Más családokban is úgy tekintenek a lányokra/lányunokára, mint ingyenes idõskori ápolóra?
Èn magamat látom ebben a nõben, illetve azt, aki lehettem volna, ha nem álltam volna ki magamért idõben.
De kérdés, hogy a 21. században mennyire elvaras egy lanytol, hogy két utcával odébb költözzön, és a legszebb éveiben gyereket neveljen és idõseket szórakoztasson
nagy különbségek vannak az egyes országrészek között. Bp-en, esetleg más nagyvárosokban kevésbé él ez a felfogás. de pl a keleti országrészben errősebben jelen van.
6-os: ez azért szintén csak egy X rétegben jellemző. de semmiképp nem lehet elmondani átlagos jelenségként. egy nő azért ritkábban mérnök ... változik a
számuk, ez való igaz, de az arányok nagyon minimálisan változnak csak.
Elolvastam a cikket. Az első gondolatom: szerető, támogató család.
"A szemben lakó gyógyszerész szintén gyógyszerész fiát nézték ki nekem. Hogy csak az utca túloldalára költözzek. Így tudnak majd segíteni az unokáknál, aztán meg úgyis az én dolgom lesz az ő ápolásuk. "
Ha valaki számíthat a szüleire az unokákkal, az felbecsülhetetlen kincs!
Hogy ezért cserébe azt kérjék, hogy idős korukra Te is segítsd őket, alap.
Nekem nem kell őket ápolni. Cserébe ők sem foglalkoztak velem soha. Nem néztek ki nekem senkit, sőt, egyetlen barátnőm-barátom sem érdekelte őket soha akárcsak egy pillanatig sem mutattak semmiféle érdeklődést semmilyen dolgom iránt. Az sem hol lakom, az sem mi van velem.
Vajon melyik a jobb szituáció?
Az a baj hogy manapság sokaknak még az is nehezére esik hogy az alapvető háztartási munkát elvégezze. Mondván hogy ő nem cseléd. Telefont nyomkodni, meg heverészni könnyebb.
Nyilván ha időseket gondozni kell az más dolog, több időt és türelmet igényel és valóban át kell szervezni az embernek a napirendjét, már ha lehetséges. De önmagában megjegyzést tenni hogy cselédnek nézi az unokát, menyet, lányt, stb azért az elég nagy szégyen. Szerintem sokan szeretnék megélni az öregkort, ami nem egyszerű főleg olyan lányokkal akik semmit nem akarnak dolgozni a háztartásban. Szülőt, nagyszülőt gondozni nem elvárás, nem is kötelesség, hanem alapvető dolog ha rászorul. Szerintem másnak sem esne jól ha megöregszik és a felnőtt gyerekek nem akarnak vele törődni.
Na es hol vannak azok a retkes ferfiak a kepletbe?
Megmondjam?
Dolgozik, mert o ugyan nem fog nyomorogni apolasi tappenzem es nehogy mar a felesege hozza a hazhoz a penzt, mert meg szabalyokat mer hozni. A ferfiak sose apoljak a csaladtagjuk, max latogatjak. Napi fel ora es kesz. Ennyi az o reszuk. Ha van penzuk, fizetnek apolot, aki ugyebar 90 szazalek hogy nő. Es ha kozos a kassza, akkor kvazi a feleseg vagy elmegy apolni a rokonokat cagy visszamegy dolgozni, de fizetese elmegy az apolora, es tovabbra is a ferfi hozza a szabalyokat. Hol itt az igazsag?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!