Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A spórolós emberek miért...

A spórolós emberek miért vállalnak sok gyereket?

Figyelt kérdés

Arra típusú emberre gondolok,aki megt-oszná az édesanyját 200 Ft-ért.

De akkor minek vállal ennyi gyereket,egyáltalán gyereket,ha ilyen kicsinyes életfelfogással rendelkezik?

2022. szept. 16. 08:41
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Igen,talán nem feltétlen a spórolós a jó szó,hanem a fukar.

De a spórolásnak is van beteges szintje,ami a pénztől való beteges függés.

Van olyan rokonom,aki pl 3 szintes lakásban él,de az alagsorban élnek,mert a "szép konyhában nem lehet főzni"

De akkor minek az a nagy ház,ha skótoskodva élnek?

2022. szept. 16. 09:55
 12/18 anonim ***** válasza:
92%
Mi lenne, ha kevesebbet foglalkoznál másokkal, és a saját ügyeidbe ásnád bele magad jobban? Neked mindennel csak a bajod van.
2022. szept. 16. 09:57
 13/18 A kérdező kommentje:

Mondjuk mert a gyerekek nem érdemlik meg?

Az lenne a normális,hogy aki gyereket vállal,az nem sajnálja rájuk a pénzt,és annyit vállaljon,amit normálisan fel is tud nevelni!

2022. szept. 16. 10:02
 14/18 anonim válasza:
100%
Szerintem összekevered a spórolást a fösvénységgel, és így elég sértő a kérdés. Három gyereket nevelünk saját háztartásban, hármat pedig nem állandóan, de szerencsére elég sokat vannak itt. :) A helyzet logikus: nem szeretnénk hülyeségekre költeni, hiszen fontos, hogy mindent meg tudjunk adni a gyerekeknek. Az osztálypénzes példáról: az egyik gyerekemnek 5000 forint az osztálypénz, a másiknak most emelték meg 10.000 forintra. Ugyanaz a suli, nagyjából ugyanazok a költségek. Én nem szóltam egy szót sem, mindkettőt befizetem, de nyilván érdekelne, hogy mégis mi a megmeredt kutyafüléért kell kétszer annyi. Mert a sokgyermekes családoknak okosan kell gazdálkodniuk a pénzükkel. A kérdésedre nagyjából ez a válasz. :)
2022. szept. 16. 10:09
 15/18 anonim ***** válasza:
79%
igen...ha valakinek olyan a hozzáállása, hogy minden pénzt csakis magára akar elkölteni, mert ő utazni akar, új kocsit kétévente, nagyobb házat, márkás cuccokat, akkor az tényleg ne szaporodjon, mert amikor szembesül vele, hogy mennyibe is kerül egy gyerek, annak nem lesz szép a vége.
2022. szept. 16. 10:31
 16/18 anonim ***** válasza:
36%
Osztálypénzt követelni egyébként jogellenes. Nem lehetne erre kötelezni a szülőket. És mindenkinek joga lenne tudni már akkor hogy mire is megy el. Kb. könyvelést kellene vezetni és közzétenni.
2022. szept. 16. 12:10
 17/18 anonim ***** válasza:
70%
Saját privát dolguk rosszabb mikor valaki kivülröl ezzel foglalkozik.
2022. szept. 16. 13:30
 18/18 anonim ***** válasza:
Nem értem mi a problémád és a kettőt hogyan kapcsolod össze. Hány éves vagy? Ennek sajnos nagy általánosságban az ellenekzője igaz. A sokgyerekesek nagyon sok esetben nem tudnak spórolni, főleg, ha segélyekből élnek. Ha pénzhez jutnak, pár napig van mulatozás, habzsidőzsi, hóvégére meg nem jut a gyereknek csak olcsómargarinos szárazkenyér.. Inkább spórolnának. A spórolás nem feltétlen jelent nélkülözést.
2022. szept. 20. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!