Miért újságpapírba csomagolták régen a britek a fish and chips "ételkülönlegességüket"?
Régebben MINDENHOL újságba csomagolták az elvitelre szánt ételeket (MO-on is, meg máshol is), mert az volt az olcsó és "jelenlévö" papír, mert mindenki kapta, utána meg kidobta.
Szóval ez nem angol sajátosság, hanem régi, takarékoskodás szülte szokás.
(De régi magyar szakácskönyvekben is olvashatod, hogy a piskóta alá a tepsibe újságpapírt kell tenni, mert akkor nem ragad bele, és ha kész, akkor le lehet húzni a tészta aljáról. Söt itt ezen az oldalon is olvastam, hogy ilyet írt valaki)
Régen sem a felső tízezer étele volt. Nem úgy ételkülönlegesség, mint a libamáj, meg a kobe marha steak.
Minél olcsóbb, elérhetőbb, kiadósabb legyen, gyorsan lehessen venni, bárhol meg lehessen enni, akár úton, állva, kézzel. Újság volt bőven, nem kellett külön költeni rá, meg foglalkozni vele.
Másrészt régen jobban használták az emberek a forrásaikat. Ha fel lehetett még valamit másra használni, akkor inkább megtették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!