Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek ez mennyire...

Szerintetek ez mennyire normális, hogy édesanyám így viselkedik velem szemben és minden egyes adandó alkalommal ezt csinálja velem?

Figyelt kérdés
Nos, kezdem magammal. Nem vagyok tökéletes, sokszor megbántottam már őt ok nélkül és csúnyán is beszéltem vele többször, de mind magamtól, mind a barátnőm unszolására eldöntöttem, hogy változtatok ezen és megpróbálok minden apróságra odafigyelni és elmélyíteni a kapcsolatomat vele. Tudni illik, hogy 25 éves vagyok, fél éve van már egy barátnőm, akivel nagyon jól megvagyunk és jó köztünk az összhang is. Ő róla annyit kell tudni, hogy nehéz gyerekkora volt, nem jött ki a szüleivel, eldobták őt és körülbelül 14-15 éves kora óta nem is tartotta velük a kapcsolatot, ritkán beszélnek. Én besegítek anyagilag otthonra, nem kevés összeggel, befizetem a villanyt, a gázt, én tartom fent a saját autómat, amit nagyon sokszor családi dolgok intézésére is használunk. (Bevásárlás, elmenni ide-oda). Tényleg mindent, a kötelezőt, a javításokat, a tankolást és minden mást is egy forintig én fizetek. Most a héten nagyon csúnyán összevesztem anyával, szidta a barátnőmet is, hogy megváltoztatott, olyan vagyok, mint ő, mert ő is eldobta a családját magától, és így hamar benevelt engem is. Most azt sérelmezte, hogy meg sem kérdezem őket, hogy mi van velük, hogy vannak, mikor minden egyes héten, ha nem vagyok otthon, felhívom őket, vagy ráírok, hogy hogy vannak, mi újság, mamáéknál is minden rendben van-e. Nyilván a héten ezt nem tettem meg, mert rám írt és kioktatott. Ma is ezt tette, hogy volt egy eset, amit a tudtomra adott, (egyik rokonomat elengedték a munkahelyéről) de körbeírta, hogy gondolkozott rajta, hogy rám írjon-e, mert hogy engem úgysem érdekel semmi, ami otthon történik. Illetve ezen felül még azt is megkaptam, hogy ezért nevelhet egy anya egy gyereket.. Na ez nagyon rosszul esett, férfi létemre majdnem elsírtam magamat, mikor mindenben próbálok megfelelni! A barátnőmnek is és a családomnak is! Megírta nekem azt is, hogy a barátnőm nem kérdezte meg tőle vasárnap, hogy segítsen-e az ebédnél, hanem bent pihent velem a szobában inkább! Viszont előtte való nap, saját maga ment ki és apától megkérdezte, hogy mit segítsen. Diót szedett, falevelet szedtünk össze, majd csak késő délután mentünk be újra a házba. Azt sem értem, hogy miért mondja ezt, miközben a saját fülemmel hallom, hogy minden alkalommal meg van kérdezve, hogy mit kell segíteni! (Egy héten általában 2-3 napot vagyok otthon, de van, hogy fent vagyok a barátnőmnél egész héten és csak hétvégére megyünk le haza.) Nos, nekem ebben nincs igazam és én szar ember vagyok. Lead az egész rokonságnak, hogy én miket csinálok és folyamatosan szidja a barátnőmet, hogy engem benevelt, hogy olyan kényes vagyok, mint ő (egy kicsit tényleg az, de csak annyira, mint a legtöbb nő), ma pedig azt kaptam meg, hogy reméli, hogy akkor fogok hazamenni, ha dolgozik és csak összepakolom a ruháimat teljesen. Nem kíváncsi rám és én se legyek rájuk az, ne is hívjam, ne is keressem őket egyáltalán. Úgy érzem, hogy összeomlottam teljesen, most jött el az a pont, hogy nem tudok tovább megfelelni és lelkileg teljesen romokban heverek... Kérlek, hogy adjatok tanácsot, mert belehalok..

2022. okt. 28. 10:41
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
86%
9-es, ez szép és jó. De ha valakit ilyen szinten manipulálnak, érzelmileg zsarolnak, hogy még neki van lelkiismeretfurdalása és nem látja a valóságot, az nem fog összecuccolni. A kérdés is azért született, hogy azonnali összecuccolás helyett, hogyan tudná megváltoztatni az otthoni légkört. Sehogy. Viszont amíg nincs motiváció, utolsó csepp, vagy hogyan fogalmazzak, addig nem tud a bántalmazott feleszmélni. Addig mindig ő fogja kapni a szart. Ezért kell magán változtatni, hogy megerősödjön érzelmileg. De még nem tart ott. Addig ez így marad.
2022. okt. 28. 11:13
 12/21 anonim ***** válasza:
92%

Nagyon egészségtelen, de annál tipikusabb a helyzet: anyuka nem tudja elfogadni, hogy a gyereke felnőtt, és felnőttként él(ne ha hagynák). Ebbe bizony az is beletartozik, hogy a párkapcsolat előtérbe kerül a szülőkkel szemben. Amit ő csinál, az színtiszta érzelmi zsarolás és játszmázás. Így születnek az anyósviccek...

Két lehetőséged van: 1. becsicskulsz, és 50 évesen is agglegény leszel (vagy elvált, esetleg találsz egy sérült lelkű mártírt magad mellé, aki ezt elviseli), 2. felismered, hogy nem lehet mindenkinek megfelelni, különösen nem irreális igényeknek, és nem veszel részt ebben a játszmában. Utóbbi esetben van esélyed egészséges felnőtt életre.

2022. okt. 28. 11:21
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Valahol mindenkinél el jön ez. Van ahol a szülők jól tudják kezelni van ahol nem. Ez az amikor már felnőttél, barátnőd van, esetleg komolyodik a dolog vele, de még otthon élsz. A szülők gyereknek éreznek, mert mindig a gyereke leszel. De te már felnőtt vagy saját akarattal, keresettel. Ebből születnek a konfliktusok. Ilyenkor kell elköltözni. Hidd el megjavul a viszony. Megszűnik a gyere segíteni, miért nem segített pedig egész hétvégén itt volt című műsor.

Durvább szülőknél a cuccaidat kidobom előadás.

Ezen mindenki át megy. Van ahol minimális konfliktussal.

Fogadjunk első gyerek vagy. Ahol több gyerek van, ott a legutolsónál rohadt lazák mert átmentek ezen. Jobban tudják kezelni.

Én azt mondom neked, ha viszonylag jó szüleid vannak, felneveltek normálisan, akkor ne akadj ki rájuk túlzottan. Ne vedd fel amiket anyád mond. Igyekezz elköltözni és jobb lesz. A barátnödnek meg ne mondj vissza mindent. Rendezd le anyukáddal, ne keverjük feleslegesen a s.zart.

Ha anyudnak nem jó , hogy ott vagytok akkor hétvégén legyetek a barátnődnél.

Utána meg majd az jön hogy keveset vagy itthon. Nem érdekelnek a szüleid sem.

Szóval ne sírj, túlzottan ne borulj ki, hamarosan vége lesz. Légy erős. És azért ne hagyd magad anyukádnak.

2022. okt. 28. 12:34
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Ez érzelmi zsarolás, valami nincs rendben anyukáddal, nem normális a viselkedése, felnőtt ember vagy, nem kellene hagyd,hogy így bánjon veled, később csak rosszabb lesz. Tapasztalat.
2022. okt. 28. 12:40
 15/21 A kérdező kommentje:

8-as:

"Nyilván az fáj nekik, hogy a barátnőd családját jobban segíted anyagilag, mint a saját szüleidet. Én már jóval idősebb vagyok nálad, de gyerekek esetében is rendkívül fontos, hogy egyformán támogasd őket. Még akkor is, ha nem egyenlő mértékben vannak rászorulva a segítségre. Mert sértődés lesz a vége."

Félreértetted a mondanivalómat. Ahogy írtam, a barátnőm nem tartja a kapcsolatot a szüleivel, őket egy forinttal sem támogatom semmilyen szinten, miért tenném? A saját szüleimet támogatom, ahogyan azt teszem már jó pár éve. (12 évesen már almát, meggyet jártam szedni).

A többieknek külön köszönet, hogy őszintén leírták a véleményüket. Én is azt gondolom, hogy ez lehet a probléma legfőképpen, hogy egyre jobban próbálok önállósodni. Egyébként volt egy barátnőm, vele fél évet voltam együtt, igaz, hogy ő ki is használt, meg 2 évet vártam rá, mire igent mondott nekem, ez anyának nem tetszett, de ezt meg is értem. Viszont körülbelül 3 hónap után mondta azt nekem, hogy vigyem haza bemutatni. Akkor három műszakban dolgoztam egyetem mellett (levelezőn végeztem), és tudom, emlékszem, hogy ott is mindig az volt a baj, hogy otthon nem segítek, nem is vagyok otthon, mikor a héten egyszer, maximum kétszer, ha ott voltam, ugyanis az anyukája sem engedte, hogy ott aludjak, csak nagyon ritkán.. Ebből is mindig veszekedés volt, ez biztos. De a mostani barátnőmet is degradálja folyamatosan, minden mondanivalójában valami rosszat talál benne. Tény és való, hogy a barátnőm nem olyan, mint a legtöbben, de ettől függetlenül mindig segít, ha nálunk van és minden alkalommal meg van kérdezve, hogy mit tud segíteni? Anyának természetesen nagy ritkán az a válasza, hogy ezt, vagy azt.. Szóval nem tudom, de tényleg. Még az utóbbi időben pedig teljesen elkezdett javulni a viszonyunk, de most megint ott vagyunk, ahol a part szakad..

2022. okt. 28. 12:43
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Neked jó így. Én csak annak tudok segíteni, aki már ott tart.
2022. okt. 28. 13:02
 17/21 Savlekotő ***** válasza:
88%
Mert hagyod neki, nem fáj eléggé,mint a kutya aki szegre ült vonyít de fel nem állna. Mikor ezt a nőt is elmarja talán felébredsz.. Hogy mindegy marcsi vagy réka, neki ellenség mert a pici fia általuk kezd tököt növeszteni és leválni.. Nem fogja engedni h önállósodj ez a típus magának szül kizárólagos játék babát lábtörlőt bokszolózsákot életcélnak tekint a gyerekre,ha elmegy semmije se marad.. Már ahogy olvasom jó pár nőt el mart, ez is menni fog ha nem állsz a sarkadra--
2022. okt. 28. 13:10
 18/21 anonim ***** válasza:
8%
Ha te tényleg pasi vagy ezzel a kislány stílussal, szerintem érdemes elgondolkoznod egy nemváltó műtétről.
2022. okt. 28. 14:35
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

"megtaláljam azt az összhangot, ami mindkettő félnek jó" - ilyen nem lesz. Meg kell tanulnod meghúznod a határaidat és nemet mondani, különben sosem lesz normális párkapcsolatod, mert normális nő nem viseli el ezt a helyzetet, vagy nem is kezd veled, vagy rövid időn belül elmenekül.

Azt értem, hogy anyádnak nagyon kellemes, hogy mindig ugrasz neki, pénzeled is őket, de hogy a barátnőd mikor átmegy még őt is dolgoztatná... és nem azt mondom, hogy egy poharat ne rakjon arrébb, de komolyan anyád arra hajaz, hogy átmegy hozzátok a lány és jól befogja mindenféle munkára? Vicc. :D

2022. okt. 28. 15:32
 20/21 anonim ***** válasza:
85%
Maygarul hagyod amgad irányítani.
2022. okt. 28. 16:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!