Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek jogosan szégyellem...

Szerintetek jogosan szégyellem az apukámat a párom előtt?

Figyelt kérdés

Évek óta ugyanazokban a ruhákban jár. (Kopott, napszívta pulóver, foltozott zsebű farmer, lyukas kabát(könyökén lyukas), málló bakancs. A fogazata is hiányos, elől 2 foga van, nem csináltatja meg.

Mielőtt azt hinnétek, hogy szegények a szüleim: Nem! Apám külföldről kap 780 eurós nyugdíjat, de az egészet szerencsejátékra szórja. Az anyám belefáradt abba, hogy folytin az apámra költsön, nem vesz neki új ruhákat.

Mindezek mellé az apám semmiből sem vesz újat. Bútorból sem. Sokszor itthon áll neki barkácsolni. Az ágyuk egyik lába helyett például egy farönk van funkcióban.

Az autója is olyan belül, mint egy disznóól. Én is undorodok már beleülni. 3 éve kapott az anyámtól egy két éves, szinte vadiúj kocsit. Azóta nagyon “lelakta”.

Ezen felül mocskos szájú, tanulatlan, buta barátokat tart. A kisváros legundorítóbb, kivénhedt, kéjenc alakjaival bandázik és undorító témákat löknek.

Anyámék nagyon szeretnék ha hazahoznám a páromat, de nem merem. Én már jártam náluk. Udvarias, rendes, jól öltözött szülei vannak.

Igaz, látja a párom, hogy én nem vagyok ilyen. Nekem van egy szakmám, dolgozok, mellette most kezdtem az egyetemet levelezőn. Ezen felül ápolt, rendes lánynak gondolom magamat. Na szerintetek? Titeket hogyan érne, ha ilyen lenne a párotok apja?:(

23/L

2022. szept. 18. 18:40
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:

A barátai tanulatlanok és mocskos szájúak....

ő eleve nem az, csak ha velük van+nem buta ember.

2022. szept. 18. 18:41
 2/20 anonim ***** válasza:
20%
Lakott egy család a közelünkben, ahol az apa ilyesmi volt, mint a tiéd, és a fiú ahányszor hazavitt egy-egy lányt, azok hosszú évekig ismétlődve ezután mindig otthagyták. Végül a fiú öngyilkos lett. Nem tudom, mit javasolhatnék.
2022. szept. 18. 18:49
 3/20 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem elöre mondd el neki, milyen, de mutasd be a szüleidnek. Ha értelmes ember, akkor inkább azt fogja értékelni, hogy mennyivel elöbbre jutottál hozzá képest.
2022. szept. 18. 18:50
 4/20 A kérdező kommentje:

2- ezért otthagyták? Akkor nem is szerették.

Én attól nem félek, hogy elhagy, mert tudja milyen vagyok, csak leégne a pofámról a bőr ha ezeket tapasztalná. :/

2022. szept. 18. 18:54
 5/20 A kérdező kommentje:
Amúgy még nem jutottam “sehova”. A szakmámmal nem keresek annyit, hogy elköltözzek, az egyetem meg majd meglátjuk hogyan megy.
2022. szept. 18. 18:55
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Én finoman elmondanám, hogy mi a helyzet, aztán egy találkozót megér a dolog. Sőt, elképzelhető, bár a leírtakból kicsit nehéz erre következtetni, de talán összeszedi magát apukád is, legalább a találkozó erejéig. Ha nem jön be, akkor nem kell többször erőltetni.
2022. szept. 18. 19:03
 7/20 anonim ***** válasza:
92%

Nekem anyám és a nevelőapám is hasonló volt.

Igénytelen, ápolatlan, ostoba emberek. Nevelőapám masszív alkesz, anyám antidepresszánsokkal bedrogozott ideggyenge.

Én is szégyelltem a körülményeinket, őket.

Nem is vittem oda soha senkit, fiúm sem volt 18 éves koromig.

Aztán megismertem a jelenlegi férjemet, az apja masszív alkesz volt, az anyja egy üvöltöző, idegbeteg állat.

A lakáskörülményeik viszont sokkal jobbak, élhetőbbek voltak.

Nálunk nem volt fürdőszoba, csak kinti pottyantós budi, meg lavórban mosakodás...

Én előtte is borzasztóan szégyelltem a körülményeinket, de elmesélte, hogy 12 éves koráig ő is pottyantós budis, lavóros házban élt.

Megértem, hogy mit érzel. Nem tudom mi a megoldás. Nem a te szégyened, de nyílván arra gondolnak az emberek, ha ilyenek a szülők, milyen lesz ez a lány a saját házunkban, autónkban stb.

Mert nagyon ritka az, hogy valaki a nyomorból, igénytelenségből kitörjön.

Bár nekem, nekünk is sikerült, de a többség bennragad a kakiban.

2022. szept. 18. 19:03
 8/20 A kérdező kommentje:

Mi nem élünk nyomorban, értsd van pénz, csak a hüleségre megy el. De jókat eszünk, tudunk fűteni, autóink vannak, rendes fürdőnk, csak minden mocskos és igénytelen. Az anyámmal ketten nem tudjuk lefékezni az apámat, meg anyám is belefáradt, hogy az öregem szórja a pénzt, így nem is törekszik szépen öltöztetni stb. Nekem meg nincs időm a 3 szobás, nappalis, konyhás, 2szintes házban mindig más mocskát pucolni. Kb ez a helyzet.

Magamra, a szobámra igényes vagyok.

2022. szept. 18. 19:07
 9/20 anonim ***** válasza:
82%
Hát igen. Hiába a tágas szép kis kecó, ha mocskos... nem tudom mit lehetne tenni.
2022. szept. 18. 19:16
 10/20 anonim ***** válasza:
30%
Nem értem, minek kellene hazavinned. Semmi értelme.
2022. szept. 18. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!