Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit éreznek azok a szülők,...

Mit éreznek azok a szülők, akinek se nem jó képességű, se nem szép a gyerekük?

Figyelt kérdés
A minap az egyetemen ez a kérdés jött fel és kíváncsi vagyok olyan szülők véleményére, akik ilyen helyzetben vannak.
2022. okt. 16. 20:50
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
93%

Szeretik. Van egy gyönyörű, de mentálisan beteg unokatesóm. 21 éves, egész nap otthon ül, sír, több öngyilkos kísérleten van túl. Mielőtt valaki írná: Kezeli szakember.

Amikor ritkán emberek közé megy és ad magára, eszméletlenül gyönyörű. Szerintem ez duplán fáj a szüleinek. Van egy gyönyörű, fiatal, okos (gyerekként jó tanuló volt) lányuk és nem használja ki az adottságait, mert folyamatosan depressziós, hibás, téveszmés gondolatai vannak meg mittudomén hogy még mik. Ennek ellenére szeretik. Simán megtehetnék, hogy kivágnák otthonról. Ehelyett etetik, itatják, tartják, hordják drága dokikhoz stb. Ne legyem igazam, de szerintem sosem lesz 100%-os boldog élete a lánynak. Nem hiszem, hogy életképtelen, mert nem zakkant, vagy fogyatékos, de mégis olyan mentális zavara van, hogy ezzel egy pasi, vagy munkahely sem fogja megtűrni. Szintén ne legyen igazam, de neki, ha nem lesznek a szülei valószínűleg öngyilkosság lesz a veszte. Azért mondom, mert kiskamasz korától járja a pszichodokikat, de nem javul a helyzete.

2022. okt. 17. 03:49
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Én tökéletesen ki lennék békülve ezzel a helyzettel. Van egy extrém okos, irtó jóképű fiam, aki iszonyatosan bomlasztja a családot. Inkább ilyen szitukon lenne érdemes agyalni szerintem. Mert erre még senki nem tudott nekünk okosat mondani, pszichológusok sem.
2022. okt. 17. 10:20
 13/21 A kérdező kommentje:
#12 Esetleg, ha nem kényes a téma számodra, akkor le tudnád írni a helyzeteteket, hogy mi történik nálatok? Miben nyilatkozik meg a család bomlasztása részéről?
2022. okt. 17. 10:32
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

van egy okos, jóképű öcsém, meg vagyok én, aki se nem szép, se nem különösebben intelligens, anyánknak mégis ugyanazzal a lendülettel dicsekszik el a barátoknak az öcsém tdk-szereplésével meg a legújabb általam készített plüssállattal (ilyen kézműves játékokat meg plüssöket gyártok gyerekeknek többek között). apám (aki mondjuk nem is igazán nevelt fel minket, nem ismer annyira, pedig házasok anyámmal) elsorolja mennyi mindent csinált az öcsém, majd esetleg hozzáteszi egy fél mondatban, hogy nekem milyen diplomám van (ami nincs is amúgy, képtelen voltam bármilyen egyetemet befejezni)

nekünk anyánk úgy tanította, hogy a legátlagosabb emberben is van valami különleges, csak időt kell rá szakítani hogy megismerjük.

2022. okt. 17. 11:05
 15/21 anonim ***** válasza:
66%

Minden emberben van valami ami szép vagy jó,úgy a gyerekekben is,ha nem szép a külseje ,lehet szèp a lelke,ha nem jóképességű,lehet kompenzálja mással.Ja ,és legyen egy gyermek akármilyen "csùnya"vagy "buta",a szüleinek akkor is ő a szeme fénye.

36 N,egy négyéves kisfiú anyukája

2022. okt. 17. 11:50
 16/21 anonim ***** válasza:
66%
Azt, hogy ki nem szép, ki dönti el? Szerintem ez egy igen ostoba megközelítés. Mindenki jò valamiben és mindenkiben van valami szépség. A lényeg, hogy ezt mindenki feltudja magában ismerni, ami sajnos nem lehetséges. 31/N
2022. okt. 17. 13:27
 17/21 anonim ***** válasza:
66%
A szépség amúgy szubjektív fogalom,nem mindenki tart dolgokat vagy embereket egyformán szèpnek ,és nem is lehet senkire kimondani az ítéletet hogy csúnya vagy buta.
2022. okt. 17. 13:46
 18/21 anonim ***** válasza:
83%

Egyrészt a szépség szubjektív, másrészt a szépségen és a jó képességen kívül számtalan értékelhető tulajdonsága lehet egy gyereknek: lehet nagyon szorgalmas, segítőkész, jólelkű, humoros, kreatív, jó kézügyességű stb, illetve még ha nem is túl okos, előfordulhat hogy valamiben különösen tehetséges. Mondjuk sportban, rajzolásban, zenében...

Nem hiszem, hogy szülőként a szépség és az okosság tengelyen kell meghatároznunk a gyermekünket.

2022. okt. 17. 21:03
 19/21 anonim ***** válasza:
33%
ahogy már írtam (a 14 vagyok) nem csináltam egyetemet, de mégis mi az a családpszichológia? esetelemzés, hogy hány gyerek hülye és ilyenkor a jungi elvek alapján melyik nem akarja megdugni az anyját?! ilyet is csak egyetemi órákon lehet kitalálni, ha a gyerek nem színötös és/vagy szépségkirálynő, a szülők harakirit követnek el :D
2022. okt. 17. 22:10
 20/21 A kérdező kommentje:
#19 Ezt elég lesarkítva vizsgáltad meg. Nekünk muszáj esettanulmányokat megvizsgálnunk. Nem is gondolnád, hogy mennyi olyan ember van, akik a gyerekeik felé irreális elvárásokat tűznek ki és, ha azt nem tudják teljesíteni, akkor szégyenkeznek miattuk. Amúgy ajánlom neked, hogy olvasd el ezt a weboldalt: [link]
2022. okt. 17. 23:37
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!