Egy rokont kértem meg arra, hogy csináljon nekem egy szerkezetet, de mikor kifizetném, úgy érzem, kényelmetlen helyzetbe hozott?
Mikor végzett rákérdeztem, mennyivel tartozom és erre ő annyit kérdez, hogy én mennyit gondoltam..
Meg, hogy amennyit keresek naponta azt szorozzam be 3-mal és annyit.
Nyilván ez jóval kevesebb mint amit egyébként keresett volna ennyi munkával
Persze fizethetek neki ennyit, vagy egy kicsit többet, hogy "korrektebb" legyek, de úgy érzem, hogy amíg nem fizetek annyit amennyi reális lenne, addig terhes vagyok
De persze annyit nem fogadna el ami reális, mivel ahogyan ő is mondta, hogy "valamennyi közünk van egymáshoz", úgyhogy, ezt figyelembe véve én szabom meg az árat
Ez előtt nem is beszélgettem vele, még arcról sem ismertem, azért is érzem, úgy hogy annyira azért nem jogos ez a szöveg, és én sem akarok tartozni
Ti mit tennétek?
29F
Nem szabad ilyenbe belemenni.
Én nem ismerek olyan embert, aki egy apró dolog után ne tartaná a markát a másiknak.
Én ebből arra a következtetésre jutottam, hogy inkább küszködöm egyedül valamivel, de kinek hiányzik a felhántorgatás, meg a szívesség örök életre szóló viszonzása.
Sajnos a saját és férjem rokonai is ilyenek.
Rendkívül ellenszenves és inkorrekt a rokonod hozzáállása. Te pedig fizess piaci árat és okulj belőle, hogy soha többet rokon!
amúgy megtudhatjuk, hogy milyen területen szakemberkedik a kedves rokon? Építőipar?
Csináljon egy szerkezetet - így írtad. Nagyon nem mindegy, milyen szerkezet és milyen volumenű árkategória.
Nagyon csalódott vagyok, hogy így elfajult a világ. Régen mindenki abban segített, amihez értett. Csak egy példa: elromlott a villanyvarrógépen egy pici kütyü. A szomszéd épp varrógépszerelő. Két perc alatt megcsinálta. Mivel tartozom? Ő: Semmivel. Szedett két vödör cseresznyét, amit már évek óta mindig felajánlottam, és szívesen elfogadta.
Manapság ilyenbe belemenni már én sem ajánlom, mert az érzés mindig benned marad, hogy tartozol. Fizesd ki, amit mondott, és vedd úgy, hogy nem tartozol.
Végül is nem ingyen csinálta, hanem három napi munkabéredet kérte. Az se kevés...
De még egyszer írom, nem mindegy, hogy milyen szerkezetet csinált. Mivel nem írtad. Nnna, ez a tényleges nem mindegy.
14-es!
Egyetértek. Gyűlölöm azt az érzést, hogy tartozok valakinek. Márpedig ha valaki szívességből, vagy nagyon ár alatt vállal valamit, akkor megmarad az emberben az érzés.
Ráadásul sokkal kínosabb szólni később, ha mondjuk megszerelt valamit és mégsem működik pár nap múlva. Míg egy szerelőnél számlával teljesen jogos a panaszod és nem te érzed magad sz.rul, hogy 2x rángatod oda ennyiért.
18.
Ez egy igazi barom, már ne is haragudj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!