Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Igazam van? Anyós eljött...

Igazam van? Anyós eljött hozzánk látogatóba egy hétre,

Figyelt kérdés

egyik nap adom neki a kabátot hogy vegye fel erre nem veszi el tőlem hanem kiszalad a szakadó esőbe csak egy felsőben. Másnapra beteg lett, 3.napra én is ,de van egy 5 hónapos babám, aki remélem nem lesz beteg.

Én, ezt megmondtam anyósnak, hogy miért nem vette el a kabátot,öltözött fel mert mi már fél éve nem voltunk betegek , azt is mondtam hogy miatta betegedtünk meg és hogy hogy lehet ilyen felelőtlen , orultsegekkel foglalkozik, de a fontos dolgokkal hogy figyeljen arra hogy ne betegítse meg a családot, nem. Persze nekem mondja mindig hogy öltözzek fel de magára nem figyel

2022. okt. 20. 07:44
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
78%
hol volt szakadó eső...? két hete egy csepp sem esett... :-D
2022. okt. 20. 10:53
 22/32 anonim ***** válasza:
26%
21. hol volt hidegtől megbetegedő ember? :D sehol, ez mendemonda.
2022. okt. 20. 11:38
 23/32 anonim ***** válasza:
88%

Röviden: nincs igazad.

Hosszabban: a "megfázás" egy vírusos betegség, a rhinovírusok okozzák, és nem a hideg. Amiért hagyományosan megfázásnak hívják, annak az az oka, hogy nagyrészt az év hidegebb hónapjaiban kapja el az embert. A testhőmérséklettel annyi (nagyon laza) összefüggés van, hogy ha a végtagok kezdenek kihűlni, a vegetatív idegrendszer centralizáltabbá teszi a keringést a hő konzerválása érdekében, ezért az orr nyálkahártyája valamivel szárazabbá válik, és hozzáférhetőbbé a kórokozónak. Ha ezt akarod az anyósod számlájára írni, még akkor sem túl reális, hogy másnapra beteg lett. Minden bizonnyal már lappangott benne a betegség, amikor megérkezett hozzátok, erről viszont nem tehet. Ugyanígy előfordulhat veled is vagy a férjeddel is ugyanez.

2022. okt. 20. 11:42
 24/32 anonim ***** válasza:
80%

13-as, nem, itt mindig a kérdezőt ekézik.

Kíváncsi vagyok, ha anyós pajti tette volna fel a kérdést, mit kapott volna itt:DDD

2022. okt. 20. 12:53
 25/32 anonim ***** válasza:
85%
Nincs igazad, az anyósod nem tehet róla, hogy beteg lett, mivel a betegséget nem az eső, és nem a hideg okozza. A betegséget vírusok okozzák (igen, a megfázást is), és ezeknek a vírusoknak segít a hideg, az elszaporodásukban. Vagyis az anyósodban alapból benne volt a vírus, amit még az is lehet, hogy tőletek kapott el, de ez teljesen mindegy. Arról, hogy valakinek vírusfertőzése lesz, nem tehet, és ne viccelj már, hogy anyóst hibáztatod, mert megbetegedtetek. Egy kis orrfolyás nem árt, legalább edzi az immunrendszert. Egyébként is beteg néha mindenki, ősszel-télen főleg
2022. okt. 20. 14:47
 26/32 anonim ***** válasza:
83%
Ki kell bírni ezt a kis időt.
2022. okt. 20. 15:26
 27/32 anonim ***** válasza:
30%

Azért vannak itt bajok a kérdező meg a kommentelok fejében is.

Emberek! Nincs olyan hogy megfazas a hidegtől, esőtől.

És nincs olyan hogy ez csak megfazas, nem fertőz.

Ha valakinek fáj a torka és/vagy folyik az orra azt minden esetben valamilyen vírus vagy baktérium okozza.

Hidegben azért kapjuk el könnyebben mert a virusoknak ideálisabb a nedves párás hideg levegő.

És ha valaki nem öltözik fel rendesen a hidegben az max annyit befolyásol hogy csökken az ellenálló képességünk. Mert a szervezeted arra figyelj hogy ne hülj ki és ezért könnyebben bejut a kórokozó.

De ha egy szál gatyában is setalsz kint a mezőn lehet akármilyen hideg ha a kutya nem jár arra mert nincs kitől elkapnod.

De ha nagykabatban felszallsz a tömött buszra ahol jobbról balról kohognek....

Na remélem mindenkinek elég világos volt.

2022. okt. 20. 17:05
 28/32 anonim ***** válasza:
58%
Mindenkinek világos volt előtted is, ezt írtuk. Köszönjük.
2022. okt. 20. 17:52
 29/32 anonim ***** válasza:
20%
Hú, de sötét némberek vannak errefele...
2022. okt. 20. 18:57
 30/32 anonim ***** válasza:
11%
Napi szidjuk az anyóst kérdés.
2022. okt. 20. 23:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!