Gyermekeim miért nem akarnak unokával megajándékozni?
Mert ez nem neked szóló "ajándék", hanem az ő számukra egy óriási felelősség.
Remélem, csak a napi provokatív troll vagy.
Beszélj velük, szerintem szívesen megajándékoznak egy cicával vagy kutyussal, ha szeretnéd.
De egy gyereket nem "ajándékba" vállal senki. Az ő döntésük, amit tiszteletben kell tartanod.
Az én szüleim is többször szóvá tették már, hol szomorúan, hol felróvóan, hogy úgy néz ki, nem is lesz unoka...? Őszintén örülnék annak, ha boldogok lehetnének egy unokával, de az a helyzet, hogy nem is érdemlik meg sajnos. Szülőnek nem igazán váltak be érzelmileg, még ha nem is cselekedtek soha rosszindulatból és igyekeztek mindent megadni. Ők maguk is is sértett, sebzett gyermekek, hiába vannak túl az ötvenen.
De a lényeg igazán, hogy nekem egyáltalán nincs igényem gyereket vállalni, még ha egy részem talán szeretne is. Túl nagy felelősség, magam sem találom a helyem a világban, talán soha nem is fogom, nagyon nehezen kapcsolódok érzelmileg bárkihez is igazán - én magam nem vagyok alkalmas gyermekvállalásra. A szívem szakadna meg végleg, ha az a sötétség és mérgek, amik bennem lakoznak, a gyermekem elméjét is megfertőznék általam, és ugyanolyan szorongó nárcisztikussá válna, mint ahogy én magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!