Ki vagyok akadva anyámra, szerintetek jogosan?
Anyám elmondta hogy mikor jegyez el a párom.
Már volt egy adott időpont hogy mikor lesz az eljegyzés ugymond "családiasan" de elötte romantikusan meg akart lepni a párom hogy megkéri a kezem.. Ugyebár anyámmal megbeszélték. Aztán a rendes családias ünnepléses témába beavatott, mert több részről sértődés lett volna.. Akkor még szó sem volt arról hogy ő elötte kettesben megkéri a kezem.
Még mondani is akartam neki ha netán az lenne h külön lenne akkor ne mondja el. De kiment a fejemből, aztán egyszer csak random megszólalt h csinos legyek pénteken a randinkon.. (Alapbol az lettem volna, ekkor még nem is gondoltam) de hozzátette h "ebből úgyis tudod mire gondolok" persze ekkor már leesett és így nem lett meglepetés, sőt, telljesen hülyén reagáltam le.. Nagyon gáz volt így. Legalább megkérdezhette volna h akarom e tudni h mikor, de nem. Csak mondta és esélyesem volt szolni időbe hogy ne, meg nem gondoltam volna h csak úgy kiböki. Nem tudott egy őszinte eljegyzésem lenni. És a legrosszabb az egészbe hogy mikor párom megkérdezi h meglepődtél? Bele kell hazudjak az arcába hogy igen meg..
Telljesen ki vagyok, páromnak se merem elmondani mert többé anyámhoz sem szolna érthető módon. De én meg üvölteni tudnék az egésztől. Persze látják is rajtam hogy valami nem oké. Elöbb utobb borulni fog a bili, de a páromat ki akarnám hagyni belőle hogy neki legalább ne fájjon. De nem tudom mi lenne a helyes. Mert így hazudgatok neki egy életen át, meg ezzel anyósoméknak is. És ha ők is megtudnák szintén nagyon kiakadnának.. Nagyon felborítaná a jelenlegi helyzetet. Tartsam meg magamnak? Anyámmal mindenképp fogok beszélni, de nem fog szépen menni, ezt nem tudom neki megbocsájtani..
Ti mit gondoltok erről? Mit tennétek a helyemben?
És megéri neked ezen agyalni életed végéig? Vagy megszakítani vele a kapcsolatot örökké, nehogy véletlenül valamit elszóljon? Az eljövendő gyermek áldást, vagy a gyerek nemét? Bármit?
A halálos ágyánál azért hajlandó leszel megbocsájtani neki?
Vagy ez még a házasságotokra is rá fogja nyomni a bélyegét?
Ok, akkor utáld tovább anyádat nyugodtan. Nem különösebben érteni amúgy amit írsz, most akkor ha nem tudtál róla mit akartatok családilag ünnepleni, hova hívtad meg apádat, mit érdekelné anyósodékat ez az egész nyomor, zagyva a szöveg úgy ahogy van. Pláne nem tiszta, hogy ha a párod tudta hogy anyád milyen, akkor minek nem tartotta meg magának az infót.
Mindegy is amúgy, látszik hogy itt tök mindegy a konkrét szitu, nem bírod anyádat különböző okok miatt, de végleg lepattintani nem mered. Akkor további jó duzzogást, és kezdj nyugodtan hazugsággal egy házasságot, az mindig jó ómen. Fő az őszinte szerelem.
Hmm..érdekes válaszok születtek és meg kell, hogy mondjam a többséggel nem értek egyet. Szerintem a Kérdező egyáltalán nem reagálja túl! Nyilván az a fontos, hogy ketten szeressék egymást, de azért egy harmadik ne rondítson már bele a dolgaikba!
Az eljegyzés egy olyan dolog, amit érez az ember, tudja, hogy előbb utóbb sor kerül rá, vagy pedig bízik benne. Az a pillanat pedig tényleg egy örök életre megmarad + ha tényleg váratlanul éri a nőt (abban a helyzetben), akkor még inkább az lesz! Amikor a párom megkérte a kezem, akkor valahogy sejtettem, hogy mire készül (de ez az érzés heteken keresztül bennem volt), de neki mégis sikerült meglepnie engem. Na ez az a pillanat, amire én mindig emlékezni fogok, és ez az amit a Kérdezőtől elvettek. Tényleg nem a világ vége, és tényleg vannak ennél nagyobb problémák, de NEKI ez fontos volt. Nem vagyunk egyformák.
Én valószínűleg mindent elkövettem volna, hogy lefújjam azt a bizonyos randit, akár rosszullétre hivatkozva, aztán majd lett volna valahogy. Igazából a vőlegényed meglepetését rontotta el, és egyben a tiedet is. Én biztosan elmondanám neki, hogy nagyon nagy gáz dolgot tett és, hogy a jövőben nem szándékozom beavatni a dolgaimba és erre a páromat is megkérném...
Amúgy a filmes példa nagyon jó! Volt, hogy Facebookon egy ilyen köcsög spoilerező, akarattal elhintette a lényeget, és persze az az egy pillantás elég volt, hogy elolvassam...és hát mit mondjak? Nem néztem meg a filmet, mert lelőtték a poént, elvette a kedvemet..oda az izgalom...Igen, egy film, ami a kikapcsolódásról szól, arról, hogy abban a cirka 2 órában érdeklődéssel figyelek valamire, és akár érhet benne meglepetés is. Idegesítő a spoiler! Szóval értitek...egy eljegyzést spoilerezni pedig nagyobb gáz.....
Okvetlen közöld Anyáddal, hogy ezt elcsheszte.
Nem írtam kort, nem "tini hiszti" az meg igen is tipik gyakoris reakció hogy akkor is kommentálnak ha érdembwn nem tudnak segíteni, sőt még olyan jelzőket is aggatnak hozzá ami telljesen szükségtelen és anélkül is kitudnák magukat fejezni normálisan. Egy normális éppeszű ember sem nyilvánul meg így egy kommentszekcióba. Lehet ezt kulturáltan is, ami sajnos sokaknak nem ment ezért nem is foglalkozok vele. Aki ilyeneket ír az magából indul ki. Magát minősíti.
Remélem majd ti is találtok valakit az életetekben úgy érzitek majd hogy na ő az "igazi" és valóban vele élitek le az életeteket és nektek is elcseszik ezt a fontos pillanatot az életetekbe hogy aztán áttudjátok érezni. Semmi rosszat nem kívánok nektek, csak éljétek át azt amin gyerekesen gúnyolódtok.
Nézd, a kérdésedre kapott válaszok miatti reakciód is eltúlzott.
Ha pedig képtelen vagy elfogadni a tiédtől eltérő véleményt, akkor nem kellett volna kiírnod a kérdést - sok kellemetlenségtől kímélted volna meg magad.
Továbbra is azt mondom, hogy túl nagy jelentőséget tulajdonítasz ennek a "meglepetés-lánykérés" dolognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!