Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért csinálják ezt velem a...

Miért csinálják ezt velem a szüleim? Mit tegyek ellene? 16f

Figyelt kérdés
Egész nyáron nekem kellett végezni a házimunkát, míg 12 éves húgom és 10 éves öcsém azt csinálhatott, amit csak akart. Nekem kellett mindennap megteríteni, leszedni az asztalt, felmosni, felseperni, az evőeszközöket elmosogatni, a ruhákat berakni a mosógépbe, kiteregetni stb. A fennmaradó időmben pedig tanulnom kellett a szobámban. Azt mondták, ez a büntetésem az évvégi fizika 3-asomért. De közben az összes többi tantárgyból 5-ös lettem, a tesóim pedig több tárgyból is 4-esek. De mivel mindkét szülőm fizikatanár, őket csak ez érdekli valószínűleg.

2022. okt. 25. 15:02
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
37%
#15 Aki kamunak gondolja a kérdést, az a normális válaszok lepontozása helyett nyugodtan lapozhat tovább. Ha a kérdés kamu is (akármit jelentsen is ez) a normális válaszokat miért kell lepontozni?!
2022. okt. 25. 16:13
 22/46 anonim ***** válasza:
17%
Az én anyám paranoiás. Gyerekkoromban egyszer éjjel feldúltan megkért, hogy tőle telepatikusan segítséget kértek és induljunk megmenteni egy férfi ismerősét, akiről előtte sose hallottam. 11 felé járt. Odaértünk egy idegen házhoz. Be kellett másznom a kerítésen egy idegen portára, és hátramennem és ott bekopognom egy ajtón. Kijött egy férfi, de szerencsére nem bántott. Aztán a férfi anyja kijött a zajra és elkezdett ordibálni, hogy most halt meg a férje és szégyelljük magunkat és takarodjunk. Én közben másztam ki a kerítésen. Na, hát ez pl. megtörtént.
2022. okt. 25. 16:15
 23/46 anonim ***** válasza:
73%

#19: árulkodó stilisztikai jegyekből.

Egy értelmes, személyesen érintett 16 éves kb. ezt írná le: "Mindkét szülőm fizikatanár, ezért hiába voltam majdnem színötös, az egyetlen fizika hármasom miatt a szüleim egész nyáron velem csináltatták a házimunkát".

Ehelyett ő felvezette hamupipőke klasszikus meséjének nyomán, hogy mekkora kivételezés van, és szinte csak csattanóként vetette oda, hogy mindkét szülője fizikai tanár. Ezzel az a gond, hogy

1. ez messze nem mellékes, hanem az egész kiváltója elvileg ez

2. eléggé kuriózum, ha valakinek mindkét szülője fizikatanár, gondolom, ezt nem kell magyarázni

2022. okt. 25. 16:19
 24/46 anonim ***** válasza:
11%
#23 És a normálisan válaszolókat miért kell lepontozni?! Meg miért írogatsz még mindig itt a - szerinted - kamu kérdés alatt?
2022. okt. 25. 16:23
 25/46 anonim ***** válasza:
32%
Nem értem akkor sem. És ha kamu? Onnantól még érdekesebb, hogy mi vesz rá valakit, hogy kamuzzon, ferdítsen? Milyen problémái vannak? Továbbra is az ember a lényeg és a története. Nekem.
2022. okt. 25. 16:28
 26/46 A kérdező kommentje:
Akkor korrigálom, hátha így nem lesz bajotok: egy hétig voltam szobafogságban, de egész júniusban mindennap kellett vmit segítenem a háztartásban. És az is igaz, hogy a nyár minden hetén egyszer le kellett ülnöm egyikükkel gyakorolni. ÉS ők persze hogy nem ismerik be, hogy azért mérgesek, mert van fizikatanár végzettségük (mondjuk már nem is tanítják azt, csak matekot), de attól még nyilvánvaló.
2022. okt. 25. 16:28
 27/46 anonim ***** válasza:
66%

Meg ha igaz is a sztori, ezeknel a kerdeseknel mindig kettovel el kell osztani azt, amit a sertett tini allit :)

Ilyenkor 99%-ban az a cel, hogy vele egyutt szidjuk a szarszemet rohadt szuloket.

Aztan a vegen kiderul sokszor, hogy megse egeszen ugy tortent a dolog, ahogy o allitja.

2022. okt. 25. 16:30
 28/46 anonim ***** válasza:
65%

Na tessek, errol beszeltem a 27-es valaszomban, csak akkor meg nem lattam a kerdezoet... 🙈😄

Lottoznom kene, a jovobe latok.

2022. okt. 25. 16:31
 29/46 anonim ***** válasza:
6%
#26 Teljesen mindegy, mit mondasz, a kamut óbégatók már a fejükbe vették, hogy kamu a kérdés, ők ebben lelik örömüket, hogy benyöghetik minden kérdés alá, hogy kamu, ahelyett, hogy elhúznának az olyan topikok alól, amit ők nem találnak elég hitelesnek. Muszáj mindenhová odaböfögniük és a normális válaszadókat lehúzniuk. Idióták.
2022. okt. 25. 16:32
 30/46 anonim ***** válasza:
5%
#27-#28 De ki a f.szt érdekel, hogy szerinted kamu??? Kit érdekel, hogy te mit gondolsz?! Miért kell a saját hülyeségeddel széttrollkodni egy topikot?
2022. okt. 25. 16:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!