Valóban nekem lennének túl nagyok az igényeim?
4 éves korom óta lakik velünk nevelőapám.
Tőle van 4 féltesóm.
Mikor a 4.tesóm született, építkeztünk, mert kinőttük a házat. Nevelőapám kőműves, így nem volt nehéz. Viszont anyagilag nem tudták az epítőanyagot önerőből megoldani, kölcsönt kellett felvenni. 1 nagyot akartak, de nem kapták meg. Így 3 kisebb kölcsönből lett meg a ház. Ahogy a 18at betöltöttem, kijelentették, ottlakás frjében az egyik kölcsönt átpasszolják nekem. Nem volt választásom, vagy fizetem, vagy rámteszik a betyárbatyut azt mehetek.
Igy 18tól 23 éves koromig, havi 30ezer forintjával fizettem.
Hozzateszem mellette minden hónapban eltették az apa után nekem járó kb 70ezer ft árvaságit.
23 évesen elköltöztem egy vita után. (Abban az évben költözött el a hugom is, szintén egy nagy vita után).
26 éves voltam, mikor eladták a házat. 24milliót kaptak érte. Nevelőapám szülői házába költöztek. Abból a 24millióból kb 10et ráköltöttek. A többit elherdálták. 1x nem kérdezték meg, nincs e szükségünk valamire, vagy nesze itt van 50ezer ft (hamár közel 1.8milliót én fizettem ki).
Lenyeltem.
A régi ház anya nevén volt. A mostani nevelőapámén. Most megy köztük a harc, ezért fogták, és azt a házat a 3 kisebb (még otthonlakó) tesóim nevére iratták.
Azzal a kijelentéssel, hogy én elköltöztem, már nem vagyok a család része. Ahogy a nagyobbik hugom sem.
Meg nekem mar mindenem megban (férjemmel ketten, igaz hitel segítségével vettünk egy házat. Van mind a kettőnknek autója. Átlag körülmények közt élünk). Mit akarok én még, miert vagyok tellhetetlen?
Ismétlem, 1 ft-ot nem adtak amióta elköltöztem. Elötte is csak én adtam a közösbe.
Szerintetek is jogos a felháborodásom?
Én mit nem adnék 3 diplomával, ha a lakáshitelem mellett legalább 1 autónk lehetne a férjemmel. Na nem a mindennapokra, hanem ha kiszabadulunk mindketten a 2 munkahelyünkről nyaralni, akkor könnyebb legyen, ne az is időhöz, roghoz kötött.
Ti szerintem átlag felett vagytok. Próbálj ennek örülni és felejtsd el őket,a harag csak téged mérgez, nem őket. Nem voltak korrektek, jobb az ilyenektol tavolsagot tartani.
Igazából én mar onnan nem várok semmit. Eddiv sem tettem. De az, hogy így kijelemteni, hogy ha már elköltöztem nem vagyok a csalad része, na nekem ez egy érvágás volt.
En jeleztem nekik, ezután a tarsasagukra sem tartok igényt, mivel ezek szerint mar nem vagyunk rokonok. És ők sértődtek meg.
Az, hogy én 1szem gyógyszert nem fogok adni nekik ha olyan állapotba kerülnek majd, na az tutifix.
Az meg, hogy en milyen körülmények közt élek, ben a kérdés része volt.
De megsúgom, oké,2 autónk van. Mert kell. Mert olyan faluban élünk, hogy 10km a város, 25km a megyeszékhely. Mégis napi 4 busz van összesen. Innen lehetetlen lenne barhova eljutni nélküle.
Van saját házunk, hitellel (9millió a hitelünk még 19évig). Egy kádárkocka, amit újítgatunk.
De itt van elseje és keddig van 20ezer forintunk. En kemény 100ezer ft gyeden vagyok. Férjem vállalkozó. Van hónap, hogy hazahoz akár 1 milliót, de vannak hónapok, hogy semmit.
Szakítsd meg velük a kapcsolatot
Ennyi
És természetesen jogos a felháborodás mivel neked van igazad
A leírásból kiderül hogy jól elvagy és nincs NAGY szükséged az ő pénzükre ezért éld a saját életed és legyél boldog nélkülük
Felháborodásod, pontosabban neheztelésed érthető.
Jogilag legfeljebb annyit tehetsz, hogy az elvileg neked járó apai örökség részed megállapítása iránt pert indítasz és belefoglalod a bírósági keresetbe az általad a volt házra törlesztett kölcsön összegét is. Ehhez azonban (többnyire) ügyvéd kell, akit fizetni kell. Az ügy nem egyszerű, ráadásul saját rokonaiddal kerülsz összeütközésbe, úgyhogy erősen mérlegelni kell az esetleg várható nyereség és az addig kifizetendő költségek arányát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!