Valóban nekem lennének túl nagyok az igényeim?
4 éves korom óta lakik velünk nevelőapám.
Tőle van 4 féltesóm.
Mikor a 4.tesóm született, építkeztünk, mert kinőttük a házat. Nevelőapám kőműves, így nem volt nehéz. Viszont anyagilag nem tudták az epítőanyagot önerőből megoldani, kölcsönt kellett felvenni. 1 nagyot akartak, de nem kapták meg. Így 3 kisebb kölcsönből lett meg a ház. Ahogy a 18at betöltöttem, kijelentették, ottlakás frjében az egyik kölcsönt átpasszolják nekem. Nem volt választásom, vagy fizetem, vagy rámteszik a betyárbatyut azt mehetek.
Igy 18tól 23 éves koromig, havi 30ezer forintjával fizettem.
Hozzateszem mellette minden hónapban eltették az apa után nekem járó kb 70ezer ft árvaságit.
23 évesen elköltöztem egy vita után. (Abban az évben költözött el a hugom is, szintén egy nagy vita után).
26 éves voltam, mikor eladták a házat. 24milliót kaptak érte. Nevelőapám szülői házába költöztek. Abból a 24millióból kb 10et ráköltöttek. A többit elherdálták. 1x nem kérdezték meg, nincs e szükségünk valamire, vagy nesze itt van 50ezer ft (hamár közel 1.8milliót én fizettem ki).
Lenyeltem.
A régi ház anya nevén volt. A mostani nevelőapámén. Most megy köztük a harc, ezért fogták, és azt a házat a 3 kisebb (még otthonlakó) tesóim nevére iratták.
Azzal a kijelentéssel, hogy én elköltöztem, már nem vagyok a család része. Ahogy a nagyobbik hugom sem.
Meg nekem mar mindenem megban (férjemmel ketten, igaz hitel segítségével vettünk egy házat. Van mind a kettőnknek autója. Átlag körülmények közt élünk). Mit akarok én még, miert vagyok tellhetetlen?
Ismétlem, 1 ft-ot nem adtak amióta elköltöztem. Elötte is csak én adtam a közösbe.
Szerintetek is jogos a felháborodásom?
22!
Milyen apai örökrész?
Ja és isten őrizz bíróság...
Nem kell nekem 1ft se tőlük.
Csak arra vagyok kívancsi, hogy tényleg én gondolom rosszul h marhára nem fair ez így, vagy anyáméknak és konkrétan az összes többi rokonnak van igaza, hogy én tellhetetlen vagyok, hogy is gondolom, hogy nekem jarna valami (hamár 5 gyerekük van, abbol 3nak jár, mert otthon laknak).
Elfogadom a döntésüket, bár baromira dühít,de lenyelem, innantől pedig felejtsék el hogy létezem.
Ennek a megerősítését vártam, amit meg is kaptam.
Nem, nem jogos.
Felnőtt ember azt csinál a tulajdonával amit akar. Arra költi, iratja akire akarja.
Szerintem rém gusztustalan azt várni, lesni mi csurran cseppen..
"Hát majd amikor gondozni kell őket, "
Ez ilyen tipikus búmer beszólás, azokhoz illeik az ilyesmi.
23
Igen, nyilván felnőtt ember annak adja a tulajdonát, akinek akarja, és az ajándékozást a másik örökös(ök) felé csak akkor lehet megtámadni, ha kevesebb mint 10 év telt el az ajándékozás és az ajándékozó halála között. Ilyenkor a kötelesrészt lehet kérni.
Tehát senki nem azt vitatja, hogy jogilag ne lenne rendben, de nem fair két gyereket azért kihagyni teljesen, mert már nem otthon él.
A szülők magukkalis kicsesznek, mert ha netán bármi történik és elmérgesedik a helyzet, a gyerekek bármikor eladhatják a fejük felöl a lakást. Remélem, annyi eszük volt, hogy legalább a haszonélvezeti jogot magukra íratták.
Nem jogos, lényegében így is ingyen laktál ott. Onnantól hogy dolgoztál a hitel szinte semmi, ahhoz képest, amennyit akár elvárható lett volna, hogy a közös kasszába adj. Az árvasági már más kérdés.
Azt meg tedd rendbe magadban, hogy messze átlag feletti színvonalon élsz.
Az anyádat meg felejtsd el, jobb neked nélküle
Teljesen jogos a felháborodásod.
De kérlek, ne emészd mahad ezen, mert megbetegít.
Majd a finisben meglátod, hogy lejjebb vesznek az undorító kihasználó, pökhendi viselkedésükből.
Kinyílt a bicska a zsebemben...
Majd rendezze őket a három otthon maradt gyerek, mondjuk ők sem tehetnek semmiről sem.
23.
Teljesen jogos!
Az apja után örökölnie kellett az első házból, amit eladtak a mocskok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!