Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A mostani fiataloknál(20-30)...

A mostani fiataloknál(20-30) melyik a jellemzőbb otthon maradnak a szülőknél vagy amint lehet elköltöznek?

Figyelt kérdés
2022. okt. 25. 18:19
A kérdező szavazást indított:
Költözés
Szülőknél maradás
65 szavazat
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
73%
Jön a gigaválság, aki elköltözött, az sem fog tudni bért+rezsit fizetni, hazamegy.
2022. okt. 25. 18:28
 2/22 anonim ***** válasza:
92%
Nagyon jó a kapcsolatom anyámmal, 20 múltam, eszem ágában sincs elköltözni, neki meg elküldeni engem. 100nm életterem van az emeleten, anyámnak 200+ az alsó szinten, bőven elférünk. Van bevételem, tanulok is, semmi értelme elköltöznöm. Konkrétan minek?? (Kérdezte anyám, amikor felvetettem, tartva attól, hogy ő mondja, hogy húzzak el. ) fizessek 130ezret havonta egy albiért, amiben ketten sem férünk el egy szobatárssal? Semmi értelme, ha lakhatok itthon. Most konkrétan az egész rezsit én fizetem, úgyhogy maradok egy darabig, addig is gyűlik a pénzem. Iszonyat sok menne el ha elköltöznék. Rengeteg.
2022. okt. 25. 18:28
 3/22 anonim ***** válasza:
98%
Anyagi helyzettől függ.
2022. okt. 25. 18:30
 4/22 anonim ***** válasza:
97%
Olyan szempontból értelmetlen a kérdés, hogy az "amint lehet" sokaknál csak 30-as éveikre jön el anyagilag.
2022. okt. 25. 18:39
 5/22 anonim ***** válasza:
92%

Én két végletet véltem felfedezni.

Az egyikük nagyon nem akar önállósodni (30+ éves mamahotelesek), vagy éppen nem tud és kényszerből marad.

A másik véglet egyből gimi/ szakma, esetleg 21-2-3 évesen egyetem után külföldre megy, meg alapból, már egyetemet is úgy választ hogy kolis legyen.

2022. okt. 25. 18:41
 6/22 anonim ***** válasza:
99%

Rossz a kérdés.

Ugyanis a többség otthon marad, de azért, mert esélytelen elköltöznie, ha csak nem megy ki külföldre, ami szintén sok lemondással, sok küzdéssel és nehézséggel jár, ha csak nincs kinti kapcsolata az illetőnek.

Az átlagnak meg van az igénye az önállósodásra, de a jelenlegi gazdasági helyzet Magyarországon nem kedvez az amúgy is borzalmas esélyeknek, amikkel a mai fiatalok szembesülnek.

Én 19 évesen elköltöztem, de azért, mert világot akartam látni. Azóta is a saját lábamon állok, de külföldön. Vannak otthon barátaim, tudom, mi otthon a helyzet. De apámmal volt pár beszélgetésünk erről, ő idősebb, és pont a fiatalokat szidta többször, hogy hát milyenek ezek, otthon laknak még 20-30 évesen, miközben neki már saját lakása volt 22 évesen.... Aztán ahogy belementünk abba, hogy mennyit keresett, mennyibe került a lakás, és elmondtam, hogy most ez hogy van, azóta befogja a száját a téma kapcsán és már nem hülyézi le azokat, akik nem tudnak elköltözni.

2022. okt. 25. 18:54
 7/22 anonim ***** válasza:
96%
Egyrészt a ma 40-50 évesek között is gyakorlat volt, hogy a nagy, beépített padlásteres házakban 2-3 generáció is lakott vagy lakik, másrészt válás után hazament az ember, mert hirtelen hova is költözzön.
2022. okt. 25. 18:55
 8/22 anonim ***** válasza:
95%

5: így van, és van az a szűk réteg, akiknek pont ideálisak az életkörülményei. Tanulhat, tud tanulni, otthon maradhat és otthon is akar maradni.

4 év alatt 5.2m Ft-ba kerül az albérlet. Ha úgy jár egyetemre valaki, hogy otthon lakik, akkor ennyivel több pénze lesz a végére. Ez csak jó lehet.

nagyon sok fiatal azért nem tud hova fejlődni, mert NULLA megtakarítással elköltözik, és a teljes fizetése elmegy lakbérre és ételre.

2022. okt. 25. 18:58
 9/22 anonim ***** válasza:
94%
8-as vagyok. ez a 130ezres havi árral számolva persze. Van olcsóbb és van drágább is.
2022. okt. 25. 18:59
 10/22 anonim ***** válasza:
97%
Ha nincs pénzük/nem fizeti nekik az albit anyu és apu akkor maradnak otthon.
2022. okt. 25. 18:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!