Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az miért jó a családomnak,...

Az miért jó a családomnak, hogy szombat reggel 6-kor felkelek hangoskodásra?

Figyelt kérdés
Valamilyen gép hangoskodik szombat reggel

2022. okt. 8. 10:31
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
60%

"A hozaallasa a borzaszto, mert o csakazertis felkelti meg a szomszedot is reggel 6-kor, merthogy o koran kelo tipus. Keljen koran, de ne varja el masoktol is, hogy ez kovetendo pelda legyen. Miert is kene? Miert nem lehet elfogadni, hogy masok vagyunk? Miert kell masokra raeroltetni a mi igazunkat? Ezt sose fogom megerteni."

Idézd kérlek azt a részt ahol azt mondtam, hogy a szomszédot is felkeltem szívesen.

Egyébként nem. Semmi ilyensmit nem állítottam, hogy mindenki hozzám alkalmazkodjon. Viszont be kell lásd, hogy a felnőtt népesség igenis nagyon nagy százaléka 5-6-kor kel, mert a világ jelenlegi működése szerint a munkát korán kezdjük és cserébe délután fejezzük, nem este.

Én aztán senkire se erőltetek semmit. Ahogy este én is bedugtam a füldugót amikor olyan környéken laktam ahol a fiatalok buliztak, mert nekem meg nyilván az nem játszik, ha valaki 10 után zajos. Akkor mást ha ennyire zavar miért nem tud reggel fürdugót tenni ha annyira érzékeny, hogy a mosógép felkelti?

Sehol se állítottam, hogy az én nézetem az univerzálisan elfogadható nézet. Csak, hogy a világ jelenleg ilyen. És nem fogok elnézést kérni KisBolti Marikától, hogy a Lidlbe vásárolok ami 6-kor nyit ahelyett, hogy megvárnám az ő 8 órás nyitását.

Egyébként meg pont te kéne megértsd a tolerancia elvét kisgyerekkel. Egyik szomszédodnak se kényelmes, hogy bőg a babád mégse szól be senki se miatta, mert tudjuk, hogy ez ilyen, ezzel jár. Téged is ugyanúgy megtűr sok másik ember, meglehet, hogy fürdugóval, MERT HA HISZED HA NEM a te gyereked is üvölt és sír és ez sem kellemes hang.

2022. okt. 8. 15:43
 32/44 anonim ***** válasza:
43%

Én megértem a kérdezőt.

Elkenben nem értem, hogy az egész heti hajtásban, hogy nincs igénye valakinek tovább aludni. Gondolom nem fáradt eléggé...

2 kamasz fiam van és akkor és annyit alszanak sőt! lustálkodnak, amikor amennyit csak akarnak.

Szerencséjük van, mert én is igénylem a sok alvást és a hétvégi sokáig alvás alsp.

Sőt a nagyobb gyerek buli utáni alvását is hagyjuk.

Nekem ez a gyerek szokja a felnőttkori szopást, olyan középkori.

Az egyetemista gyökér, meg remélhetőleg nem emberekkel fog foglalkozni, és gyerek is kár neki, mert fogalma sincs az empátiáról és a szeretetről.

Kis boomer...

2022. okt. 8. 15:44
 33/44 anonim ***** válasza:
14%

31-es vagyok.

Még csak azzal egészíteném ki, hogy én nem arra akartam kitérni az írásommal, hogy én mit preferálok és mit mikor csinálok (mert ez nyilván rám, a háztartásomra és a panel szabályzatára vonatkozik amíg azt meg nem sértem). Csak hogy qrvára idegesítő már ez a "jajazéngyerekem angyalka akit nem szabad bántani" hozzáállás.

Esküszöm olyan vagy mint a tanárok helyzete most. Mindenki kimegy tüntetni, mindenki magasabb bért akar a tanítóknak, de mégis a rossz jegyért a tanárt hibáztassák és nem a tanulni nem akaró gyereket. Szóval kimondom azt amit a hormontól eltelt mami agyad nem lát: a te gyereked is lehet hülye.

És tudod mit? Én meg azt látom, hogy te vagy megkeseredve, nem én :)

2022. okt. 8. 15:46
 34/44 anonim ***** válasza:
95%

"De egy tini, aki sokszor reggel 5-6-kor kel, suliba megy, tanul, esetleg sportol, nehogy mar ne erdemeljen ki egy kis alvast hetvegen"

A szülő meg egész héten dolgozik, ellátja a háztartást, ügyeket intéz, a gyerekkel foglalkozik, hadd ne kelljen már megvárnia a szombat delet a takarítással, hogy utána egész délután azzal kelljen foglalkoznia pihenés helyett.

Én is koránkelő típus vagyok, 7-kor már teszem a dolgom, szeretem gyorsan letudni a házinumunkát és utána élvezni, hogy szabad a hétvége. Be is b*szna, ha még délután is ezzel kellene foglalkoznom. Nem indítanék be porszívót direkt reggel 7-kor, hogy felkeltsem a családot, de nem is várnék arra, mikor kelnek fel.

2022. okt. 8. 16:06
 35/44 anonim ***** válasza:
79%

Persze, hogy uvolt a 2,5 eves lanyom, sot, a kutyank is ugat neha 31-es, de tudatosan nem vallaltam gyereket tarsashazban es hala jo egnek meg idoben osszejott a kertes, igy egy percet nem eltem gyerekkel lakasban, nyugi😊

Szerencsere nem kell alkalmazkodni a szomszedokhoz es nekik se hozzank, mert nem a szankban vannak.

Hiaba magyarazod amugy ossze-vissza, meg mindig keptelen vagyok felfogni,hogy azert, mert munkaba/suliba fel kell kelni (en is kelek, en is dolgozom) miert is kene hetvegen rohadt koran kelni :D

Az elet rendje a munka meg a korankeles (valakinek, valakinek meg amugy nem kell annyira koran dolgozni menni, de mindegy), attol meg hetvegen vagy a szabadnapodon ezt miert kell feltetlenul folytatni? :D

Nem ertem.

2022. okt. 8. 16:25
 36/44 anonim ***** válasza:
16%

"Az élet rendje a munka meg a korankeles (valakinek, valakinek meg amúgy nem kell annyira korán dolgozni menni, de mindegy), attól meg hétvégén vagy a szabadnapodon ezt miért kell föltétlenül folytatni? :D"

Mondjuk mert akkor több időd marad aktív pihenésre?

2022. okt. 8. 16:30
 37/44 A kérdező kommentje:
Csak azt nem értem, hogy amikor kisebb voltam mondjuk bementem xboxozni korán reggel hétvégén (nem tudom miért), akkor meg ők voltak felháborodva
2022. okt. 8. 16:40
 38/44 A kérdező kommentje:
És azért van messze van a konyha szerintem onnan jöhetett a zaj
2022. okt. 8. 16:40
 39/44 anonim ***** válasza:
100%
Ha messze van , akkor mi a baj?
2022. okt. 8. 17:22
 40/44 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom mi ébreszhetett fel
2022. okt. 8. 19:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!