Megromlik a trappista sajt, ha elfelejtettem betenni a hűtőbe és 1 napig a táskámban maradt (még csomagoltan)?
Figyelt kérdés
Nincs különösebb szaga, annyi hogy állagra lágyabb, puhább. Megehetem, vagy gyomorrontást kapok?2022. ápr. 26. 12:45
1/3 anonim válasza:
Én a helyedben CSAK akkor kockáztatnám meg az elfogyasztását, ha a nap hátralevő részében már nem lenne különösebb dolgom... :,D
2/3 anonim válasza:
Ha külsőleg nem tapasztalható semmilyen különösebb elváltozás, akkor az íz az egyik jó mutató annak megállapítására, hogy a sajt romlott-e vagy sem. A romlott sajt íze savanyú és kellemetlen. Ez azt jelenti, hogy a sajt megromlott. Ha azt szeretnénk megtudni, hogy a sajt romlott -e vagy sem, akkor csak egy kis darab sajtot kell megkóstolni. A savanyú és kellemetlen utóíz a romlott sajt előjele.
Amennyiben a tappista sajt vákuum fóliában volt és nem volt a táskában 20 °C-nál melegebb (és nem tapasztalható semmilyen kellemetlen elváltozás), úgy akkor biztonsággal elfogyasztható.
3/3 A kérdező kommentje:
Megettem, ízre finom, de azért a mikróban kicsit megmelegítettem előtte. Szerintem nem lesz bajom. 20 foknál nem lehetett magasabb a hőmérséklet, és igen, védőfóliában volt.
2022. ápr. 26. 19:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!