Mit szólnál ahhoz ha munkanélküliként teherbe ejtenéd a barátnődet, el akarnád venni,apad erre azt mondaná hogy odaadja az összes megtakarított pénzét ami 40 millió forint három feltétellel:?
1. Ingatlant veszel belőle.
2. Ő lesz a haszonélvező, lakhattok benne de joga lesz neki is ott lakni s nemet mondhat az eladására
3. Házassági szerződést kell irnotok így ez a ház alapból nem lehet a nőé nem lehet vele közös se válás esetén. (Csak esetleg valamennyi év házasság után, ahogy a törvény megírja ezt nem tudom hogy van a lényeg hogy nem lesz azonnal közös)
"Ez durva Akkor apuci ajándékát ingyen pénzt szerezve elkótyavetyélheti a gyerek?
Végül is 20 millió a semmiért nem rossz üzlet végigcsinálja majd meglép a félpénzzel külföldre."
Attól kezdve, hogy "apuci" a gyereknek megvette az ingatlant és a gyerek a hivatalos tulajdonos, a gyerek rendelkezik vele.
Igazán nem értem, ezen mi a meglepö, az ajándék nem csiki-csuki dolog, az a gyereké.
Másrészt nem félárról van szó, hanem általában 10-15%-kal kevesebb az eladási ár a piaci értéknél, ha haszonélvezettel terhelt, tehát több, mint amit saccoltál.
De öszintén szólva érthetö lenne a gyerek részéröl, ha független életet akar - föleg, ha családja is van - és nem azt, hogy az apja élete végéig kontrollálja, mert "ö vette" neki a lakást.
"Az már viszont egy másik kérdés, hogy ki a franc venne meg egy olyan házat, amin haszonélvezet van... (Mivel az az eladással nem tűnik el)"
Elég sokan vesznek így ingatlant befektetésnek, mert egyrészt olcsóbb, mintha szabad lenne, másrészt az ingatlan értéke csak nö, a pénz meg inflálódik, és ha késöbb a haszonélvezö meghal, akkor nincs gond. Persze ilyen esetben nem arra számol, hogy ott fog élni hamarosan, hanem hogy a pénze ne veszítsen az értékéböl, ileltve legyen vésztartaléka. Ha meg egész szorult helyzetbe kerül, ugyanígy el tudja adni, veszteni nem veszít rajta semmit, söt feltehetöen nyer rajta.
"Szerintem reális feltételek.
1. jó döntés, így legalább nem tudod elverni a 40 milliót
2. szintén jó döntés, nem tudod eladni, és elverni a 40 milliót
3. szintén jó döntés, ha valami mégsem úgy alakul a nővel, akkor nem kerülsz te vagy apukád rossz helyzetbe"
Ez nem igaz:
1. Attól, hogy ingatlant kap, nem készpénzt, el tudja adni és máris el tudja szórni az árát.
2. A haszonélvezö nem tudja megakadályozni az eladást, a tulaj eladhatja és elköltheti a pénzt.
3. Akármennyire is rosszul alakulna a kapcsolat a saját vagyon soha nem lesz közös, azaz szerzödés nélkül is ugyanez lenne a helyzet.
Romáknak is el lehet adni fél pénzért.
Az meg hogy fater vesződik velük, kit érdekel?
Nem te kell lobogtasd. Megteszik a rendőrök.
Az én apámból ítélve akkor inkább nyomorban neveljük a gyereket 😃 f🍆sznak kell egy nárcisztikus barom. Direkt elköltöztem tőlük messzire, hogy ne is tudjanak idejönni. 3 év alatt eddig 0 alkalom. Szerencsére. Jobb így mindenkinek.
Szóval nem... inkább még én fizetnék neki, hogy a büdös életben ne jöjjön az unokája közelébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!