A mostani fiataloknál(20-30) melyik a jellemzőbb otthon maradnak a szülőknél vagy amint lehet elköltöznek?
Én két végletet véltem felfedezni.
Az egyikük nagyon nem akar önállósodni (30+ éves mamahotelesek), vagy éppen nem tud és kényszerből marad.
A másik véglet egyből gimi/ szakma, esetleg 21-2-3 évesen egyetem után külföldre megy, meg alapból, már egyetemet is úgy választ hogy kolis legyen.
Rossz a kérdés.
Ugyanis a többség otthon marad, de azért, mert esélytelen elköltöznie, ha csak nem megy ki külföldre, ami szintén sok lemondással, sok küzdéssel és nehézséggel jár, ha csak nincs kinti kapcsolata az illetőnek.
Az átlagnak meg van az igénye az önállósodásra, de a jelenlegi gazdasági helyzet Magyarországon nem kedvez az amúgy is borzalmas esélyeknek, amikkel a mai fiatalok szembesülnek.
Én 19 évesen elköltöztem, de azért, mert világot akartam látni. Azóta is a saját lábamon állok, de külföldön. Vannak otthon barátaim, tudom, mi otthon a helyzet. De apámmal volt pár beszélgetésünk erről, ő idősebb, és pont a fiatalokat szidta többször, hogy hát milyenek ezek, otthon laknak még 20-30 évesen, miközben neki már saját lakása volt 22 évesen.... Aztán ahogy belementünk abba, hogy mennyit keresett, mennyibe került a lakás, és elmondtam, hogy most ez hogy van, azóta befogja a száját a téma kapcsán és már nem hülyézi le azokat, akik nem tudnak elköltözni.
5: így van, és van az a szűk réteg, akiknek pont ideálisak az életkörülményei. Tanulhat, tud tanulni, otthon maradhat és otthon is akar maradni.
4 év alatt 5.2m Ft-ba kerül az albérlet. Ha úgy jár egyetemre valaki, hogy otthon lakik, akkor ennyivel több pénze lesz a végére. Ez csak jó lehet.
nagyon sok fiatal azért nem tud hova fejlődni, mert NULLA megtakarítással elköltözik, és a teljes fizetése elmegy lakbérre és ételre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!