Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A legtöbb szülő miért várja...

A legtöbb szülő miért várja el a gyerekétől hogy a legalapvetőbb dolgokért is hálás legyen?

Figyelt kérdés

Úgy gondolom, ha valaki önként gyereket vállal, akkor tisztában van azzal hogy a gyereknek törődésre van szüksége és pénzt, energiát kell rááldozni, de ha mégis megszüli a gyereket, akkor ezeket elfogadja. Sokan ennek ellenére miért várják el hogy a gyerek hálás legyen pl az alapvető szeretetért, törődésért, vagy akár a rááldozott anyagiakért? Nem kérte az életet, a szülei akarták. Sok szülő meg még a felnőtt gyerekét is azzal zsarolja hogy 'bezzeg felneveltelek' meg ezt meg azt megadtam neked, és ezzel kvázi az adósuknak állítják be a gyereket. Miért így állnak hozzá a helyzethez?

(Pl az én szüleim is ilyenek, neg még sok ilyet látni)

2022. nov. 6. 19:26
1 2 3
 1/26 anonim válasza:
32%
Te nem érzel hálát a szüleid iránt? Én igen.
2022. nov. 6. 19:29
 2/26 anonim ***** válasza:
89%

A "legtöbb" kifejezéssel alapvetően vitatkoznék. Az én ismeretségi körömben pl. ez nem jellemző.

Egyébként én is szülő vagyok, és én se vagyok ilyen - ezzel együtt rengeteg hálát és szeretetet kapok a gyerekeimtől.

2022. nov. 6. 19:32
 3/26 anonim ***** válasza:
84%
Nincs igazad. Én sem nagyon látom ezt a környezetemben. De létező dolog tény, mérgező szülők. Nem tették túl magukat a saját nyomorukon.
2022. nov. 6. 19:52
 4/26 anonim ***** válasza:
86%
#3 mert gyereket vallalt, ez a dolga. Ez a termeszetes, ha nekem lesz gyerekem, mindent megfogok tenni erte, mert ez a dolgom.
2022. nov. 6. 19:53
 5/26 anonim ***** válasza:
90%

Ne legyen hálás, de becsülje meg. Arra gondolok pl, hogy ha veszek neki egy új cipőt, akkor lehetőség szerint vigyázzon rá. Az ételt is becsülje meg. Nyilván szülőként az a dolgom, hogy ennivaló legyen az asztalon, de ezért sem várok hálát.

Egy idő után meg szerintem az ember eljut oda, hogy saját magától hálás azért amije van, vagy amit kap.

2022. nov. 6. 20:14
 6/26 anonim ***** válasza:
54%
Azért mert azt leírni hogy aki gyereket válla annak kutya kötelessége vállani annak minden terhét és persze tudta mit vállal baromira nincs egyenes arányosságban a valósággal. Mégis ki a franc tudja mire vállalkozik? Még ha mondják is vagy hallasz történeteket sem tudod milyen. Vállalod mert akarod aztán azt hogy milyen körülmények befolyásolják az életeteket senki nem tudja . Nem tudhatod mennyire leszel kimerült,milyen lelki folyamatokon mész át,nem tudhatod milyen lesz a gyerek személyisége,lesz a betegsége és egymillió dolog történhet még akàr külső hírtelen bekövetkezett anyagi gondok hiszen mikor az ember gyermeket vállal jobb esetben úgy vállaja hogy klappol minden van ház van pénz van kocsi van lóvé van normális párkapcsolat vagy hàzassàg . De arra mondjuk senki nem számol hogy jön egy covid ès apuka elveszíti a munkáját aki stabil anyagi forrás volt . Aztán nics annyi pénz ami kiborít a komfort zónádból jönnek a viták . Akik nem érzik jól magukat egy helyzetben pl anyaként ez a feltételezett anya vagy apa úgy érzi hogy 100 százalék helyett amit megszoktak már csak mondjuk 50-et tud bele adni és emiatt 200 százalékkal veti bele magát a munka keresésbe. Így több energiát fektet bele ami hosszú távon kivesz az emberből sokat. Ez most csak egy egyszerű példa volt szerintem mindjánan feltudunk sorolni hasonlókat de ezek miatt van az hogy a szülők úgy érzik hogy esetleg hálátlan a gyerek . Mert nagyon nagyon sok energiát fog felemészteni de ezekről a gyerek nem tud semmit. Nyilván ez családonként vàltozik hogy kinél mi és mennyi ilyen esemény történik. Pl én 8 évig voltam a féjemmel . Mindenünk meg volt . Gyermeket szerettünk volna de nem volt tervben hogy meg fog halni. Aztán vállatunk mégegyet. Nyilván már az előző eset miatt nem tudtam vagy nem szàmoltam vele hogy érzelmileg és mentálisan màr nem tudok úgy benne lenni az anyaságban mint mikor az elsőt vállatam. Nehezen de leküzdöttük. Aztán az sem volt terben hogy hogy el fogunk vàlni és most egyedül kell nevelnem a 4 éves kislányomat család és minden segítség nélkül. Dolgozok jól meg is voltunk de nem volt tervben hogy az infláció ennyire ki fog velem cseszni így próbálok többet dolgozni hogy röbb pénzünk legye mellette szakápolónak tanulok és nagy borzasztó nagy rajtam a nyomás az anyagi helyzetünk miatt amiről baromira nem tehetek mivel jó anyagi helyzetbe voltunk még tavaly. Ezek miatt ha a gyerekem egyszer azt fogja a fejemhez vàgni hogy neki nem volt jó a gyermek kora ès minek válltam vagy valami hasonló igenis azt fogom mondani hogy hálátlan mert nem tudja hogy nem azért nem volt jó mert nem tettem meg érte semmit ,pont az ellenkezője de a gyerknek ez nagyon természetes és nem lát bele ,nem tud semmiről vagy csak kevés részletről!! Én így làtom és így érzem. Hidjétek el egy szülő vagy ember felett sem szabad soha pálcát törni mert nem tudhatod ki mit cipel magàval akár már hosszú évek óta. Mindenki küzd,mindenki a legtöbbet akarja kihozni magából amit lehet ès ez 100 százalékosan a családja miatt.
2022. nov. 6. 20:23
 7/26 Metionin ***** válasza:
48%
Ők azok, akik azt hiszik, hogy a gyerekcsinálással kegyet gyakorolnak, nem pedig kötelességet vállalnak.
2022. nov. 6. 20:42
 8/26 anonim ***** válasza:
26%

Ezt nem egészen értem. Te úgy gondolod, neked ezek a dolgok jártak. Ok.

A szüleid mi olyat kérnek, ami szerinted nem jár nekik? Illetve szerinted mi járna nekik?

2022. nov. 6. 20:44
 9/26 anonim ***** válasza:
99%
Én értem a kérdésed, mert az én szüleim is ilyenek, mérgező szülők. Elláttak étellel, ruhával, de ezt erőszakosan. Kb 13 évesen már főzhettem volna otthon, miért ne...?! De anyám főzött meg ugráltatta vele apát, mert őt lehetett és a sok ételért várta el, hogy aztán "jogosan" elválaszthasson a páromtól meg állandóan azt halljam, hogy ne költözzek el, mert a család az család. Mert ő az aki a javamat akarja, stb. Ha a te szüleid is vallásosak, akkor ott a válasz. A hittel nincs semmi bajom, de a vallásokkal igen. Ha nem, akkor a nagyszülőktől tanulhatták. Így akarják magukat megvalósítani. Meg tovabb vinni a hagyományt stb... Programozott, beültetett dolgok ezek. Te csak tedd a dolgodat...amiket szeretnél. Pár, munka stb. Aztán ha valami nem jól sült el, tök mindegy, tanulsz belőle, a lényeg a tapasztalat. Aki azt írja, hogy nem érti, hogy mire gondolsz, az örülhet. Őszintén mondom.
2022. nov. 6. 21:03
 10/26 anonim ***** válasza:
69%
Normál esetben ezt nem kell külön igényelni mert teljesen természetes folyamat és van jelen.
2022. nov. 6. 21:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!