Költözés előtt állok, hasznos tippek jól jönnénének! Hogy csomagoltátok a törékeny dolgokat költözéshez? Mivel kezdenétek a csomagolással? Mindegyik dobozra ráírom hogy mi van benne az hasznos? 22/N
Szia!
Régebben csomagoltuk dobozba, és a szállítól vitték.
Újabban inkább nem adjuk nekik oda, hanem magunk visszük. Tömegközlekedéssel vagy személyautóval, akár taxival, akár bérelt autóval, akár felveszel valakit, akinek van autója és segít.
Van 2 ilyen emberem Pesten, tudom ajánlani.
Szállítókat is tudok ajánlani, akik beváltak májusban, és vigyáznak a bútorra.
Köszönöm a válaszokat!
#1 én is dobozokba csomagolok pl: banános doboz, dinnyés stb.
A tányérokat a törölköző közé, a bögréket párnahuzatokba.
Furán hangzik, de működik.
Azért nem mindegy, hogy költöztetők hajigálják a dobozokat, vagy te magad óvatosan beteszed a kocsiba.
Mi egyáltalán nem védtünk semmit, csak egy-két különösen törékeny dolgot, mint pl. talpas pohár, újságpapírba csomagolva. Az egyszerű poharak meg tányérok jól elvoltak minden nélkül a papírdobozokban, egy se tört el. Én meg az unokaöcsém vittük ezeket két személyautóval.
Érdemes feliratozni a dobozokat, legalább azokat a cuccokat, amik az első pár napban szükségesek, a kipakolásig.
Szerintem nem 100%ban hülyeség amit az első ìrt, ha fővároson belül mentek egyik kerületből a másikba, nincs saját bútorod, és viszonylag kevés cucc van, akkor vállalható.
22 évesen én is így költöztem, volt 5 bőrönd és kész.
Most viszont a párommal már 30asok vagyunk, van saját bútorunk amit nem lehet szétszedni, és ráadásul az ország egyik végéből a másikba megyünk.
Én a vonaton az ember magas fiókos diófa szekrénnyel meg a varrógéppel tuti nem szeretnék szenvedni, pláne több órát átszállással.
Egy autót bérelünk, az elviszi és kész.
A ruhák bőröndbe, a könyvek meg dobozba kerültek.
A fennt említett szekrényt úgy ahogy volt ruhástul fiókostul betekertük folpack fóliába, így egybe marad és nem lesz lezúzva.
A bőröndöket màsodkézből vettem, a dobozokat pedig a helyi teszkóban adták ingyen.
A törékeny üveget pedig rendesen egyenként be kell csomagolni vagy újságpapírba, vagy buborékos fóliába, vagy valami lakástextilbe.
Az még a trükk, hogy papírral csumára ki kell tömni a dobozt, hogy ne mozogjon, mert így nem törik.
Ja és olyan cuccokkal kezd el, amik nem kellenek.
Téli ruhák, ünneplők, olyan eszközök amik nem kellenek minden nap, díszek, szobrok, extra ágynemű, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!