Mostantól már mindenhová nekem kell vezetnem?
Miért hagytad, hogy kifizesse apud a jogsit? egy nyári diákmelóból megvan az ára, max kölcsönt kérhettél volna tőle.
Alapból nem mennék bele semmilyen kedvező ajánlatba, ha a feltételek között van olyan ami később nehézséget okozna.
Én 18 évesen sokat vezetgettem édesanyámmal együtt.
Az első 1-2 évben kb. 20 ezer kilómétert vezettem.
Mire saját autóm lett, bőven volt elég rutinom.
Megvoltak ennek a hátrányai is persze (édesanyám többször beleszól a vezetésembe a mai napig is akár, ha viszem vhova), de összességében mindenképp egy pozitív élmény volt.
Én gyakoroltam, édesanyám meg mai napig számíthat rám, ha vinni kell valahová, úgyhogy mindketten jól jártunk.
22F
Ha előre megegyeztetek ebben, akkor ez apukád részéről teljesen korrekt. A heti 1-1,5 óra egyáltalán nem sok, miközben vársz eltöltheted hasznosan is az időt.
Nálunk a jogsi fizetésének az volt a feltétele, hogy legyen meg a nyelvvizsgám. Autót nem kaptam, nem is igazán lett volna rá keret. Onnantól hogy meglett a jogsim gyakran vezettem én, örültem hogy ott ült mellettem apukám, és tanulhattam tőle. És igen, mondhatjuk, hogy csúnyán kihasználtak, mert így a családi ünnepeken nem ihattam, és mehettem a rokonokért, akiknek nem volt autójuk. De nézhetjük úgy is, hogy mire megengedhettem hogy legyen saját autóm, és azzal kellett munkába járnom, elég magabiztosan tudtam vezetni, és nem kellett jogsi utáni plusz órákat vennem, hogy rutinom is legyen.
Nekem ugyan feltétel nélkül fizették a jogsit és adtak autót a szüleim, de így is hetente körülbelül 8-10 órát töltök minimum azzal, hogy őket segítem/részt veszek a házimunkában/bevásárolok stb.
Kérdező, áruld már el, mi dolgod van, hogy hetente 3*30 perc nem fér bele? Miért nem mész be anyukáddal vásárolni, hogy gyorsabban végezzetek? Mit csinálsz egyébként otthon, ami előreviszi a családot?
Én magamnak fizettem a jogosítványt és saját pénzemből vettem az autót.
A fenntartását, üzemanyagot is én fizettem.
Mégis természetes volt számomra, hogy anyámat elviszem vásárolni. Még kérnie sem kellett.
Legrosszabb esetben is, havonta 1x megy anyád fodrászhoz.
Na és?
Bele ne pusztuljon már a szarrá kényeztetett fejed!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!