Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit éreznek azok a szülők,...

Mit éreznek azok a szülők, akinek se nem jó képességű, se nem szép a gyerekük?

Figyelt kérdés
A minap az egyetemen ez a kérdés jött fel és kíváncsi vagyok olyan szülők véleményére, akik ilyen helyzetben vannak.
2022. okt. 16. 20:50
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
91%
Milyen órán jött elő a kérdés?
2022. okt. 16. 20:53
 2/21 anonim ***** válasza:
93%
Attól még szerethetik ugyanúgy.
2022. okt. 16. 20:55
 3/21 anonim ***** válasza:
91%

Ez alatt mit ertesz? Ertelmi fogyatekos vagy pl. nehezen megy a matek, kemia?

Szerintem minden gyerek jo valamiben. Van aki rossz matekos, de kivalo nyelverzekkel rendelkezik. Ha egyik sem megy, akkor lehet, hogy kivalo sportolo lesz belole. Fontos, hogy a szulo segitse/tamogassa a gyereket, hogy megtalalja azt, amiben jo lehet es ne a maga sajatos elkepzelesei/elvarasai szerint iranyitsa ot, mert tonkre fogja tenni!

A szepseg pedig relativ. En annyira csunya gyereket meg nem lattam, max. apolatlant (rossz fogak, zsiros haj/fulek).

2022. okt. 16. 20:55
 4/21 anonim ***** válasza:
92%
Szeretik.
2022. okt. 16. 20:59
 5/21 anonim ***** válasza:
93%
Én pl. se jó képességű, se szép nem vagyok. Sokszor a fejemhez lett vágva, hogy nem lesz belőlem semmi, azt is megkaptam, hogy bányarém vagyok meg csúnya.
2022. okt. 16. 21:00
 6/21 anonim ***** válasza:
99%

Szerintem ilyen egy átlagos gyerek.

Nyilván ha valaki tényleg kifejezetten szép (nem csak anyunak), vagy okos (nem egyenlő azzal hogy színötös), az már átlag fölötti adottság, amiben elég kevés szülőnek van része.

De a legveszélyesebb amikor átlagos gyerekeket akarnak felruházni extra képességekkel. Ilyenkor jön a nyolc különóra, nem hozhatsz haza négyest, 12 éves korodra legyél világbajnok, ja és amikor a nem túl szép gyerekeket valami hihetetlen gyönyörűként mutogatják ("nézd a kis huanitámat, ugye milyen szép, NÉZD MILYEN SZÉP?!", miközben szegény gyereknek olyan arcformája van mintha most ment volna keresztül a szülőcsatornán).

2022. okt. 16. 21:03
 7/21 A kérdező kommentje:
#1 Családpszichológia! Eseteket néztünk és egyik szaktársamnak jutott eszébe az, hogy mi van akkor, ha a gyerek nem szép és nem is okos.
2022. okt. 16. 21:05
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Attól meg ugyanúgy szeretim a szülei, ha normalisak...

Na meg mibaz hogy okos? Egy asztalos is lehet a maga szintjén okos...

2022. okt. 16. 21:13
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Majd 8 általánossal dolgozik a gépsoron. Lehet úgy is boldog családja egy hasonlóval.
2022. okt. 16. 21:18
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Hát gondolom akkor a szülők se nagyon okosak és szépek, ergo nagy elvárásaik se legyenek, mert a gyerek rájuk hasonlít.
2022. okt. 16. 22:18
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!