Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy érjem el, hogy bocsánatot...

Hogy érjem el, hogy bocsánatot kérjenek tőlem a szüleim a múltban okozott traumák miatt?

Figyelt kérdés

Van belőlük bőven, apám alkoholizmusa(már letette a piát), anyám manipulatív attitűdje, hogy röviden legyek.

Most tisztes távolságból menthetőnek tűnik a kapcsolatom velük, de hallani akarok egy bocsánatkérést. Meg akarom mondani, hogy mi fájt, és nem tagadást, meg ostoba magyarázatokat akarok hallani, hogy ez igazából az én érdekekem volt az a sok szr, meg hisztit abból, ha ezt szóba hozom, akkor vitát provokálok és én hibám minden.

2022. nov. 14. 19:24
1 2 3
 1/26 A kérdező kommentje:
#1 Azt gondolom, hogy nagyban megkönnyítené a feldolgozást, ha velük is át tudnám beszélni. Csak ahhoz be kéne látni, hogy mennyi minden lett elbaszarintva. Annyi minden után, ami történt, minimum lenne egy bocsánatkérés, már ha sikerülne belátni.
2022. nov. 14. 19:31
 2/26 anonim ***** válasza:
98%
Ha mindenáron szeretnéd ezt a fejezetet az életedben lezárni, de úgy érzed hogy ehhez egy bocsánatkérésen keresztül vezet az út, akkor ahhoz le kell ülnöd velük beszélgetni, hogy a sérelmeid végre elengedd. Hogy megkapod-e a várt "feloldozást" egy bocsánatkérés formájában, az függ attól is, az őseid mennyire szeretnek, és hogy a te szereped valójában mekkora is volt, a dolgok ilyetén alakulásában. Mindenesetre légy nyitott!
2022. nov. 14. 19:39
 3/26 anonim ***** válasza:
95%

4. Válaszoló; Azért a kérdező jogosan szeretné könnyíteni a lelkét a kiskori traumák miatt, ez jár-na- mindenkinek, hogy a sérelmeit sikeresen feldolgozhassa és ne éljen leki nyomorba, hiszen mindenki az egészséges lelki állapotra törekszik, hol lenne ez mérgező mentalitás??!

Viszont a való élettel nem kompatibilis a tisztesség, csak még kell tanulni túl lendulni a mélypontokon.

3.Voltam

2022. nov. 14. 19:45
 4/26 anonim ***** válasza:
95%

Helyedben én is azt tenném, amit az #5 válaszoló (19:39) tanácsol. Arra vigyázz, nehogy veszekedés legyen a vége, mert az ellenkezőjét éred el annak, amit akartál.

Vagy boríts fátylat az ügyre (habár írod, hogy ezt nem akarod...).

2022. nov. 14. 19:45
 5/26 anonim ***** válasza:
24%

"Szóval elpakarod írni mit tegyenek, mondjanak anyádék."

Annyira röhögök azon, hogy a hülye nem tudta megtanulni a 3. osztályos anyagot (igekötős igék helyesírása), azt akarta írni, hogy "előakarod" az elő akarod írni helyett, és elpakarod lett belőle. :D Kapard el magad vagy menj vissza az általánosba! :D

2022. nov. 14. 19:46
 6/26 anonim ***** válasza:
93%

Én is örültem volna, ha a szüleim ezt megteszik, de nem tették. Apukám akkor már nem is élt. Engem viszont folyamatosan rágott a dolog. Összeírtam a sérelmeimet, amikkel megbántottak vagy csak rosszul estek. Elképzeltem, hogy a szüleim nagyon-nagyon picik, mint mondjuk egy babszem. Amikor ilyen kicsik voltak, fogtam, és betettem őket a szívembe. Elmondtam nekik, hogy tőlük kaptam az élet ajándékát, úgyhogy ezt köszönöm nekik. Elmondtam amiket a listára írtam. Végül megbocsátottam nekik. Így tudtam magamban, nélkülük lerendezni a dolgokat. Anyának sosem mondtam el. Vele jóban vagyok. Valahogy más lett vele a kapcsolatom, Nem tökéletes, de mindig ha bánt valami, eszembe jut a pici anyukám, akit a szívembe tettem, és már nem haragszom rá.

Lehet, hogy az egész hülyeség, de nekem tényleg segített.

2022. nov. 14. 19:49
 7/26 anonim ***** válasza:
96%

Kérdező, én egyszer bepróbálkoztam ezzel. Kár volt. A botrány az égig ért és a szakítás véglegessé vált.

Keress más megoldást. Írd pl. le a sérelmeidet, de ne add oda nekik. Vagy ha mégis, úgy számíts a cirkuszra. És döntsd el, hogy megéri-e.

2022. nov. 14. 20:03
 8/26 anonim ***** válasza:
97%
Bocsánatkérés helyett ki fognak tagadni egy üvöltözés után, de az is egy megoldás lesz.
2022. nov. 14. 20:07
 9/26 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem (ha idősebbek) esély sincs rá hogy maguktól bocsánatot kérjenek.
2022. nov. 14. 20:10
 10/26 A kérdező kommentje:

Mi volt ez a nagy törölgetés itt...? Más helyen sokkal problémásabbakat is benthagynak. No mindegy...

Én már úgy vagyok vele, hogy mindegy, akkor boruljon a bili, ne csak én érezzem rosszul magam miatta, ha már belátás nincs.

2022. nov. 14. 20:11
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!