Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért csinálják ezt velem a...

Miért csinálják ezt velem a szüleim? Mit tegyek ellene? 16f

Figyelt kérdés
Egész nyáron nekem kellett végezni a házimunkát, míg 12 éves húgom és 10 éves öcsém azt csinálhatott, amit csak akart. Nekem kellett mindennap megteríteni, leszedni az asztalt, felmosni, felseperni, az evőeszközöket elmosogatni, a ruhákat berakni a mosógépbe, kiteregetni stb. A fennmaradó időmben pedig tanulnom kellett a szobámban. Azt mondták, ez a büntetésem az évvégi fizika 3-asomért. De közben az összes többi tantárgyból 5-ös lettem, a tesóim pedig több tárgyból is 4-esek. De mivel mindkét szülőm fizikatanár, őket csak ez érdekli valószínűleg.

2022. okt. 25. 15:02
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
80%
Megteríteni az asztalt, teregetni, mosogatni, seperni? Mi ebben a nagy szám? Én kitûnô tanuló voltam, de ezeket szinte mindig én csináltam otthon. 16 évesen alap, hogy részt vesz az ember a háztartás vezetésében. Anyám fôzött, takarította a fürdôt, vécét, bevásárolni járt. Apám porszívózott, segített a fôzésben ha kellett, füvet nyírt, kertet ásott.
2022. okt. 26. 03:56
 42/46 anonim ***** válasza:
100%
#41 Itt a gond az, hogy a másik két testvérrel kivételeznek a szülők. Gondolom a kérdezőnek sem lenne semmi gondja, ha a másik két tesó is be lenne fogva a munkába. A kivételezés viszont nagyon mérgezi az ember lelkét.
2022. okt. 26. 09:57
 43/46 anonim ***** válasza:
71%

Napi kamu.

Ha ekkora zseni vagy akkor hogy lehetsz 3as pont fizikából ami gyakorlatilag matek. Plane hogy a szulok fizikat tanitanak.. ha nem erted az anyagot miert nem kersz toluk segitseget.

Teljesen eletszerutlen.

2022. okt. 26. 11:55
 44/46 anonim ***** válasza:
96%

#41 Itt a gond az, hogy a másik két testvérrel kivételeznek a szülők

De ez valószinûleg nem úgy történt, hogy eddig egyikük se csinált semmit, most meg hirtelen mindent kiosztottak a legnagyobb gyereknek. Hanem valószinûleg fokozatosan, ahogy elég idôs lett és az asztalterítés az ô dolga lett, akkor még a testvérei túl kicsik voltak, hogy érdemi segítséget nyújtsanak. Aztán meg az évek során ez így maradt, amikor elkezdték a kérdezôre bízni a komolyabb odafigyelést igénylô feladatokat is, mint a felmosás, vagy a mosogatás, simán elfelejtették a pitiáner feladatokat, mint az asztalterítés, áttestálni a kisebbekre. Lehet, hogy eszükbe se jutott, hiszen egy három perces mûveletrôl van szó.

Akkor viszont le kell ültetni a családot, és (a fizikajegyektôl függetlenül) elsorolni miket csinálsz te a háztartásban, és kérni, hogy az asztal megterítését, leszedését, a teregetést meg a söprést vegye át a két kisebb gyerek.

2022. okt. 26. 13:03
 45/46 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nálam ez megfelelési kényszer volt,és a tanároknál is volt egyfajta kedvenc státusza azoknak,akik mindenből 5-ösök voltak.

Olyannyira,hogy a töri tanárom idővel el sem olvasta,amit írtam,azt mondta úgy is 5-ös:)

Persze a diákok ki is utáltak,hogy stréber.

Matek tanáromnak is a kedvence voltam,de nem volt elég önbizalmam,hogy mondjuk mérnöknek tanuljak.

Végül biológia szakra mentem,mert a kémia is jól ment.

Aztán az egyetemen mikor szakirányt kellett választani,nem a laborost választottam,mert állandóan szorongtam a gyakorlatokon,hogy elrontok valamit.Szóval nem feltétlen előny,mert nehezebb választani,ha mindenből jó vagy.

2022. okt. 26. 17:44
 46/46 anonim ***** válasza:
100%
Gyermekem, hány éves vagy? Sajnos ezeket a dolgokat meg kell tanulni, akár tetszik, akár nem. Én már 12 évesen be voltam fogva a mosásba, takaritásba, mosogatásba. Mióta aktívan mosogatok, megtanultam mindent kevés mosogatnivalóval megfőzni.
2022. nov. 5. 15:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!