Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit éreznek azok a szülők,...

Mit éreznek azok a szülők, akinek se nem jó képességű, se nem szép a gyerekük?

Figyelt kérdés
A minap az egyetemen ez a kérdés jött fel és kíváncsi vagyok olyan szülők véleményére, akik ilyen helyzetben vannak.
2022. okt. 16. 20:50
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

12. vagyok. Bomlasztás alatt azt értem, hogy konfliktuskereső a testvéreivel szemben, és velünk, a szüleivel szemben is.

Velünk kapcsolatban szándékosan nem jól érti, amit szeretnénk, kiforgatja úgy, hogy ő a szenvedő alany, akit állandóan piszkálnak. Ezek az enyhébb esetek. Van olyan is gyakran, hogy ha szembesítve van vmi elvégzendő dologgal, feladattal (Pl hétvégén van házi, meg kellene csinálni, ne maradjon vasárnap estére), dührohamot kap, kiborul, csapkod, hibáztat mindent mindenkit, bosszút áll vmin vagy vkin (beleüt / rúg vmibe, elkezdi vmelyik testvért piszkálni). Voltunk vele nevelési tanácsadóban, adhd gyanúval, annyit állípottak meg, hogy impulzív, és átlagon felüli IQ, illetve 2 személyes szituációban remekül működik, de ha már csoportos a szituáció, akkor irányítani akar. Járt egyébként egyéni foglalkozásra pszichológushoz 2 tanéven keresztül, nem sok változást tapasztaltunk, sztem egy jó programnak fogta fel :)

Én tényleg sokszor gondolom azt, hogy az ő esetében odaadnék néhány IQ pontot meg egy kis "sármot" egy könnyebb természetért :D

2022. okt. 18. 05:12
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!