Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mostantól már mindenhová...

Mostantól már mindenhová nekem kell vezetnem?

Figyelt kérdés
Tavaly töltöttem a 18at és akkor apám tett egy olyan ajánlatot, hogy kifizeti nekem a jogsit és kapok egy 2ezer eurós használtautót, DE cserébe a család szolgálatában kell állnom, ha valahová vezetni kell. Akkor örömmel elfogadtam, de azóta apám pofátlanul mindenhová engem ugráltat. Például ha anya megkéri apát, hogy vigye el valahova (fodrász, bevásárlás, akármi) akkor apa lepattintja azzal, hogy "nem érek rá, szolj a fiadnak, majd ő elvisz) Ezen kívül idén két lagziban is voltunk és az egyik 130 kilométerre volt, és onnan is nekem kellett hazavezessek, mert apám nem bírja ki, hogy olyankor ne igyon.

2022. szept. 28. 20:51
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
64%

Miért hagytad, hogy kifizesse apud a jogsit? egy nyári diákmelóból megvan az ára, max kölcsönt kérhettél volna tőle.

Alapból nem mennék bele semmilyen kedvező ajánlatba, ha a feltételek között van olyan ami később nehézséget okozna.

2022. szept. 29. 10:24
 42/53 anonim ***** válasza:
89%

Én 18 évesen sokat vezetgettem édesanyámmal együtt.

Az első 1-2 évben kb. 20 ezer kilómétert vezettem.

Mire saját autóm lett, bőven volt elég rutinom.

Megvoltak ennek a hátrányai is persze (édesanyám többször beleszól a vezetésembe a mai napig is akár, ha viszem vhova), de összességében mindenképp egy pozitív élmény volt.

Én gyakoroltam, édesanyám meg mai napig számíthat rám, ha vinni kell valahová, úgyhogy mindketten jól jártunk.

22F

2022. szept. 29. 12:27
 43/53 anonim ***** válasza:
100%

Ha előre megegyeztetek ebben, akkor ez apukád részéről teljesen korrekt. A heti 1-1,5 óra egyáltalán nem sok, miközben vársz eltöltheted hasznosan is az időt.

Nálunk a jogsi fizetésének az volt a feltétele, hogy legyen meg a nyelvvizsgám. Autót nem kaptam, nem is igazán lett volna rá keret. Onnantól hogy meglett a jogsim gyakran vezettem én, örültem hogy ott ült mellettem apukám, és tanulhattam tőle. És igen, mondhatjuk, hogy csúnyán kihasználtak, mert így a családi ünnepeken nem ihattam, és mehettem a rokonokért, akiknek nem volt autójuk. De nézhetjük úgy is, hogy mire megengedhettem hogy legyen saját autóm, és azzal kellett munkába járnom, elég magabiztosan tudtam vezetni, és nem kellett jogsi utáni plusz órákat vennem, hogy rutinom is legyen.

2022. szept. 29. 12:31
 44/53 anonim ***** válasza:
85%

Nekem ugyan feltétel nélkül fizették a jogsit és adtak autót a szüleim, de így is hetente körülbelül 8-10 órát töltök minimum azzal, hogy őket segítem/részt veszek a házimunkában/bevásárolok stb.

Kérdező, áruld már el, mi dolgod van, hogy hetente 3*30 perc nem fér bele? Miért nem mész be anyukáddal vásárolni, hogy gyorsabban végezzetek? Mit csinálsz egyébként otthon, ami előreviszi a családot?

2022. szept. 29. 13:44
 45/53 anonim ***** válasza:
24%
Fizesd ki az autó árat, aztán le van tudva...
2022. szept. 29. 14:16
 46/53 anonim ***** válasza:
86%

Én magamnak fizettem a jogosítványt és saját pénzemből vettem az autót.

A fenntartását, üzemanyagot is én fizettem.

Mégis természetes volt számomra, hogy anyámat elviszem vásárolni. Még kérnie sem kellett.

2022. szept. 29. 14:33
 47/53 A kérdező kommentje:
Nem csak vásárolni viszem, hanem akkor is amikor a személyes ügyeit intézi, például fodrászhoz megy. Olyankor ugyan nem kell megvárni, mert az néha egy óránál is tovább tart, de olyankor vissza kell menni érte. Apa is simán elvihetné mert legtöbbször semmi dolga, de inkább rámsózza.
2022. szept. 29. 15:08
 48/53 anonim ***** válasza:
95%
Hát nem tudom, eldobni fodrászhoz, meg amikor végez, felhív, elmenni érte nem nagy dolog. Én is megcsináltam anyámnak, tekintve, hogy gyerekkoromban télen meg apám hurcolta a fenekem iskolába meg vissza.
2022. szept. 29. 15:15
 49/53 anonim ***** válasza:
84%
Ki másra "sózná" rá? A szomszéd gyerekre? Neki is vett autót?
2022. szept. 29. 15:16
 50/53 anonim ***** válasza:
96%

Legrosszabb esetben is, havonta 1x megy anyád fodrászhoz.

Na és?

Bele ne pusztuljon már a szarrá kényeztetett fejed!

2022. szept. 29. 15:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!