Mit kéne tennem?

Figyelt kérdés
Sziasztok, a szüleim nagyon sok mentális szart és egyebet hordoznak magukkal. Depresszió alkoholizmus stb... én meg 18 év alatt vagyok de kivizsgaltatnam magam, ezt hol tudom megtenni?
2022. szept. 20. 22:37
 1/7 anonim ***** válasza:
87%
Háziorvos kezdésnek, elmondod mindezt és ő meg továbbküldd a megfelelő szakrendelésekre.
2022. szept. 20. 22:42
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Amiket felsoroltál nem feltétlenül örökletes problémák, nagy részben az élethelyzet, mentalitás okozza.

Ha semmi bajod, akkor nincs mit nálad diagnosztizálni, az, hogy mi lesz 5-10-20 év múlva, azt neked senki nem fogja megmondani, pszichológusnál ezeket a kérdéseket, kételyeket ki lehet beszélni, az sosem árt, de ne várd, hogy nála lesz a bölcsek köve.

2022. szept. 20. 23:38
 3/7 hosszúhajú ***** válasza:
100%
mentális dolgokat nem lehet kivizsgáláson diagnosztizálni, nem tudnak vért venni és kimutatni, nem lehet génekből megnézni, a pszichés gondokat, mint pl egy szomorúságot, azt nem lehet kivizsgálni. ha érzed hogy lelkileg gondjaid vannak, akkor amikor elmész egy pszichoterapeutához, akkor végigkérdezi a családfádat, ki milyen pszichés betegséggel rendelkezik, ezt csak beszélgetés formában lehet " megnézni". de ha nincs bajod akkor nincs miről beszélni. diagnosztizálni előre nem tudnak pszichológiában, mert a lelkednek nincs megfogható része. az hogy ilyen szüleid vannak az hajlamosíthat mentális gondokra, de azért, mert ilyen környezetben nősz fel, és ezt látod, ebbe élsz. persze ez nem azt jelenti hogy ez lenne nálad is, hiszen saját életed van.
2022. szept. 21. 02:04
 4/7 Psycho ***** válasza:
53%
#3! 11 éve dolgozom pszichodiagnosztikában. Rengeteg teszt létezik, ami a mentális állapot feltérképezésére irányul. Ezek közt van, ami a normál/egészséges populációt nézi, van ami pedig kifejezetten pszichopatológiákat (értsd: mentális betegségeket) kutat.
2022. szept. 22. 13:22
 5/7 hosszúhajú ***** válasza:
és ha ez a lányzó bemegy hozzátok, hogyan fogjátok kivizsgálni?
2022. szept. 22. 15:37
 6/7 hosszúhajú ***** válasza:
és mi értelme? vagy van panasza, azt tudja úgy is, vagy semmi baja, de elmondjátok neki hogy mély depresszióra hajlamos? nem csinál belőle egészségesen egy ónbeteljesítő jóslatot?
2022. szept. 22. 15:41
 7/7 Psycho ***** válasza:
48%

#4 vagyok, #5-nek és #6-nak: mindig van valami célja a teszteknek. Alapvetően mi inkább az egészséges embereket vizsgálatjuk (munkapszichológiai elemzés, kompetenciamérés, a munkavégzés szempontjából releváns személyiségjellemzők feltárása, stb). Kvázi munkaalkalmassági vizsgálatokról beszélünk, de annál picit azért több.

A klienseim esetében veszek fel klinikai teszteket, hogy jobban lássam és értsem a problémát. Sok dolog kiderülhet, amit a kliens nem tud elmondani, vagy sokáig tartana kivesézni.

Egyszerű példa: elmondja, hogy szorong, de nem tudja megfogalmazni pontosan, hogyan. Egy 5 perces tesztből kiderül, hogy inkább automatikus, negatív gondolatok gyötrik (kognitív szorongás), vagy inkább vegetatív és szomatikus tünetei vannak (émelygés, izzadás, heves szívverés, szapora légzés, kézremegés, akármi), vagy netán mindkettő.

Ebből én már tudni fogom, hogy milyen módszert kell alkalmazni a kezelés során.

2022. szept. 22. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!