Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hány éves korodig csomagoltak...

Hány éves korodig csomagoltak neked enni?

Figyelt kérdés
Én általánosban végig kaptam szendvicseket, és mivel öcsémnek mindig adott, ezért még a gimnázium első éveiben is sokszor kaptam.
2022. okt. 5. 07:13
1 2 3
 21/30 Metionin ***** válasza:
81%
Olyan alsós koromig. Kb. 11-12 lehettem, amikor anyám több tekintetben megunta, hogy gyereke van és kötelező feladatokat rótt ki rám, pl. be kellett panírozni a húst, meg kellett pucolni a zöldséget mire hazaért, na onnantól a tízórai is az én dolgom volt. Amúgy nem bántam, mert így mindig olyat vittem, amit meg is ettem és szerettem.
2022. okt. 5. 10:54
 22/30 anonim ***** válasza:
84%
érettségiig mindig anya adott velünk kaját minden nap, mert a menza szr is, meg ahhoz képest drága is. mondjuk az én sulimban a büfé jó volt, de öcséméknél az se nagyon... (meg néha kaptunk egy-egy bónusz szendvicset a barátainknak is)
2022. okt. 5. 12:00
 23/30 anonim ***** válasza:
63%

Az én anyukám olyan szendvicseket csomagolt nekem, hogy a profi helyeken kapható extraszendvicsek nyomában se jártak! Se kinézetre, se tartalomra.

Sok finom zöldséggel, minőségi felvágottakkal, sonkával, sajtokkal.. NYmmmm! :-)

2022. okt. 5. 12:03
 24/30 anonim ***** válasza:
87%

Amikor kezdtem az elsőt, nálunk még a tízórait textilszalvétába is becsomagolták kötelezően, mert azzal terítettünk meg a padon. Emlékszem arra a jellegzetes patyolatos szagára. Ambivalens emlék, mert egyrészt nagyon hálás vagyok hogy csomagoltak nekem, de nem ízlett és nem volt jó érzés, a tartalmát meg fedje a feledés jótékony homálya. Ami éppen akadt otthon, sokszor nem gyereknek vagy iskolába való kaja. Nagyon más világ volt.

Másodiktól egy lazább iskolában már mi is iskolatejet-kakaót és kiflit kértünk inkább, egyszerűbb volt a szülőknek is így, másrészt nagyon menő dolognak számított és mindig friss, finom volt.

Egyetlen egyszer sajdult bele a szívem mások csomagolt szendvicsébe, egy középiskolás osztálykiránduláson, gondosan megkomponált klasszik szalámisajtvajzsemlefőtttojás és cukroscitromos tea. Benne volt a gondoskodás, az anyai szeretet. Még mindig meghatódom ha eszembejut.

A gyerekemnek akkor hagytam abba a szendvicskészítést amikor már harmadjára is én halásztam elő a táskából a többnapos szendvicset, reggelizett otthon utána iskolabüfé vagy kisbolt.

2022. okt. 5. 12:24
 25/30 anonim ***** válasza:
84%
Gimi végéig.
2022. okt. 5. 12:49
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
Általános iskolában, középben már kolis voltam.
2022. okt. 5. 23:18
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
9 évesen már magamnak csomagoltam, mert többnyire csak aznap reggel döntöttem el, hogy mit ennék. Édeset, sósat, sajttal vagy anélkül, etc.
2022. okt. 6. 08:12
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

Nekem mamám csomagolt, míg jóba volt anyával. De az a másik véglet volt. 8tól 13ig jártam suliba, erre az időre odatett 10 zsemlét.

Aztán 4.es voltam, nagyon megromlott a viszonyuk. Onnantól se kaját nem kaptam, se semmit. Ha a tanár megszánt kaptam tízórait. De nekem onnantól az ebéd volt a naoi első étkezésem.

2022. okt. 6. 14:16
 29/30 anonim ***** válasza:
100%
Reggelit gimi végéig. Felnőttként heti-kétheti 1x járok hozzájuk, akkor csomagolnak, pedig mondom, hogy én nem várom el.
2022. okt. 6. 20:32
 30/30 anonim ***** válasza:
86%
Kb 10 éves koromig csomagolt anyám, aztán már nem.
2022. okt. 7. 12:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!