Mit szólnál ahhoz ha munkanélküliként teherbe ejtenéd a barátnődet, el akarnád venni,apad erre azt mondaná hogy odaadja az összes megtakarított pénzét ami 40 millió forint három feltétellel:?
1. Ingatlant veszel belőle.
2. Ő lesz a haszonélvező, lakhattok benne de joga lesz neki is ott lakni s nemet mondhat az eladására
3. Házassági szerződést kell irnotok így ez a ház alapból nem lehet a nőé nem lehet vele közös se válás esetén. (Csak esetleg valamennyi év házasság után, ahogy a törvény megírja ezt nem tudom hogy van a lényeg hogy nem lesz azonnal közös)
Azért a nőt is megkérdezném ebben a helyzetben, mert szerintem nagyon sötétnek kell lenni valakinek, hogy egy munkanélküli csávónak szüljön (és maradjon otthon gyes/gyedre) egy olyan házba, amiben sosem lesz része, cserébe bármikor kirakhatják onnan.
Főnyeremény férj...
Nem értem, minek vennék egy házat, ahol más a haszonélvező. Akkor már miért nem az apám vesz ingatlant? Akkor is megengedhetné, hogy beköltözzünk, aztán később megöröklöm vagy elajándékozza nekem.
Nekem felesleges köröknek, játszadozásnak tűnik ez így.
" a tulaj eladását vetozhatja meg "
EZ SEM IGAZ! A tulaj eladhatja az ingatlant a haszonélvezö beleegyezése nélkül, viszont az új tulajdonosra nézve fennmarad a haszonévezeti jog, azaz nem veheti birtokba, ha a haszonélvezö nem egyezik bele.
Ilyen feltételek mellett érthetö módon jóval áron alul lehet csak eladni, de van, aki befektetésként vesz ilyen ingatlant is.
" + amúgy mi van, ha a barátnő még nem akar gyereket? Egy nő 2 dologért képes bármit megtenni: hogy legyen gyereke és hogy ne legyen gyereke. "
Akkor nincs kérdés
14 Ez durva Akkor apuci ajándékát ingyen pénzt szerezve elkótyavetyélheti a gyerek?
Végül is 20 millió a semmiért nem rossz üzlet végigcsinálja majd meglép a félpénzzel külföldre.
"2. Ő lesz a haszonélvező, lakhattok benne de joga lesz neki is ott lakni s nemet mondhat az eladására"
A haszonlélvezőnek semmi köze sincs az eladáshoz.
Az már viszont egy másik kérdés, hogy ki a franc venne meg egy olyan házat, amin haszonélvezet van... (Mivel az az eladással nem tűnik el)
Munkanélküliként nem vállalnék gyereket, bármit is ígér apuci.
El is kell tartani, nem elég, ha van hova menni lakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!