut a pici anyukám, akit a szívembe tettem, és már nem haragszom rá.
Lehet, hogy az egész hülyeség, de nekem tényleg segített.

Kérdező, én egyszer bepróbálkoztam ezzel. Kár volt. A botrány az égig ért és a szakítás véglegessé vált.
Keress más megoldást. Írd pl. le a sérelmeidet, de ne add oda nekik. Vagy ha mégis, úgy számíts a cirkuszra. És döntsd el, hogy megéri-e.

Mi volt ez a nagy törölgetés itt...? Más helyen sokkal problémásabbakat is benthagynak. No mindegy...
Én már úgy vagyok vele, hogy mindegy, akkor boruljon a bili, ne csak én érezzem rosszul magam miatta, ha már belátás nincs.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!