Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mostantól már mindenhová...

Mostantól már mindenhová nekem kell vezetnem?

Figyelt kérdés
Tavaly töltöttem a 18at és akkor apám tett egy olyan ajánlatot, hogy kifizeti nekem a jogsit és kapok egy 2ezer eurós használtautót, DE cserébe a család szolgálatában kell állnom, ha valahová vezetni kell. Akkor örömmel elfogadtam, de azóta apám pofátlanul mindenhová engem ugráltat. Például ha anya megkéri apát, hogy vigye el valahova (fodrász, bevásárlás, akármi) akkor apa lepattintja azzal, hogy "nem érek rá, szolj a fiadnak, majd ő elvisz) Ezen kívül idén két lagziban is voltunk és az egyik 130 kilométerre volt, és onnan is nekem kellett hazavezessek, mert apám nem bírja ki, hogy olyankor ne igyon.

2022. szept. 28. 20:51
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
87%
Őszinte legyek? Kaptál jogsit, még az autó is a sajátod, és kötelező megtanulnod tényleg vezetni, mert gyakoroltat apád. Jól csinálja. Én is addig vezettem a családi autót a sarokra is, meg az ország másik végébe is, amíg nem lett öcsémnek jogsija, így szereztem rutint, ráadásul volt közlekedni tudó, aki sokszor mellettem ült.
2022. szept. 28. 21:35
 12/53 anonim ***** válasza:
85%
Igazából soknak tűnhet, de örülj neki, hogy ezt megkaptad zsebből, és legyél hálás, hogy van rutinod, majd 5 év múlva elmondhatod, hogy már van többezer km alattad, és bátrabban fogsz menni hosszabb távokra.
2022. szept. 28. 21:45
 13/53 anonim ***** válasza:
89%

Jogsi: 500 ezer.

Autó: 800 ezer.

Az 1 millió 300 ezer. Munkával mennyi idő alatt szedted volna össze rá a pénzt? Szerintem nyugodtan furikázhatod őket még egy jó darabig. Legalább gyakorolsz.

2022. szept. 28. 21:47
 14/53 A kérdező kommentje:
Nem az a probléma, hogy félek a vezetéstől, csak sokszor lenne más dolgom is, ahelyett, hogy anyát furikázzam. Apát nem kell vinni sehova, neki is van saját autója, csak ez a két lagzis alkalom volt amikor ivott. Anyát viszont hetente 2-3 alkalommal is el kell vinni valahova, és nem ritkán fél órát ücsörgök az autóba amíg bevásárol. Azelőtt apa hurcolta ugyanígy, de neki kapóra jött, hogy lepasszolhatja nekem.
2022. szept. 28. 21:51
 15/53 anonim ***** válasza:
86%
#14, esetleg kezdj el dolgozni, és munkaidőben nem tudod elvinni anyukádat
2022. szept. 28. 21:59
 16/53 anonim ***** válasza:
78%
Vigyél magaddal könyvet, vagy menj be vele vásárolni, biztos örül, hogy időt tölthet veled, beszélgettek közben. Én ezt csináltam, amikor én voltam mindenkinek a személyi sofőrje. (Sőt, akkor még nem volt okostelefon, most már azt is nyomkodhatod abban a fél óra üresjáratban.)
2022. szept. 28. 22:10
 17/53 anonim ***** válasza:
84%
Add vissza a kocsitvés fizesd vissza nekik a jogsi árát. Ennyi. Utána veszel majd kocsit saját pénzből, és nem kell fuvaroznod senkit
2022. szept. 28. 22:21
 18/53 anonim ***** válasza:
33%

Hát asszem itt eljött az ideje a költözésnek és a saját autó beszerzésének.

Persze nem most válság alatt... most adj el mindent, mehet dollárba, utána pedig kriptóba.

2022. szept. 28. 22:25
 19/53 anonim ***** válasza:
54%

Ne sértődj meg, de apád helyében, ha tudná, hogy ebben a helyzetben itt panaszkodsz, olyat lekennék neked, hogy a fal adná a másikat.

Nem szégyelled magad, büdös kölyke?! Kifizetik helyetted a jogsit, vesznek neked egy autót, az király, de ha egy családtagod el kell vinni valahová, az már büdös?

2022. szept. 28. 22:48
 20/53 A kérdező kommentje:
Nem egyetlen alkalomról van szó, hanem ez megy heti rendszerességgel. Átlagban heti 1-1.5 órát töltök azzal, hogy anyámat ide-oda viszem és meg is kell várjam. Ez már közel 60 óra az elmúlt 9 hónapban! És az nincs is beleszámolva mikor lagziba kellett menni 130kilométert.
2022. szept. 28. 22:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!