Miért csinálják ezt velem a szüleim? Mit tegyek ellene? 16f
Napi kamu.
Ha ekkora zseni vagy akkor hogy lehetsz 3as pont fizikából ami gyakorlatilag matek. Plane hogy a szulok fizikat tanitanak.. ha nem erted az anyagot miert nem kersz toluk segitseget.
Teljesen eletszerutlen.
#41 Itt a gond az, hogy a másik két testvérrel kivételeznek a szülők
De ez valószinûleg nem úgy történt, hogy eddig egyikük se csinált semmit, most meg hirtelen mindent kiosztottak a legnagyobb gyereknek. Hanem valószinûleg fokozatosan, ahogy elég idôs lett és az asztalterítés az ô dolga lett, akkor még a testvérei túl kicsik voltak, hogy érdemi segítséget nyújtsanak. Aztán meg az évek során ez így maradt, amikor elkezdték a kérdezôre bízni a komolyabb odafigyelést igénylô feladatokat is, mint a felmosás, vagy a mosogatás, simán elfelejtették a pitiáner feladatokat, mint az asztalterítés, áttestálni a kisebbekre. Lehet, hogy eszükbe se jutott, hiszen egy három perces mûveletrôl van szó.
Akkor viszont le kell ültetni a családot, és (a fizikajegyektôl függetlenül) elsorolni miket csinálsz te a háztartásban, és kérni, hogy az asztal megterítését, leszedését, a teregetést meg a söprést vegye át a két kisebb gyerek.
Sajnos nálam ez megfelelési kényszer volt,és a tanároknál is volt egyfajta kedvenc státusza azoknak,akik mindenből 5-ösök voltak.
Olyannyira,hogy a töri tanárom idővel el sem olvasta,amit írtam,azt mondta úgy is 5-ös:)
Persze a diákok ki is utáltak,hogy stréber.
Matek tanáromnak is a kedvence voltam,de nem volt elég önbizalmam,hogy mondjuk mérnöknek tanuljak.
Végül biológia szakra mentem,mert a kémia is jól ment.
Aztán az egyetemen mikor szakirányt kellett választani,nem a laborost választottam,mert állandóan szorongtam a gyakorlatokon,hogy elrontok valamit.Szóval nem feltétlen előny,mert nehezebb választani,ha mindenből jó vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!