A legtöbb szülő miért várja el a gyerekétől hogy a legalapvetőbb dolgokért is hálás legyen?
Úgy gondolom, ha valaki önként gyereket vállal, akkor tisztában van azzal hogy a gyereknek törődésre van szüksége és pénzt, energiát kell rááldozni, de ha mégis megszüli a gyereket, akkor ezeket elfogadja. Sokan ennek ellenére miért várják el hogy a gyerek hálás legyen pl az alapvető szeretetért, törődésért, vagy akár a rááldozott anyagiakért? Nem kérte az életet, a szülei akarták. Sok szülő meg még a felnőtt gyerekét is azzal zsarolja hogy 'bezzeg felneveltelek' meg ezt meg azt megadtam neked, és ezzel kvázi az adósuknak állítják be a gyereket. Miért így állnak hozzá a helyzethez?
(Pl az én szüleim is ilyenek, neg még sok ilyet látni)
Én ezzel nem vitázom, sőt, az én anyám is ilyen (még néha a keze is eljárt), viszont ténylegesen mentálisan beteg, ergo minden amit leírtál, ismerős. Engem kifejezetten a hálával nem is nyomasztottak sosem, talán egyszer, ha hallottam egy vita hevében (akkor történetesen tényleg csúnyán beszéltem), de amúgy sosem. Sz.rt kavarni abszolút nem szokott az enyém, viszont jóformán semmi életük apámmal. Magyarországon a mentális problémákat meg most is lesz.rják, nemhogy még régebben, na meg nem is könnyű jó szakembert találni.
A kérdező esetében azonban nem derült ki sok minden, ezért próbáltam kérdezősködni, hogy írjon bővebben.
Lehetséges amúgy, hogy az ilyen jellegű mérgező szülők azért csinálják ezt, mert ők is hasonlót éltek meg és amiatt azt gondolják, hogy attól, hogy neki gyereke lesz, a gyereke nem fogja őt automatikusan szeretni, mert azt a dolgot ő maga sem annyira ismeri, hanem "adnia" kell azért, hogy majd kapjon is. Aztán erőszakos ad, ha nagyon akar kapni. Másik hogy azt hiszi, hogy csak ő ért a dolgokhoz, a másik még a legalapvetőbb dolgokhoz is hülye. Pl jaj én majd kimosok neked mindent. De ennek a burkolt megfogalmazásnak az igazi jelentése: nehogy tiszta mosószer legyen az egész mosógép, jaj, tudja e vajon hogy melyik tartályba melyiket kell önteni? Jaj, az eco programot valassza, nehogy azt amelyik sok vizet fogyaszt. Azaz két legyet ütött egy csapásra: megcsinált neked vmit és nem is engedett oda az ő birodalmába. Csak ezek után szokott az lenni, hogy ezt megtanulja, megszokja, és ha eljön hozzád látogatóba, akkor a te mosásodba a te mosógépeddel a te fürdőszobádban is beleszól. Majd megsértődik, ha szólsz neki, hogy ezt most a te mosógéped. És akkor jön a jó én csak segíteni akartam, és kezdődik elölről a körforgás.
(Hát, ja az én szüleimnek is eljárt a keze. Tisztán nevelésből persze...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!