Igazam van? Anyós eljött hozzánk látogatóba egy hétre,
egyik nap adom neki a kabátot hogy vegye fel erre nem veszi el tőlem hanem kiszalad a szakadó esőbe csak egy felsőben. Másnapra beteg lett, 3.napra én is ,de van egy 5 hónapos babám, aki remélem nem lesz beteg.
Én, ezt megmondtam anyósnak, hogy miért nem vette el a kabátot,öltözött fel mert mi már fél éve nem voltunk betegek , azt is mondtam hogy miatta betegedtünk meg és hogy hogy lehet ilyen felelőtlen , orultsegekkel foglalkozik, de a fontos dolgokkal hogy figyeljen arra hogy ne betegítse meg a családot, nem. Persze nekem mondja mindig hogy öltözzek fel de magára nem figyel
Röviden: nincs igazad.
Hosszabban: a "megfázás" egy vírusos betegség, a rhinovírusok okozzák, és nem a hideg. Amiért hagyományosan megfázásnak hívják, annak az az oka, hogy nagyrészt az év hidegebb hónapjaiban kapja el az embert. A testhőmérséklettel annyi (nagyon laza) összefüggés van, hogy ha a végtagok kezdenek kihűlni, a vegetatív idegrendszer centralizáltabbá teszi a keringést a hő konzerválása érdekében, ezért az orr nyálkahártyája valamivel szárazabbá válik, és hozzáférhetőbbé a kórokozónak. Ha ezt akarod az anyósod számlájára írni, még akkor sem túl reális, hogy másnapra beteg lett. Minden bizonnyal már lappangott benne a betegség, amikor megérkezett hozzátok, erről viszont nem tehet. Ugyanígy előfordulhat veled is vagy a férjeddel is ugyanez.
13-as, nem, itt mindig a kérdezőt ekézik.
Kíváncsi vagyok, ha anyós pajti tette volna fel a kérdést, mit kapott volna itt:DDD
Azért vannak itt bajok a kérdező meg a kommentelok fejében is.
Emberek! Nincs olyan hogy megfazas a hidegtől, esőtől.
És nincs olyan hogy ez csak megfazas, nem fertőz.
Ha valakinek fáj a torka és/vagy folyik az orra azt minden esetben valamilyen vírus vagy baktérium okozza.
Hidegben azért kapjuk el könnyebben mert a virusoknak ideálisabb a nedves párás hideg levegő.
És ha valaki nem öltözik fel rendesen a hidegben az max annyit befolyásol hogy csökken az ellenálló képességünk. Mert a szervezeted arra figyelj hogy ne hülj ki és ezért könnyebben bejut a kórokozó.
De ha egy szál gatyában is setalsz kint a mezőn lehet akármilyen hideg ha a kutya nem jár arra mert nincs kitől elkapnod.
De ha nagykabatban felszallsz a tömött buszra ahol jobbról balról kohognek....
Na remélem mindenkinek elég világos volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!