Mit szólnál ahhoz ha munkanélküliként teherbe ejtenéd a barátnődet, el akarnád venni,apad erre azt mondaná hogy odaadja az összes megtakarított pénzét ami 40 millió forint három feltétellel:?
1. Ingatlant veszel belőle.
2. Ő lesz a haszonélvező, lakhattok benne de joga lesz neki is ott lakni s nemet mondhat az eladására
3. Házassági szerződést kell irnotok így ez a ház alapból nem lehet a nőé nem lehet vele közös se válás esetén. (Csak esetleg valamennyi év házasság után, ahogy a törvény megírja ezt nem tudom hogy van a lényeg hogy nem lesz azonnal közös)
Teljesen korrekt feltételek!
Eleve amikor azt írtad, hogy adna 40 M Ft-ot, első gondolatom az volt, hogy ebből lakást kéne venni. Az meg természetes, hogy kizárólag az én nevemen lenne, és jogilag le kell papírozni, hogy válás/szakítás esetén is az enyém maradjon.
Szerintem reális feltételek.
1. jó döntés, így legalább nem tudod elverni a 40 milliót
2. szintén jó döntés, nem tudod eladni, és elverni a 40 milliót
3. szintén jó döntés, ha valami mégsem úgy alakul a nővel, akkor nem kerülsz te vagy apukád rossz helyzetbe
A haszonélvező nem vétózhatja meg az eladást. A tulajdonos haszonélvezővel bármikor eladhatja az ingatlant, ha talál vevőt így is rá.
A haszonélvező bármikor kirakhat bárkit a lakásból.
A magántulajdont képező ingatlan ezer év házasság után sem lesz közös.
" A haszonélvező bármikor kirakhat bárkit a lakásból. "
Papiron. De megnézném hogy oldja ezt meg egy roma családdal...
És te egy roma családot akarsz beköltöztetni magad helyére?
...esküszöm nem ertem a gondolatmenetedet, csapongsz, a reális kérdésekre nemválaszolsz,csak, hogy gumira nincs pénz meg hogy romákat nem lehet kitenni.
Mivaaa?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!